Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

25 minut temu, RLC2 napisał:

@Artur Brol w moim przypadku to było coś innego ( zmiana myślenia o marce). Szczerze szukałem następnego Chińczyka a dokładnie SMSL VMV A2 był na OLX za 2900zł. Spóźniłem się został sprzedany, kupiłem Cyrus One HD ( w dobrej cenie 😉 ) Co przeważyło za Cyrusem wygląd, renoma marki, opinie użytkowników. Mam go od wczoraj jak na razie słyszę same plusy oby tak dalej 🙂 

I żeby nie było NIC NIE MAM do tanich jak i drogich Chińskich wzmacniaczy są SUPER  nadal mam do nich wielki sentyment . Dzięki Q5 PRO ponownie zacząłem słuchać muzyki na akceptowalnym poziomie 😉 

Czyli wychodzi na to , ze dobrze ze sie spozniles. Masz cos innego, fajnie wyglada, z tego co pamietam troche mocy posiada i, co najwazniejsze, jestes zadowolony z brzmienia. Same plusy. Czy przypadkiem ten wzmacniacz nie sprawdza wpierw podpietych do niego kolumn, by sie dopasowac? Kiedys o tym czytalem i to chyba w zwiazku z tym modelem bylo.

10 minut temu, Artur Brol napisał:

Czyli wychodzi na to , ze dobrze ze sie spozniles. Masz cos innego, fajnie wyglada, z tego co pamietam troche mocy posiada i, co najwazniejsze, jestes zadowolony z brzmienia. Same plusy.

Tak wszystko się zgadza same plusy no i Cyrus potrafi w szczycie pobrać z sieci 750W. 

12 minut temu, Artur Brol napisał:

Czy przypadkiem ten wzmacniacz nie sprawdza wpierw podpietych do niego kolumn, by sie dopasowac? Kiedys o tym czytalem i to chyba w zwiazku z tym modelem bylo.

"Cyrus opracował układ SID (Speaker Impedance Detection), który zaraz po włączeniu wzmacniacza przeprowadza kilkusekundową procedurę rozruchową, podczas której mierzy charakterystykę (impedancji) obciążenia (wyłącznie w lewym kanale, zakładając, że kolumna podłączona do prawego jest taka sama), co może się objawiać lekkimi stukami.

Po wykonaniu pomiarów elektronika wprowadza stosowne korekty na charakterystyce, korygujące wpływ filtrów na określonej (zmierzonej) impedancji. Układ SID jest stosowany przez Cyrusa już od jakiegoś czasu, wcześniej był on elementem konstrukcji końcówek mocy Stereo 2000" 

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2826-cyrus-one