Artur Brol Napisano Sobota o 20:13 Udostępnij Napisano Sobota o 20:13 25 minut temu, RLC2 napisał: @Artur Brol w moim przypadku to było coś innego ( zmiana myślenia o marce). Szczerze szukałem następnego Chińczyka a dokładnie SMSL VMV A2 był na OLX za 2900zł. Spóźniłem się został sprzedany, kupiłem Cyrus One HD ( w dobrej cenie 😉 ) Co przeważyło za Cyrusem wygląd, renoma marki, opinie użytkowników. Mam go od wczoraj jak na razie słyszę same plusy oby tak dalej 🙂 I żeby nie było NIC NIE MAM do tanich jak i drogich Chińskich wzmacniaczy są SUPER nadal mam do nich wielki sentyment . Dzięki Q5 PRO ponownie zacząłem słuchać muzyki na akceptowalnym poziomie 😉 Czyli wychodzi na to , ze dobrze ze sie spozniles. Masz cos innego, fajnie wyglada, z tego co pamietam troche mocy posiada i, co najwazniejsze, jestes zadowolony z brzmienia. Same plusy. Czy przypadkiem ten wzmacniacz nie sprawdza wpierw podpietych do niego kolumn, by sie dopasowac? Kiedys o tym czytalem i to chyba w zwiazku z tym modelem bylo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Sobota o 20:28 Udostępnij Napisano Sobota o 20:28 10 minut temu, Artur Brol napisał: Czyli wychodzi na to , ze dobrze ze sie spozniles. Masz cos innego, fajnie wyglada, z tego co pamietam troche mocy posiada i, co najwazniejsze, jestes zadowolony z brzmienia. Same plusy. Tak wszystko się zgadza same plusy no i Cyrus potrafi w szczycie pobrać z sieci 750W. 12 minut temu, Artur Brol napisał: Czy przypadkiem ten wzmacniacz nie sprawdza wpierw podpietych do niego kolumn, by sie dopasowac? Kiedys o tym czytalem i to chyba w zwiazku z tym modelem bylo. "Cyrus opracował układ SID (Speaker Impedance Detection), który zaraz po włączeniu wzmacniacza przeprowadza kilkusekundową procedurę rozruchową, podczas której mierzy charakterystykę (impedancji) obciążenia (wyłącznie w lewym kanale, zakładając, że kolumna podłączona do prawego jest taka sama), co może się objawiać lekkimi stukami. Po wykonaniu pomiarów elektronika wprowadza stosowne korekty na charakterystyce, korygujące wpływ filtrów na określonej (zmierzonej) impedancji. Układ SID jest stosowany przez Cyrusa już od jakiegoś czasu, wcześniej był on elementem konstrukcji końcówek mocy Stereo 2000" https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2826-cyrus-one 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Cześć! Podsyłam swój system, tym razem w materiale video: https://youtu.be/228siW4Xrsk Jak dla mnie to najlepsze kolumny jakie mogły mi się trafić w tym budżecie i do tego metrażu pomieszczenia. 1 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Film prywatny nie można obejrzeć!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, RLC2 napisał: Film prywatny nie można obejrzeć!!!! już powinno być ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Filmik działa gratuluję fajnego zestawu 👍 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu @Marcin W Gratulacje. A te roślinki to jak się nazywają ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Ta z lewej to Ania, z prawej Beata 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 31 minut temu, tomek4446 napisał: @Marcin W Gratulacje. A te roślinki to jak się nazywają ? Zamioculcas 3 minuty temu, majkel74 napisał: Ta z lewej to Ania, z prawej Beata 😉 Kasia i Marta 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Marcin W napisał: Zamioculcas To teraz wiem , czemu gra tak rewelacyjnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: To teraz wiem , czemu gra tak rewelacyjnie Jak jeszcze trochę rośliny podrosną to znów coś nagram. Im większe roślinki, tym lepszy dźwięk! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Czyli dźwięk naturalny 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 17 minut temu, Marcin W napisał: Zamioculcas Kasia i Marta 😜 Wiesz, zagadywałem, ale nie zdziwię się, jak jeden z zestawów imion się już przyjmie 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, Marcin W napisał: Cześć! Podsyłam swój system, tym razem w materiale video Może od teraz nastanie nowy trend, zamiast zdjęć będziemy wstawiać filmy naszych systemów. Dwa w jednym, dźwięk i obraz. 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Gratuluję zestawu. Fajnie to wyglada i zapewne tez brzmi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Kiedyś pisaliśmy trochę na temat platform magnetycznych. Właśnie stałem się właścielem jednej i teraz czeka na testy. Nośność do 20 kg. Edytowano 5 godzin temu przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Rega Roman piękna półeczka na odlotowe trunki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Wing0 napisał: Roman piękna półeczka na odlotowe trunki Nie postawił bym flaszki na czymś co wisi w powietrzu. Mimo zapewnień producenta. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Trochę by się zmieściło😉. @tomek4446, nawet przy nacisku z jednej strony, cała platforma obniża się równo. Można spokojnie stawiać szkło. Edytowano 5 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts