Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 3 godziny temu, kaczadupa napisał: dzisiejszy aerobik z przepinaniem bananków między Exposure 3510 a Naimem jednak dla Naima. Cieszy mnie to, jako kibica SN3. Napiszesz coś więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 (edytowany) 23 minuty temu, DiBatonio napisał: I tak co rok? Oczywiście, że nie, żartuję. Do tej pory tak było, bo dopiero zacząłem tę przygodę i stopniowo odkrywałem swój gust i wymagania. A teraz to był przypadek. Znajomi mnie pytają: Rafał, po cholerę Ty słuchałeś tego Accuphase'a E-600? No ale tak wyszło, że posłuchałem. I apetyt wzrósł. Kupię oczywiście coś tańszego - jakościowo wpół drogi między moim Haiku, a tym Accu. Edytowano 7 stycznia 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 1 minutę temu, Rafał S napisał: Kupię oczywiście coś tańszego - jakościowo wpół drogi między moim Haiku, a tym Accu. Tak nie można myśleć bo za rok będzie Accu w domu Już teraz zaklepuję Włoszkę. Pal diabli, że już będzie dobrze wygrzana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Tak nie można myśleć bo za rok będzie Accu w domu. Nie wydaje mi się. Może powinienem był napisać, że cenowo wpół drogi. Bo jeśli chodzi o jakość to jest dla mnie więcej niż dobrze, a do tego dużo bardziej eko (na biegu jałowym1/3 tego poboru mocy, co Accu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 4 godziny temu, Rafał S napisał: Nie wydaje mi się. Może powinienem był napisać, że cenowo wpół drogi. Bo jeśli chodzi o jakość to jest dla mnie więcej niż dobrze, a do tego dużo bardziej eko (na biegu jałowym1/3 tego poboru mocy, co Accu). Skromnie ..... nie piszesz co masz obecnie na kwadracie chociaż ja wiem .... ale nie powiem, no! .... ale kolumny Dynaudio czekają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Normalnie jak Mieczysław Klonisz z Killera . Wiem ale nie powiem 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Moze troche nie na temat Mam pytanie odnosnie odtwarzaczy SACD - czy jest naprawde roznica w jakosci dzwieku z cd vs SACD ? Czy dzwiek z plyty SACD vs plyta CD - ten sam artysta, ten sam album - bedzie zawsze lepszy? Ogladam sie za japonskimi z drugiej reki Denon, Pioneer, Marantz i Yamaha - tak wlasciwie z ciekawosci ale nie mowie ze nie kupie jesli znajde polecany przez wszystkich czy dobrze oceniony przez specjalistow odtwarzacz za niewielkie pieniadze. Jesli oczywiscie ktorys z forumowiczow mial przyjemnosc. Bede wdzieczny jesli mnie ktos skieruje na wlasciwa strone na forum.audio.com . Sam pewnie do konca roku nie znajde. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Mam pytanie odnosnie odtwarzaczy SACD - czy jest naprawde roznica w jakosci dzwieku z cd vs SACD ? Czy dzwiek z plyty SACD vs plyta CD - ten sam artysta, ten sam album - bedzie zawsze lepszy? W sumie to nie temat o wyższości sacd nad cd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: chociaż ja wiem .... ale nie powiem, no! .... ale kolumny Dynaudio czekają. Bogusław, wypożyczyłem w sumie z 3 różnych źródeł 2 wzmacniacze (w zbliżonej cenie) i 2 pary kolumn. Dynie S40 już grają u mnie od paru dni. Jestem nimi zauroczony i lepiej spasowały się z wybranym przeze mnie piecem niż RLS Nereida II. Ale: a) Nereidy jeszcze się nie wygrzały, b) S40 gorzej radzą sobie z ciężkim rockiem, c) jeszcze w styczniu mają być w PS Xavian Ambra, na które od dawna czekam. A poza tym nie wybrałem wzmacniacza od p. Romana (choć Circle Labs A200 ma przepiękną barwę i fantastycznie gra planami), tylko ten drugi - od p. Arka. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: W sumie to nie temat o wyższości sacd nad cd Wiem choc czesciowo Wasze Systemy temat obejmuje wszystkie komponenty wiec i odtwarzacze cd i sacd.😁 Tak pomyslalem ze moze ktos mial/ma albo moze skierowac we wlasciwe miejsce na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Jesli oczywiscie ktorys z forumowiczow mail przyjemność. Był taki odsłuch porównawczy na CD Accuphase na płycie Hybrid "Clique!" Patricia Barber SACD lepszy chociaż zmiany nie są duże, a właściwie to skromne. Akurat ten Player nie bardzo nadaje się do porównań między warstwami, bo zamiany trwają długo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 2 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Był taki odsłuch porównawczy na CD Accuphase na płycie Hybrid "Clique!" Patricia Barber SACD lepszy chociaż zmiany nie są duże, a właściwie to skromne. Akurat ten Player nie bardzo nadaje się do porównań między warstwami, bo zamiany trwają długo. Hm ciekawe bo roznica w cenie plyt jest chyba wciaz znaczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 44 minuty temu, Rafał S napisał: Bogusław, wypożyczyłem w sumie z 3 różnych źródeł 2 wzmacniacze (w zbliżonej cenie) i 2 pary kolumn. Dynie S40 już grają u mnie od paru dni. Jestem nimi zauroczony i lepiej spasowały się z wybranym przeze mnie piecem niż RLS Nereida II. Ale: a) Nereidy jeszcze się nie wygrzały, b) S40 gorzej radzą sobie z ciężkim rockiem, c) jeszcze w styczniu mają być w PS Xavian Ambra, na które od dawna czekam. A poza tym nie wybrałem wzmacniacza od p. Romana (choć Circle Labs A200 ma przepiękną barwę i fantastycznie gra planami), tylko ten drugi - od p. Arka. Pozdrawiam Accu E600 już nie ma, co do Circle Labs A200? ...... mi nie podszedł (nierówno koloruje całe pasmo). Zaś Dynki słuchałem z Topową lampą (50k+) i żądnego braku kontroli na basie nie stwierdziłem wiec może to być problem wzmacniacza. 16 minut temu, Artur Brol napisał: Hm ciekawe bo roznica w cenie plyt jest chyba wciaz znaczna. Jak będę ponownie w salonie a zobaczę, że do systemu będzie podpięty Ayon CD 35 wersja HiFi to porównam obie warstwy ponownie, bo ten Player jest lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 @Bogusław 66 Wiem, że E-600 już nie ma. Mi się akurat podobało to podbarwienie Circle Labsa, szczególnie z RLS Nereidami, które są chyba dość neutralne. Co do Dynek - nie chodzi o problem na basie, tylko na średnicy. Ich bas mnie zachwyca. Średnica zresztą też, ale tylko w łagodniejszej muzyce. Wzmacniacz, z którym słucham S40 nie ma problemów z żadną częścią pasma (to raczej kwestia średnicy Dynek S40). Ten piec ma swoje słabsze strony (barwa mniej ciekawa od Circle Labsa), ale jeśli chodzi o kontrolę, dynamikę, wypełnienie i wielkość sceny to mnie porywa. Z Nereidami to było epickie granie (niesamowity rozmach), choć zbyt twarde i neutralne. Z S40 bardziej kameralne, ze wspaniałym klimatem. Wzmacniacz to ta Włoszka, o której napomknął Adam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 6 minut temu, Bogusław 66 napisał: Accu E600 już nie ma, co do Circle Labs A200? ...... mi nie podszedł (nierówno koloruje całe pasmo). Zaś Dynki słuchałem z Topową lampą (50k+) i żądnego braku kontroli na basie nie stwierdziłem wiec może to być problem wzmacniacza. Jak będę ponownie w salonie a zobaczę, że do systemu będzie podpięty Ayon CD 35 wersja HiFi to porównam obie warstwy ponownie, bo ten Player jest lepszy. Ale to chyba droga zabawka co nie ten Ayon? Ja raczej tak blizej ziemi smigam jesli chodzi o cene w odtwarzaczach juz raczej wiekowych i z drugiej reki. Dzisiaj taka mnie mysl naszła ze może dla eksperymentu poszukac takiego jak np. Denon ne1600 - widzialem na Youtube jeden kanal używa go w prezentacjach chyba nazywa sie Soundsommalier ... Jestem właśnie, że tak powiem cały pochłonięty jedna myślą - ze moge sobie sprawic Sonus Faber Olympica Nova 1. Problem polega na tym ze jak juz skonczylem odsluchy i Sonusy wyszly zwycięsko z pojedynku pomyslalem kurcze to jest 6000 tysiecy euro i od tej pory zastanawiam sie co zrobic. Wiec nie bede zuzywal funduszy na drogie odtwarzacze bo moga mi sie na SF przydac a malzonka nie zgidzi sie na powiekszenie budżetu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 56 minut temu, Rafał S napisał: @Bogusław 66 Wiem, że E-600 już nie ma. Mi się akurat podobało to podbarwienie Circle Labsa, szczególnie z RLS Nereidami, które są chyba dość neutralne. Co do Dynek - nie chodzi o problem na basie, tylko na średnicy. Ich bas mnie zachwyca. Średnica zresztą też, ale tylko w łagodniejszej muzyce. Wzmacniacz, z którym słucham S40 nie ma problemów z żadną częścią pasma (to raczej kwestia średnicy Dynek S40). Ten piec ma swoje słabsze strony (barwa mniej ciekawa od Circle Labsa), ale jeśli chodzi o kontrolę, dynamikę, wypełnienie i wielkość sceny to mnie porywa. Z Nereidami to było epickie granie (niesamowity rozmach), choć zbyt twarde i neutralne. Z S40 bardziej kameralne, ze wspaniałym klimatem. Wzmacniacz to ta Włoszka, o której napomknął Adam. Tak! ........................ szukajmy tej synergii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 A wiecie, że w tych poszukiwaniach "lepszego" można zatoczyć koło. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Kto pyta podobno nie błądzi. Czy ktos z forumowiczow posiada Sonus faber Olympica Nova 1 a mial przed nimi Pylon Audio Diamond 25? Jesli tak to czy różnica byla duża w jakości czy to raczej tylko inne rodzaj dzwieku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnAm Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Czy napewno za taka kwote czcesz isc w kolumny podstawkowe? Jaki wzmacniacz do nich posiadasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 32 minuty temu, AnAm napisał: Czy napewno za taka kwote czcesz isc w kolumny podstawkowe? Jaki wzmacniacz do nich posiadasz? Gato Audio DIA 250s Problem jest taki ze po pierwsze zawsze mi sie podobaly Sonus Faber a po drugie mój pokuj jes nie wielki wiec wieksze podstawki niz moje Pylony mogłyby byc za duże Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Z ciekawosci zapytalem bo mam na oku SF ON 1 tylko mnie chyba cena blokuje a ze posiadam PA Diamond 25 to pomyslalem ze moze ktos tutaj tez miał i na Olympice zamienił. Jesli nikt nie odpisze to nic sie nie stanie. Nie będę mieszał niepotrzebnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Z racji tego, że (jeszcze jest to mój system 🤣), w najbliższym czasie wystawię swoje kolumny na sprzedaż, powoli zaczynam szukać czegoś w zamian. Nie zakładam na razie nowego wątku, bo chciałem spytać tak bardziej na luzie, jeszcze bez konkretów, czy macie jakieś sugestie/dobre wspomnienia z przeszłości, wokół czego budżetowego, mniej popularnego i oczywistego mógłbym się obrócić i mile zakoczyć? Może trochę dziwnie sformułowałem to pytanie, jednak po prostu od dawna wertuję obecny rynek i mniej wiecej wiem czego mogę sie spodziewać, natomiast ciekaw jestem Waszych osobistych odkryć dźwiękowych (o ile tak można nazwać budżetowe kolumny). Obecne Heybrooki, do pewnego czasu też były mi zupełnie obce, a okazały się prawdopodobnie moimi najlepszymi budżetowymi paczkami. Podobnych historii jest troszkę, znajomy również lubujący się w sprzęcie audio polecił mi nie patrzeć na cenę i przetestować holenderskie BNS, wielu radziło Acoustic Research (tu trochę boję się wiekowości), już nie wspominając nawet o dawnym fenomenie Avance Omega 5xx. Ktoś z Was miał może któreś z nich? Niezmiennie podpiąłbym to pod Creeka A50iR, dalej Topping E30/Xindak C-06, także kolumny raczej nie mogą mieć zbyt kluchowatego charakteru, celowałbym w coś dokładnego i zwinnego.Dodam - podstawkowe, gdyż pokoik tylko 9m^2. Chciałbym zamknąć się w 1500zł - tak, wiem, tragedia 😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Traktuję to jako sugestię/naprowadzenie na sprzęt, który dobrze wspominacie ze swoich systemów a jednocześnie mało prawdopodobnym jest, że do tej pory miałem z nim styczność i tyle, a akurat z zakładaniem nowych wątków, to do tej pory było u mnie przegięcie raczej w drugą stronę. Jeśli to się tutaj nie nadaje, to przepraszam i po sprawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 (edytowany) 35 minut temu, Pajto02 napisał: Traktuję to jako sugestię/naprowadzenie na sprzęt Nie ten wątek co prawda, ale z moich dawnych kolumn podstawkowych bardzo dobrze wspominam BW 601 oraz małe Quadrale, chyba z serii Rhodium. Natomiast niedawno miałem Adam audio A7x i grało bardzo przyzwoicie - takie A5x myślę że byłyby idealne do 9m. A że są aktywne to od razu nie potrzebujesz wzmacniacza. Edytowano 15 stycznia 2023 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Nowe, chyba referencyjne 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts