sonique Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 (edytowany) @lpomis, tak na marginesie piękny sprzęt… zazdroszczę. Nie tylko, jak czytam, świetnie działa i wygląda, ale też ma moim zdaniem klimat. Aż chce się posiadać. Yamahy z tamtych lat bardzo mi się podobały. A dzięki takim właśnie zdjęciom, jak dobrze pomlaskam językiem, to wciąż jestem w stanie przywołać w pamięci „smak prawdziwej szynki”;) Edytowano 11 kwietnia 2023 przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 A tu cdx-1060 , @Rega tu też ktoś pomyślał o podwójnej obudowie. Ciekawe dlaczego zwiększali koszty produkcji pakując dodatkową blachę ? Na szczęście współcześni konstruktorzy zmądrzeli wywalili 3/4 dziadostwa ze środka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 6 minut temu, Rega napisał: @Rafał SZwróć uwagę na moje trzecie zdjęcie - trafo schowane (częćś ekranowana) i cała obudowa z blachy miedzianej. To ten, co grał najlepiej? Może coś przegapiłem, ale chyba nie pisałeś, co to było? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 No, właśnie nie grał najlepiej. Gra dobrze i ... TYLKO dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 (edytowany) 16 minut temu, tomek4446 napisał: A tu cdx-1060 , @Rega tu też ktoś pomyślał o podwójnej obudowie. Ciekawe dlaczego zwiększali koszty produkcji pakując dodatkową blachę ? Na szczęście współcześni konstruktorzy zmądrzeli wywalili 3/4 dziadostwa ze środka W Marantzach jest nawet blacha potrójna. Np. w moim PM8005. Dwie grube blachy aluminiowe plus cieńsza stalowa. Edytowano 11 kwietnia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 3 minuty temu, Kraft napisał: W Marantzach dalej jest podwójna blacha. Np. w moim PM8005. Jarek ,zrobiłeś upgrade PM8005 na CD ? Szacun , czego to ludzie nie zrobią z Marantzem ? 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Jarek ,zrobiłeś upgrade PM8005 na CD ? Szacun Prościzna. Zmiana dwóch wersalików. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 1 minutę temu, Kraft napisał: Prościzna. Zmiana dwóch wersalików. Kamień z serca , bo już chciałem zapytać czy dziurę na szufladę wycinałeś flexem , czy tradycyjnie pilnikiem ? A tak , to wystarczy marker i ..... dużo wyobraźni 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 @tomek4446 a jak tam wewnatrz jest zbudowany WYPAS, czyli Meridian 508.24? Nawiasem mówiąc mogę mieć za niewielką kasę Regę Planet, Regę Jupiter i za trochę większą Regę Saturn. Ale nie mam zamiaru robić składu. Z trudem pozbyłem się NADa 545 BEE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 7 minut temu, Rega napisał: a jak tam wewnatrz jest zbudowany WYPAS, czyli Meridian 508.24? A tak : 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 2 minuty temu, tomek4446 napisał: A tak : Biere😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 (edytowany) Patrzcie jeszcze na to jakie czary! Kręcę tą gałeczką już z 10 minut i nie mogę przestać 😵 yamaha.mp4 1 godzinę temu, J4Z napisał: Jako transport idzie podlaczyc? Tak. Jest optyk i coaxial na pokładzie. Edytowano 11 kwietnia 2023 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Biere Najpierw poproszę o wyciąg z konta , a potem zaczniemy rozmowę od nowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 @lpomis Ty się bateryjką pobaw 😆😆😆 To regulacja wyj słuchawkowego pewno, co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 2 minuty temu, lpomis napisał: Tak. Jest optyk i coaxial na pokładzie. Z tyłu jest taki " dynks " załączający wyjścia cyfrowe. Można te układy wyłączyć gdy korzystamy z DAC-a wewnętrznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 5 minut temu, DiBatonio napisał: To regulacja wyj słuchawkowego pewno, co? Właśnie reguluje też wzmocnienie na wyjściu do wzmacniacza. Zrównałem sobie z takim poziomem jaki mam ustawiony na DACu Chorda. Szykuję się już do porównań streaming w hifi vs CD 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Z tyłu jest taki " dynks " załączający wyjścia cyfrowe. Można te układy wyłączyć gdy korzystamy z DAC-a wewnętrznego. Tak, zgadza się. Tak też uczyniłem. Czy coś lepiej brzmieniowo to nie wiem, ale spokojniej w głowie na pewno 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2023 21 godzin temu, DiBatonio napisał: Taaaa wystarczyło powiększyć foto i odczytać z labelki na scalaku, jest nawet model. 😊 Pewnie tak ale nie musialem bo miaalem na ich transport chrapke ale nie wyszlo.😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 Mały upgrade przed latem https://kaisai.com/pl/klimatyzatory-scienne-kaisai-geo-kge 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 24 minuty temu, Butler napisał: Mały upgrade przed latem Podziwiam Twoją wytrwałość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 To wlasnie jest prawdziwy milosnik.🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 Zanosi się na gorące lato 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 Szybko im zleciało z montażem. Przed 8:00 zaczęli, o 10:00 już uruchomione, o 11:00 wysprzątane na cacy. Teraz czekam na lato 8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 7 godzin temu, Butler napisał: Mały upgrade przed latem https://kaisai.com/pl/klimatyzatory-scienne-kaisai-geo-kge Sprawdzałeś czy są bit perfect ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 @tomek4446 Co masz na myśli? Wpływ na audio? To plastik fantastik, ale nic nie trzeszczy i nie hałasuje. Sama praca też bardzo cicha. Decybele wg. specyfikacji w zależności od obrotów to 39,5/33/25/21. Dwóch najwolniejszych trybów realnie w ogóle nie słyszę siedząc na kanapie. Pilot z wyświetlaczem i podświetlany, sterowanie możliwe także zdalne przez apkę (wifi), ogólnie fajny bajer bo można poza domem zarządzać klimatem. Ale ogólnie to żaden szał, chińska masówka i jestem tego świadom. Z montażem wyszło 4500zł i nie wydaje mi sie wygórowaną kwotą za komfort jaki mi to da latem. A grzać w razie czego też mogę. Teraz jeszcze wniosek Program Czyste Powietrze bo klima jest traktowana jako pompa ciepła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 9 minut temu, Butler napisał: Teraz jeszcze wniosek Program Czyste Powietrze bo klima jest traktowana jako pompa ciepła Nie gadaj !!! Jak sobie przypomnę ile wełny wpakowałeś w mury, to do wniosku dorzuciłbym termomodernizację budynku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts