Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 24 minuty temu, lpomis napisał: Jak je odbierasz dźwiękowo? One są chyba zamkniętej konstrukcji? Nie są za bardzo przeładowane (boomy, muddy) na basie i niskiej średnicy? Jak wypadają pod względem komfortu przy długich odsłuchach? Nauszniki są z naturalnej skóry? No i jeszcze jedno - czy przy bezprzewodowych połączeniach zauważyłeś w nich lekki, ale stały i słyszalny szum, słyszalny głównie jak nie jest nic odtwarzane? Tak, są zamknięte. Otwarte się u mnie nie sprawdziły. Nie wydają się przeładowane, ale zrobię później korekcję pod mój wiek, więc liczę, że może być jeszcze lepiej. Trzymają dość mocno. Muszle nie są duże, ale na szczęście moje uszy się w nich mieszczą. Po godzinie czuć już lekkie grzanie, choć pady są z naturalnej skóry. Co do szumu, to muszę to sprawdzić. Faktycznie coś słyszałem, ale nie wiem, na ile to szumy własne słuchacza, a na ile sprzętu. Do tego od mocnego trzymania głowy słyszy się własny puls. 18 minut temu, soberowy napisał: kolumny Xavian Xavian ........? Edytowano 8 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Xavian Perla Esclusiva. Gratuluje słuchawek Słuszny kolorek! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 53 minuty temu, Kraft napisał: Po paru utworach odsłuchanych z zamkniętymi oczami traciłem kontakt z rzeczywistością 53 minuty temu, Kraft napisał: tak mamy topowe Hi-Fi za 1500 zł? No piękne czasy! Zgoda. Jarek zapraszam na mp3forum. Czas nauczyć chłopaków od nauszników co znaczy poprawnie skonstruowany wzmacniacz. Chociaż nie, za późno, audiofanatyk w każdej recenzji wzmaka słuchawkowego gada jak Ty. Słuchawki świetna sprawa, zwłaszcza w nocy, byle nie uciskały globusa i mamy odlot gwarantowany, a i byle nie robiły przenikliwego sssss i cccc jak pewne niemieckie nauszniki (nie Senki). Edytowano 8 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 godzin temu, Kraft napisał: Akustyka opanowana w standardzie Zdecydowanie nie. Although modern headphones have been particularly widely sold and used for listening to stereo recordings since the release of the Walkman, there is subjective debate regarding the nature of their reproduction of stereo sound. Stereo recordings represent the position of horizontal depth cues (stereo separation) via volume and phase differences of the sound in question between the two channels. When the sounds from two speakers mix, they create the phase difference the brain uses to locate direction. Through most headphones, because the right and left channels do not combine in this manner, the illusion of the phantom center can be perceived as lost. Hard panned sounds are also heard only in one ear rather than from one side. https://en.wikipedia.org/wiki/Headphones#Benefits_and_limitations Odpisz, cytując
Recommended Posts