Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Pozostaje pochwalić system w szczególności Brytyjczyka 👍 Dnia 11.10.2020 o 12:28, Adi777 napisał: Ciekawe, kiedy ja pochwalę się swoimi zdjęciami ze sprzętem audio... Dawaj co masz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 @RLC, a Ty kiedy pochwalisz się swoim małym chińczykiem 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Chinczyka już mam ale brakuje kolumn więc nie za bardzo jest się czym chwalić 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 2 godziny temu, RLC napisał: Dawaj co masz 😉 Niestety, ale się nie pochwalę, bo nie jestem w Polsce, a tam mam sprzęt. Monitor Audio Gold, przedostatnia wersja. Gold 300, 50, GX-FX, i amplituner Denon AVR-X4400H. Kupowałem z myślą o kinie domowym, ale musiałem się wstrzymać, bo budowa domu mi się zamarzyła, i kolumny kurzą się w pokoju, w Polsce. Jak już będę miał je gdzie wstawić, to mam w planach dokupienie, pewnie będą tylko używane, jeszcze jednej pary Goldów 50, i reszty systemu, czyli głośniki sufitowe, pewnie sześć sztuk, i subwoofer, ewentualnie dwa, do tego oczywiście jakieś ampli, albo procesor plus końcówki mocy, porządny odtwarzacz video, być może CD nie będzie przez to potrzebny, i na pewno jeszcze trochę innych gratów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 4 minuty temu, Adi777 napisał: Kupowałem z myślą o kinie domowym, ale musiałem się wstrzymać, bo budowa domu mi się zamarzyła, Własne cztery ściany są najważniejsze!! Skończysz domek to się pochwalisz zestawem 👍 Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 15 minut temu, RLC napisał: Skończysz domek to się pochwalisz zestawem 👍 Powodzenia Pewnie, dzięki. Jeśli chodzi o mój zestaw, to powiem szczerze, że kupowałem go w ciemno. Nie jest to najmądrzejsze, ale tak wyszło. Ciężko mi nawet powiedzieć, jak gra mój set, bo używany był bardzo sporadycznie. Mam jednak nadzieję, że w dobrze przygotowanym salonie, ze zrobioną akustyką, z wszystkimi możliwymi kalibracjami dobrze to zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Dopracujesz szczegóły i będzie ok 👍 Swoją drogą w ciemno ja bym nie kupił! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) Cześć! Widzę, że został tu wywołany do tablicy wzmacniacz SMSL Q5 Pro. Obecnie mój system jest na nim oparty i zastąpił Technicsa SU-V45A, którego pokonał bez wysiłku. Co prawda nie wygląda na takiego, he he he! Ale technologia chyba robi swoje. To taki maluszek pracujący w domenie cyfrowej z zewnętrznym zasilaczem. Do niego mam podpięte dość spore podłogówki Canton Karat M80DC przewodami Chord Clearway, źródła to Tidal HiFi z Chromecast Audio po optyku i CD Yamaha Pianocraft też cyfrowo koaksjalem. No i jest całkiem nieźle, detalicznie, szybko, lokalizacja bardzo dobra, scena szeroka, bas potrafi uderzyć gdzie trzeba. Ja takie brzmienie lubię. Nie przepadam za zbytnim ocieplaniem. Z moimi kolumnami radzi sobie nadspodziewanie dobrze. Jak za te pieniądze i wielkość, to chyba trudno znaleźć coś podobnego i tak przyzwoicie grającego. Już kilka osób wprawiłem nim w konsternację 😉 Pomieszczenie to ogólny salon bez jakiejś konkretnej adaptacji akustycznej, muzyka w zasadzie prawie wszystko oprócz jazzu, dużo elektroniki i gitar. Edytowano 13 października 2020 przez D-Art 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 5 minut temu, RLC napisał: Dopracujesz szczegóły i będzie ok 👍 Swoją drogą w ciemno ja bym nie kupił! Mam nadzieję, że tak będzie. Wiem, to głupota, nic już więcej w ciemno nie kupię. Najpierw testy, później porównanie z innym sprzętem, i dopiero ewentualny zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) D-Art Bravo te Cantony to bardzo dobre towarzystwo dla Q5 👍 seba3002 Chińczyk w całej okazałości 😉 Edytowano 13 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 A u mnie tak to ostatnio wygląda. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) O fajnie 👍 Teraz opis co to za sprzęciory 😉 Edytowano 13 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Przecież widać Audio Gd 10.32, diy ice power 1200as2, thiele 2.2. Z tyłu malinka, jej nie widać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 7 minut temu, mkk napisał: diy ice power 1200as2 Sam go składałeś? Możesz opisać dźwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 No za dużo tam nie ma do składania. A dźwięk ...nie lubię tego opisywać, bo każdy słyszy inaczej ( i ma inne kolumny :d ) Jak dla mnie bardzo energiczny , wyrównany , dynamiczny. W skrócie neutralny , nie dodaje ale i nie zabiera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Ja też mam pytanie o Audio GD. Szukając DAC-a zastanawiałem się nad tym sprzętem. Proszę o drobną opinie użytkownika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 11 minut temu, mkk napisał: No za dużo tam nie ma do składania. O!!! To coś dla mnie !!! A jest instrukcja dla debili ? 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Audio GD. Szukając DAC-a zastanawiałem się nad tym sprzętem. Zanim kupisz obejrzyj stronę producenta i sposób (BURDEL)w jaki traktuje swoje wyroby w kwestii aktualizacji frimware. Już samym problemem jest domyślenie się czasem jaką wersję urządzenia masz Nie polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) Dzięki. Czytałem już wcześniej opis urządzeń Audio GD , i z tego co pamiętam doszedłem do wniosku , że jestem za głupi na te klocki @mkk chętnie się czegoś dowiem z pierwszej ręki. Edytowano 13 października 2020 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Audio GD: po pierwsze fajnie wykonany , brak audiofilskiego powietrza Pilotem można mury burzyć ( full alu). To mój pierwszy DAC , więc za dużo porównania z innymi nie mam. Do tej pory zawsze po analogu się łączyłem. Jak gra ...wydaje mi się że raczej muzykalnie , z odpowiednią dynamiką i barwą ( ale to też kolumny ... ) . Teraz z Thielami większa przestrzeń, scena . @audiowit słyszał, może coś napisze A wybrałem go bo potrzebowałem coś z pilotem , w niskim budżecie, z regulacją głośności i 5v na wyjściu ( to ostatnie bardzo częste w AG ) No i ja wiem jaką wersję mam , taką : https://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-10-32_4218.html @Fafniak , instrukcja jest , mówią na nią datasheet Kabelki z Ghent audio , obudowa i gniazda z Modushop. Potem godzinka z lutownicą i temat załatwiony. Nie potrzebuje żadnego buforu czy tam zasilacza jak w Ncore , podajesz tylko 220V i wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Nie jestem przeciwnikiem tej marki Posiadałem przez wiele lat sprzęt tej firmy i niestety znam też negatywy @mkk - czy mógłbys na priv dać mi linki do podstawowych elementów do złożenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 2 godziny temu, Fafniak napisał: @mkk - czy mógłbys na priv dać mi linki do podstawowych elementów do złożenia? Ej nooo nie bądźcie tacy.... dajcie gdzieś tu a nie na priv. Może ktoś jeszcze sie skusi.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) To jest gotowa płytka końcówki mocy z zasilaczem, którą wystarczy podłączyć do kolumn i źródła dźwięku oraz zasilania. Można ją umieścić w niemal dowolnej obudowie w której się zmieści, a niema tego dużo do zmieszczenia . W tej obudowie to hula wiatr ( co z reszta jest bardzo wskazane ). Edytowano 13 października 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 A jak to jest z przedwzmacniaczem? Kazdy pasuje? Czy mozna wykorzystac dowolny (pierwszy lepszy...)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Potrzebny jest taki który ma na wyjściu 5V, jak ten Audio GD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) Czyli klasa D? Kojarzy mi się z SMSL A8 tam też jest Ice Power Edytowano 14 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts