terracan1929 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu A u mnie dzisiaj tak - grają równocześnie kubańska muza i dwa mecze "derbowe" 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, Wing0 napisał: do mojego pokoju pasują klimatem. Zdecydowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) Teraz się słucha , a raczej odpływa, bo kolumny znikają (z lampą). Zupełnie inaczej niż na zastępczych driverach. Zdobycie ich nie należy do łatwych rzeczy, ale się udało🙂. Przyjechały z USA via Dania. Stan - mint, a dodatkowo membrany na zapas. 1 szt = ok 4 kg. Edytowano 20 godzin temu przez Rega 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, KrólKiczu napisał: Moment. Jakiś czas temu pisaliście z Witoldem, że Twój pokój miał spore problemy jeśli idzie o akustykę i stąd pomysł na buchardty. Coś się zmieniło od tamtego czasu? Nowe kolumny nie mają żadnych problemów w Twoim pomieszczeniu bez korekcji DSP? Audiofilia nervosa w czystej, nieskrepowanej formie. Ja spokojnie czekałem. Nawet krócej niz myślałem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, Wing0 napisał: 😉. ART mają dość nietypowy bas jak słuchałem u sprzedającego był on bardzo oszczędny może się okazać że wpasują się w moją tragiczną akustykę.bobudowa robi tu robotę Nie mają oszczednego basu. Jest taki jak powinien być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 minuty temu, audiowit napisał: Nie mają oszczednego basu. Jest taki jak powinien być. Chodzi o sposób jego podania nie ilość. W odpowiednich kawałkach był bardzo głęboki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, Wing0 napisał: Parę zdjęć jeszcze. Muszę poczytać czym je czyścić dokładnie żeby odświeżyć lakier lekko.. O dziwo mojej żonie się wyjątkowo podobają, ale w sumie do mojego pokoju pasują klimatem. Jak to czym. Woskiem samochodowym. Tylko, ze twardym. Troche roboty ale efekt na rok. Arty na zdjeciach wygladają nietypowo ale to ma swoje uzasadnienie w budowie skrzyń, ktore zrobione są z.... papieru. Papieru prasowanego oczywiscie :). Dodatkowo plyty decolamu są drażone i sklejane ze sobą. Stad taka warstwowa budowa. I teraz pytanie. Czy Deco zawdzieczają swoją nazwę stylowi Art deco czy temu, ze są zrobione z decolamu? Acha, jeszcze taki szczeguł. One waza z 40kg. Jak na 2 drozne kolumny to troche dużo... https://tech.wp.pl/mcintosh-art-system-hi-fi-marzen,6034894777218177a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Czy te kolumny nie grały kiedyś na AVS w Sobieskim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 21 minut temu, audiowit napisał: Acha, jeszcze taki szczeguł. One waza z 40kg. Jak na 2 drozne kolumny to troche dużo... Deko czułem jak wnosiłem na piętro samemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu No coś Ty. Przecież to papier. Tak na marginesie, czesto papier stosuje sie w obudowach kolumn pro. Bo dobrze tłumi. Ale nie jest tak mocno sprasowany. 8 minut temu, KrólKiczu napisał: Czy te kolumny nie grały kiedyś na AVS w Sobieskim? Moze kiedyś, dawno temu.Deco juz nie są produkowane. Ale Artow jest duzo na Avs. Ostatnio było z 6, 7 pokojow z tymi Szkockimi kolumnami. Oczywiscie są rożne modele. Wszystkie drogie wrrrrr.... Uwazam, ze to bardzo duzo zwazywszy, ze to niewielka manufaktura. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: https://tech.wp.pl/mcintosh-art-system-hi-fi-marzen,6034894777218177a Według audiofilskich standardów jest to jeden z najładniejszych systemów hi-fi na świecie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 6 godzin temu, Wing0 napisał: Dziwne to audio. Woofery w tych kolumnach są takie same, jak w Diamondach od Pylona. Kolejny dowód, że jakość nie musi wynikać z ceny (obecnie z pięć stówek). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu @Grzesiek202 Pochwal się, jaki wzmacniacz masz na oku (a może już kupiłeś) skoro sprzedajesz Magnata? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu @Rafał S Jeszcze się waham. Zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej z takim gęsto grającym na przykład Unison Research Unico Primo. Miałem go kiedyś przez parę dni z poprzednimi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 26 minut temu, Grzesiek202 napisał: Zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej z takim gęsto grającym na przykład Unison Research Unico Primo. Ale to jest chyba poziom Twojego MA 1000, tylko trochę inne brzmienie, mam rację? Skoro zmieniłeś B&W na wyższy model, to czy nie kusi Cię też jeszcze lepszy piec? (Tak tylko pytam, nie żebym namawiał.) 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 26 minut temu, Rafał S napisał: Ale to jest chyba poziom Twojego MA 1000, tylko trochę inne brzmienie, mam rację? Ogólnie, to bym się z tym zgodził. Ale właśnie, z tego co zapamiętałem to ten piecyk ma cechy, które bym chciał usłyszeć. No i go znam. Natomiast, co do wyższego poziomu wzmacniacza... 🤷♂️. Jakieś propozycje? Choć na samą myśl o jakimś wypożyczaniu już mnie głowa boli. Edytowano 6 godzin temu przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 7 minut temu, Grzesiek202 napisał: Jakieś propozycje? Na pewno nie ode mnie - nie znam przecież Twoich B&W, a poza tym sam nie mam dobrej ręki do wybierania sprzętu. Ale będę kibicował Twoim poczynaniom i czekał na relacje na forum. Edytowano 6 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Ale mnie się właśnie już nie chce szukać, pożyczać, testować. Dlatego ten Unison, którego miałem przez kilka dni, to pierwsza myśl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Jeśli nie chce się szukać, a UR znasz, to jak najbardziej, w tym kierunku bym podążał. Jeśli jednak byś zmienił zdanie, to ja polecam Gato Audio DIA250s. Bardzo dobry piecyk. Jeśli klasa D to nie problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Grzesiek202 Rok temu Top HiFi pozbywało się ostatnich sztuk Pathosa. Logos MkII był wtedy wystawiony za 13.5 tys. Pewnie jeszcze dałoby się coś stargować. I to rzeczywiście była okazja. Duży, masywny, gęsty i ciepły dźwięk, wyraźnie po ciemniejszej stronie, z niezłą kontrolą całego pasma i świetną stereofonią (szeroko i głęboko). Gdybym miał się cofnąć w czasie i do tego budować wtedy system od zera, to wziąłbym tego Logosa i na spokojnie poszukał do niego w miarę jasnych i żywych kolumn, żeby nie wyszła z tego klucha. Na pierwszy ogień poszłyby MA Gold 100 5G, wyprzedawane wówczas za 5.5-6 tys. Albo dołożyłbym do 6G, żeby spróbować trójdrożnych monitorów. Ale to już nie wróci. A dziś? Nie mam pojęcia, co wybrałbym kierując się relacją jakość / cena i szukając pieca o takim charakterze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Jutro też będę wiedział coś, czego nie wiem dziś :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Rafał S napisał: poza tym sam nie mam dobrej ręki do wybierania sprzętu Dobrze polecasz innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts