ferszcik Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Nie każdy będzie z niego korzystał w ten sam sposób. Można mieć na laptopie i podłączyć po USB. Jednak urządzenie Roon Ready jest najwygodniejsze. NUC leży gdzieś w szafie a wszystko kontrolujesz z urządzenia mobilnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 38 minut temu, apodemus napisał: Czy zamierzam kupić licencję dożywotnią za $800? Śmiało kupuj, zawsze potem możesz sprzedać. Mnie osobiście śmieszą teksty typu, że Roon jest drogi. Na kabelek za tysiaka kasa się znajdzie ale by zapłacić 120 dolarów za rok, to już płacz i lament. No ale ci na bakier z komputerem mają chociaż wymówkę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 2 minuty temu, kiki2010 napisał: Śmiało kupuj, zawsze potem możesz sprzedać. Mnie osobiście śmieszą teksty typu, że Roon jest drogi. Na kabelek za tysiaka kasa się znajdzie ale by zapłacić 120 dolarów za rok, to już płacz i lament. No ale ci na bakier z komputerem mają chociaż wymówkę. Mam możliwość potestować przez rok żeby potem podjąć świadomą decyzję związania się na dłużej to tak zrobię. Może obecna ekscytacja za jakiś czas opadnie, albo pojawi się sensowna alternatywa. A może znajdę wady na które na razie nie trafiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 4 minuty temu, kiki2010 napisał: Śmiało kupuj, zawsze potem możesz sprzedać. Mnie osobiście śmieszą teksty typu, że Roon jest drogi. Na kabelek za tysiaka kasa się znajdzie ale by zapłacić 120 dolarów za rok, to już płacz i lament. No ale ci na bakier z komputerem mają chociaż wymówkę. To jest z kolei argumentacja tych, ktorzy sa na bakier chocby z kalkulatorem? 12,49 x 12 nie jest rowne 120. 3 minuty temu, apodemus napisał: Mam możliwość potestować przez rok żeby potem podjąć świadomą decyzję związania się na dłużej to tak zrobię. Może obecna ekscytacja za jakiś czas opadnie, albo pojawi się sensowna alternatywa. A może znajdę wady na które na razie nie trafiłem Rozumiem, ze LMS i bazujace na nim rozwiazania / dystrybucje juz przetestowales, z wynikiem negatywnym, skoro piszesz o braku alternatyw? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 29 minut temu, kiki2010 napisał: Śmiało kupuj, zawsze potem możesz sprzedać. Nie zapominaj że to licencja na wsparcie internetem W razie plajty producenta = zostajesz z reką w nocniku... Vide wzmacanicze z wbudowanym streamerem - jak zmusić użytkownika do zakupu nowego wzmaka? Zakończyć wsparcie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: jesli urzadzenie koncowe nie jest Roon Ready Co jest/będzie urządzeniem końcowym u mnie? Wyrzuciłem wszystkie streamery, transporty plików. Mam tylko dac/nie Roon ready i MacBook Pro. i kabel usb😃 Plus abonament Quobuza Edytowano 24 kwietnia 2023 przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 1 minutę temu, AudioTube napisał: Co jest/będzie urządzeniem końcowym u mnie? Wyrzuciłem wszystkie streamery, transporty plików. Mam tylko dac/nie Roon ready i MacBook Pro. Roon Ready dotyczy urzadzen komunikujacych sie sieciowo poprzez protokol RAAT. W twoim przypadku urzadzenie koncowe to kombinacja Maca z DACem, skomunikowanych jak zakladam przez USB. Wtedy mowa o ewentualnej certyfikacji Roon Tested, Roonie zainstalowanym na Macu i transferze USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) Jak mam „odpalić” np Coltrane’a Przez Roona apkę na telefonie? Roon Core na lapku jest Edytowano 24 kwietnia 2023 przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Moze byc przez telefon, Roon Remote bodajze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 1 godzinę temu, gienas napisał: W razie plajty producenta = zostajesz z reką w nocniku Instaluje inny system których jest już teraz pod dostatkiem. Jedyne 800 dolarów idzie się je...... Kropla w morzu w porównaniu ile się traci na wymianie kolumn, wzmacniacza itp. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Przez 3 miesiące testowałem Roon i jest naprawde ok, wygoda użytkowania itp. Ale według mnie za drogo, taniej można kupić BS Node, jest Tidal Connect lub do Qobuza czy innych serwisów apka BluOS. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 8 godzin temu, apodemus napisał: Mam możliwość potestować przez rok żeby potem podjąć świadomą decyzję związania się na dłużej to tak zrobię. Może obecna ekscytacja za jakiś czas opadnie, albo pojawi się sensowna alternatywa. A może znajdę wady na które na razie nie trafiłem Ja również się wahałem i płaciłem przez prawie trzy lata. To była najgłupsza rzecz i strata pieniędzy. Tuż przed ostatnią podwyżką ceny pomyślałem - dość tego - i wykupiłem lifetime. Większy wydatek zabolał na chwilę ale teraz mam spokój. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Pobawiłem się ostatnio EQ w odtwarzaczach cyfrowych i stwierdziłem , że za głupi na to jestem. Wracam do DL. Na drodze stanął mi jeden problem. NUC nie posiada wyjścia optycznego ani coaxialnego , a tylko takimi mogę podłączyć NUC-a do DDRC 22D . Nabyłem więc przejściówkę . Z recenzji które czytałem wynika , że spokojnie mogę opylić wszystkie klocki. Normalnie sama gra 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 6 minut temu, tomek4446 napisał: Nabyłem więc przejściówkę Gadżeciarz! Dawaj znać jak się spisuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Zawsze chciałem spróbować ale nie dane było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 1 godzinę temu, lpomis napisał: Gadżeciarz! Dawaj znać jak się spisuje. Dobrze się spisuje 😉 2 godziny temu, tomek4446 napisał: NUC nie posiada wyjścia optycznego ani coaxialnego , a tylko takimi mogę podłączyć NUC-a do DDRC 22D . Nabyłem więc przejściówkę . Ale masz USB B PC Control USB2 i NUCa nie moża tędy podłączyć? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 6 minut temu, DiBatonio napisał: USB B PC Control Tomek chyba wspominał w innym wątku, że to złącze w DSP jest tylko do wykorzystania pod mikrofon. Nie da się przez niego przepuścić sygnału audio z PC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 1 minutę temu, lpomis napisał: Tomek chyba wspominał w innym wątku, że to złącze w DSP jest tylko do wykorzystania pod mikrofon. Nie da się przez niego przepuścić sygnału audio z PC. A to spoko, to wszystko tłumaczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 8 godzin temu, lpomis napisał: wspominał w innym wątku, że to złącze w DSP jest tylko do wykorzystania pod mikrofon. Racja wspomniał, i niestety tak jest. Stąd ta przejściówka. A przy okazji rozmowy telefonicznej ze sprzedawcą w Salonie dowiedziałem się , że to taki podstawowy model , w sumie jak na początek ..... To uświadomiło mi , że po za kablami , zatyczkami , magicznymi krążkami na kolumny , podstawkami jest jeszcze kategoria dotychczas mi obca " przejściówek " Cóż , człowiek uczy się przez całe życie A jak " gra " nie wiem , jeszcze nie wpiąłem , na razie robię konspekt czynności , by czegoś nie zepsuć. A poważnie to na razie nie mam kiedy , audio musi trochę poczekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 (edytowany) Małe Dali dostały podstawki antywibracyjne. Prezent od @KrólKiczu. Ten Seba to jednak dobry chłopak jest Edytowano 28 kwietnia 2023 przez lpomis 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) Jak obstawiacie - który zabrzmi lepiej? Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Rega 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 Ten mniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 Nawet przez wyjścia (wejścia) zbalansowane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 16 minut temu, Rega napisał: Jak obstawiacie - który zabrzmi lepiej? Tandberg Można gdzieś jeszcze taki kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) Pewnie mozna. Miałem już kilka propozycji odkupienia, ale ..... dalej stoi (i czasem gra) u mnie😉 Ale mi chodziło o preampy. Tandberg znalazł się na zdjęciu przypadkowo. Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts