Adi777 Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 49 minut temu, Heathen napisał: Widziałem już zestawy KD i w 16 metrach z dedykowaną salą i wszystko zrobione na najwyższym poziomie. Efekty były bardzo dobre (dla 2 użytkowników) U mnie będzie 24 m2, wydaje się akurat pod 7.2.4, 7.2.6, może nawet pójdę w 9.2.6, ale to już być może przerost formy nad treścią. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Powrót do korzeni.. PC plus Asus Xonar ST zakupiony, dodatkowo udało się kupić nowe kolumny, ELAC CL142, udało się bo jeszcze mam na testach JBL L86 i je akurat porównam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 43 minuty temu, Arko55 napisał: udało się kupić nowe kolumny, ELAC CL142, O Elac'i to ja siadam i czekam na opis jak grają 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 (edytowany) Widzę, że ,,wzieło,, Cie nie na żarty🤣. Sam jestem ciekaw jak wypadną zabytki przy tych Elacach. Niekórzy raczej wstydziliby się postawić takie starocie w nowych wnętrzach. A już na pewno krzywe spojrzenie piękniejszych połówek położyłoby kres jakimkolwiek dyskusjom😉. Edytowano 22 kwietnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 4 minuty temu, Rega napisał: Niekórzy raczej wstydziliby się postawić takie starocie w nowych wnętrzach Teraz w nowych wnętrzach to nie ma miejsca na żadne audio nie mówiąc już o takich starociach 😉 Zresztą niczego sobie te JBL 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 (edytowany) @RLC - no wiem, że niczego. Ostatecznie są moje🤣 od kilku lat. Ale nie zatruwają humoru mojej żony swoją obenością. Nie trzymam ich na widoku. Edytowano 22 kwietnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Ale jest plus tej sytuacji koledzy z forum potestują twoje kolumny 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Akurat TE JBL są w rozjazdach od września ubiegłego roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Żartując to zawsze można założyć im maskownice i postawić ładnego kwiatka na górę, tak dla lepszego efektu wizualnego haha Za kilka dni dam dłuższą relacje o tych JBL, strasznie długo się zbieram z ich opisem, ale to dobrze bo mam szerszy punkt widzenia teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Arek - zawsze z kolumn można zrobić choćby szafki na buty🤣. Mam nadzieję, że mojego ostatniego postu nie odebrałeś jako komentarza o czasie odsłuchów. SŁUCHAJ SOBIE JAK DŁUGO CI ODPOWIADA. To fakt, że wedrują po Polsce już pół roku. Sewis po powrocie jest już uzgodniony, ALE nie jest ustalony termin serwisu. Tak wiec, na luzie. A swoją drogą odnośnie tego szerszego punktu widzenia to mam trochę wyrzuty, że przyczyniłem się w jakiś sposób do zburzenia Twojego dotychczasowego odbioru różnych kolumn. Ale, żeby nie brać całej ,,winy,, na siebie to muszę sie tą odpowiedzialnością podzielić z Sanwingiem😋🤣. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Oj tam, dla mnie te JBLe wyglądają świetnie, ale ja mam AMT 😆, może lekko skrzywiony gust mam heheh. Arek trochę odsapnie po chyba 3 latach z NHT :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 7 godzin temu, Rega napisał: Akurat TE JBL są w rozjazdach od września ubiegłego roku. A kiedy będą krążyć Twoje KEF 107? 😆😆 Wpisuje się 1 na listę 😉😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 5 minut temu, Kamill00 napisał: A kiedy będą krążyć Twoje KEF 107? 😆😆 Wpisuje się 1 na listę 😉😉 Heheh to chyba trzeba by Stara nająć żeby woził taki ciężar😀, nie to co piękna końcówka w klasie D. Dzięki Kamili za możliwość posłuchania tego srebrnego zapaśnika :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 @Sanwing - to dla Kamila nie problem. Jednak Kefy mają stałe miejsce w mojej piwnicy. Nie przewiduję dla nich wycieczki krajoznawczej. No, właśnie - jak tam ten ,,srebrny,, z klasy D? W liceum byłem w klasie D 😋. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 5 minut temu, Sanwing napisał: Dzięki Kamili za możliwość posłuchania tego srebrnego zapaśnika :). Kurde to zapisy już ruszyły ? Znowu przegapiłem ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 (edytowany) @Sanwing nie ma żadnego problemu 😁 @tomek4446 ruszyły, ruszyły - nie doszła wiadomość? 😅😅 Muszę się spieszyć zanim odbierzesz WBA bo ten mój UMIK chyba jednak jutro już dojedzie......fakt, że czekam na statyw i kabel (kupiłem 5m) od lapka do pre, bo jak wrócą Irony to nie będziesz miał czasu, abym zasypywał Cię pytaniami nt. ustawień REW 😅 P.S 1 panele od Addictive Sound na pierwsze odbicia boczne wjechały 2 dni temu. P.S 2 .......a Michała @Sanwing poproszę, aby obiektywnie opisał swoje wrażenia odsłuchowe JR jak już się z nią bliżej zapoznasz 😊 Edytowano 22 kwietnia 2021 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 @Kamill00 co to za kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Odpowiem za niego SF Tower Toy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Z tego co doczytałem siedzi tam Vifa którą bardzo lubię choćby z Grandów. Z tym , że SF zastosowało wyższy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 @tomek4446 z tą Vifą to rożnie bywa. Swojego czasu testowałem kolumny (nie wymienię nazwy, ale pokaże na zdjeciu😉) z głośnikami właśnie Vify. Ich granie to była TOTALNA porażka. Długo nie zagrzały miejsca na moich standach. A znowu mam w tej chwili kolumny do użytku ze wzmacniaczem lampowym gdzie głośniki średniotonowe to właśnie Vifa i tu jest ,,miodzio,,. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Vifa ma wiele przetworników, jedne lepsze drugi gorsze. W Sonus Faber Cremona siedzi zmodyfikowana XT25TG Widać więc że przy odpowiedniej aplikacji (zwrotnica, obudowa) można i Vify wyciagnąć niezłe brzmienie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 No, myślę! Kamil nie używa byle czego.😊. A swoją drogą kolumny z Vifą, które kiedyś testowałem miały te same głośniki co w Dali 450. Tak więc bardzo dużo zależy od samej konstrukcji kolumny oraz przede wszystkim od zwrotnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Nie chcę reklamować tych kolumn, ponieważ są do sprzedania (tylko dlatego, że do elektroniki jaką posiadam przydało by się coś "lepszego"), ale uważam, że są świetnym wypośrodkowaniem między brzmieniem, wykonaniem, a ceną. Co prawda patrząc obiektywnie za mojej 3 letniej kariery w audio miałem 14 różnych wzmacniaczy/pre/końcówek mocy, 9 różnych źródeł, (nie będę pisał ile kabli 🤣), a tylko 4 własne kolumny (+ 3 na gościnnych występach - czyli pożyczone) ale mimo tak małego obycia w kolumnach śmiem twierdzić, że aby "coś" zagrało lepiej jak te SF to trzeba wyłożyć 2x więcej kasy - są to oczywiście tylko i wyłącznie moje subiektywne wrażenia słuchowe. Patrząc na to wszystko z drugiej strony zgadzam się z @Rega, że nie ma kolumn uniwersalnych i słuchając np. 2 rodzajów muzyki (głównie) najlepiej mieć 2 pary kolumn bo na takich, które zagrają "fenomenalnie" zarówno jazz, jak i rock jeszcze nie spotkałem (może takie kolumny są, ale budżet nie ten 😅). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Skoro są do sprzedania to tym bardziej powinieneś je zareklamować😊. Ostatecznie SF to znana i ceniona firma. Franco Serblin był uznanym autorytetem w konstrukcji kolumn. Masz całkowitą rację - byłoby wielką sztuką znaleźć uniwersalne kolumny np do jazzu oraz elektroniki. Pewnie byłoby to możliwe, ale ile czasu oraz kasy by to pochłonęło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 21 minut temu, Kamill00 napisał: Nie chcę reklamować tych kolumn, ponieważ są do sprzedania Przestań się przejmować. Znacznie gorsze są działania kreujące "miażdżace sprzęty" które potem są sprzedawane po 3-4 miechach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts