Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

@lpomis, tak na marginesie piękny sprzęt… zazdroszczę. Nie tylko, jak czytam, świetnie działa i wygląda, ale też ma moim zdaniem klimat. Aż chce się posiadać. Yamahy z tamtych lat bardzo mi się podobały. A dzięki takim właśnie zdjęciom, jak dobrze pomlaskam językiem, to wciąż jestem w stanie przywołać w pamięci „smak prawdziwej szynki”;)

Edytowano przez sonique
Napisano (edytowany)
16 minut temu, tomek4446 napisał:

A tu cdx-1060 , @Rega tu też ktoś pomyślał o podwójnej obudowie. Ciekawe dlaczego zwiększali koszty produkcji pakując dodatkową blachę ? Na szczęście współcześni konstruktorzy zmądrzeli wywalili 3/4 dziadostwa ze środka :) 

W Marantzach jest nawet blacha potrójna. Np. w moim PM8005. Dwie grube blachy aluminiowe plus cieńsza stalowa.

Edytowano przez Kraft
Napisano
1 minutę temu, Kraft napisał:

Prościzna. Zmiana dwóch wersalików.

Kamień z serca , bo już chciałem zapytać czy dziurę na szufladę wycinałeś flexem , czy tradycyjnie pilnikiem ?

A tak , to wystarczy marker i ..... dużo wyobraźni :) 

Napisano

@tomek4446  a jak tam wewnatrz jest zbudowany WYPAS, czyli Meridian 508.24?

Nawiasem mówiąc mogę mieć za niewielką kasę Regę Planet, Regę Jupiter i za trochę większą Regę Saturn. Ale nie mam zamiaru robić składu. Z trudem pozbyłem się NADa 545 BEE. 

Napisano (edytowany)

Patrzcie jeszcze na to jakie czary! Kręcę tą gałeczką już z 10 minut i nie mogę przestać 😵

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Jako transport idzie podlaczyc? 

Tak. Jest optyk i coaxial na pokładzie.

Edytowano przez lpomis
Napisano
5 minut temu, DiBatonio napisał:

To regulacja wyj słuchawkowego pewno, co?

Właśnie reguluje też wzmocnienie na wyjściu do wzmacniacza. Zrównałem sobie z takim poziomem jaki mam ustawiony na DACu Chorda. Szykuję się już do porównań streaming w hifi vs CD :D

2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Z tyłu jest taki " dynks " załączający wyjścia cyfrowe. Można te układy wyłączyć gdy korzystamy z DAC-a wewnętrznego.

Tak, zgadza się. Tak też uczyniłem. Czy coś lepiej brzmieniowo to nie wiem, ale spokojniej w głowie na pewno :)

Napisano

@tomek4446 Co masz na myśli? Wpływ na audio? To plastik fantastik, ale nic nie trzeszczy i nie hałasuje. Sama praca też bardzo cicha. Decybele wg. specyfikacji w zależności od obrotów to 39,5/33/25/21. Dwóch najwolniejszych trybów  realnie w ogóle nie słyszę siedząc na kanapie. Pilot z wyświetlaczem i podświetlany, sterowanie możliwe także zdalne przez apkę (wifi), ogólnie fajny bajer bo można poza domem zarządzać klimatem. Ale ogólnie to żaden szał, chińska masówka i jestem tego świadom. Z montażem wyszło 4500zł i nie wydaje mi sie wygórowaną kwotą za komfort jaki mi to da latem. A grzać w razie czego też mogę. Teraz jeszcze wniosek Program Czyste Powietrze bo klima jest traktowana jako pompa ciepła :D

Napisano
9 minut temu, Butler napisał:

Teraz jeszcze wniosek Program Czyste Powietrze bo klima jest traktowana jako pompa ciepła

Nie gadaj !!! :) Jak sobie przypomnę ile wełny wpakowałeś w mury, to do wniosku dorzuciłbym termomodernizację budynku :)