RoRo Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Panowie - trochę więcej powagi!A balkon to pies? Poddasze już było, ale została jeszcze piwnica i garaż, schowek itp.Poza tym pominięto szafy - np. u mnie spełniają bardzo ważną rolę: muzealno-wspomnieniową i magazynują zapasy strategiczne Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ali Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Cytat Panowie - trochę więcej powagi!A balkon to pies? Poddasze już było, ale została jeszcze piwnica i garaż, schowek itp.Poza tym pominięto szafy - np. u mnie spełniają bardzo ważną rolę: muzealno-wspomnieniową i magazynują zapasy strategiczne Pozdrawiam Dokładnie, dlatego zostało jeszcze kilka strategicznych miejsc do poupychania starego sprzętu co jest dobrą wymówką do kombinowania nowego ;PPsu w budzie też się w końcu coś od życia należy... Mógłby sobie wycie towarzyszy odtwarzać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2008 AliNie mam podddasza - zresztą piwnicy, garażu i nawet psa też nie mam Natomiast jestem pod wrażeniem Twojego pomysłu z budą - chyba na balkonie strzelę sobie budę i wcisnę tam jakiś sprzęt audio. W końcu może się przydać, jakby człowiek kiedyś przecholował z ... (płynami o niekoniecznie neutralnym charakterze) i żona niekoniecznie w humorze. Poza tym ptaszki by mogły sobie posłuchać.A odnosnie nowego sprzętu - to właśnie mam możliwość testowania miniwieży Philipsa z napędem DVD i wstęgowymi wysokotonowcami. Jakoś dziwnie wyglądają wstęgi przy komplecie za tysiąc złotych... Grają niby nieźle, ale chyba nadal nie lubię Philipsa (jakość Phila w prostych i średnich modelach już dawno zeszła na psy, a z wyższymi nie mam styczności) i będę szczęśliwy, jak już zniknie z mojego mieszkania PozdrawiamPS. No i jeszcze ta Twoja wymówka do konieczności zakupów nowego sprzętu - jestem pod wrażeniem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fałek Napisano 18 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2008 Witam Ja mam musical fidelity A300, micromega stage 5, sonus faber concerto, VDH the first ultimate, VDH The WIND Mk II HYBRID (Halogen Free) Pomieszczenie odsłuchowe to salon średnio umeblowany 25m co do samej muzyki to jest zróżnicowana lata 70, jazz , rock, soul. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2008 Cześć Fałek!Witamy nowego forumowicza!A teraz koniecznie wklej zdjęcia swojego "ołtarzyka" i kolumienek!Zdaje się, że jeszcze na forum nie mamy "sonusfaberowicza" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek Napisano 19 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2008 DENON PMA 700 i DCD 700 oraz JBL e90, zamierza uzupełnić o jakieś DVD ale jeszcze nie wiem jakie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2008 JózekA może Denon DVD-1940. Ma dobre notowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2008 Chyba znowu problem z wklejaniem zdjęć!Próbowałem ponownie i niestety bez efektu!Czyli jutro panowie Kah&Co. będą mieli robotę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2008 Skąd ja to znam.Fotki często nie wchodzą .Wytrzymamy do jutra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2008 Problem z zamieszczaniem zdjęć rozwiązany!Okazało się, iż przekroczyłem nieopacznie limit transferu!Dziękuję Kahowi i spółce za rozwiązanie mych kłopotów!Dlatego żeby nie obciążać serwerów jedynie jedno zdjęcie!Tak to wygląda na dzień dzisiejszy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek Napisano 24 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Moj system to:Denon PMA500AE napedza Altusy 200 wszystko podlaczone do kompa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Ponieważ w moim systemie/systemach zaszły zmiany, melduję że w roli gramofonu wystepuje Pro-Ject 2Xperience z wkładką Blue Piont no. 2, w roli wzmacniacza lampowego występują monobloki Phast Pentode + preamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 U mnie aktualnie w "przebudowie" ,jak się wyłoni coś sensownego to opiszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 6 lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 lutego 2008 Witam, u mnie dominuje Pioneer:magnet CT-S450Scd PD-306amplituner SX-205RDS+kolumny Tonsil TL120 Miło, bo wszystko dostało mi się jakieś dwa lata temu od wuja, za free - zmieniał sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 6 lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 lutego 2008 witamamplituner ......Onkyo TX DS 555 (do wymiany na wzmak)cd......................Copland CDA 277glosniki............Quadral Shogun Phonologue Goldinterkonekt.......Siltech SQ 28 G3sluchawki.........Sennheiser HD 600Pokoj okolo 20m (w przyszlosci oddzielny pokoj odsluchowy )Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuńczyk Napisano 27 maja 2008 Udostępnij Napisano 27 maja 2008 to jest mój kacik do słuchania nie wszystko tu jeszcze jest co bym chciał no ale na razie to tak właśnie wyglądaOd lewej:Sony TA-F 707 ESSony ST S 707 ESPioneer CT-959 Denon DCD 1290Technics SL 1510Mission 701 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 28 maja 2008 Udostępnij Napisano 28 maja 2008 Cytat to jest mój kacik do słuchania nie wszystko tu jeszcze jest co bym chciał no ale na razie to tak właśnie wygląda Całkiem miły ten kącik Czyżby kasety jeszcze żyły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo36 Napisano 31 lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 lipca 2008 Witam!Od 3 m-cy intensywnie eksploatuję:- wzmacniacz ARCAM FJM A38- odtwarzacz ARCAM FJM CD36T- tuner ARCAM FJM T31) - podłogówki KEF XQ40Wszystko czarne jak smoła (kolumny black piano)Wygląda prawie tak dobrze (zielone wyświetlacze) jak gra, a gra rewelacyjnie (odczucie oczywiście subiektywne, ale o to chodzi).Pokój duży - 40 m2 nieregularny, skosy, dywan, zasłony, meble drewno, skosy. Kolumny daleko od ścian (min. 1 m), kanapa (do odsłuchu) na środku pomieszczenia i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 31 lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 lipca 2008 Jak się sprawuje ten wzmacniacz Arcama z KEF-ami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 31 lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 lipca 2008 tuńczykJak spisują się te śliczne Missionki 701? Bo powiem szczerze i bez łgarstwa miałem następczynie serii 70x czyli 772 z serii 77x i do końca nie byłem zadowolony. Jakieś takie bezpłciowe były. Dlatego do dzisiaj na wyroby Mission patrzę spode łba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 1 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2008 o muzyce nie będę się rozpisywał bo przestrzał przez niemal wszystkie gatunki muzyczna zna nie jeden z Was. amplituner stereo Denon DRA 700 AEcd ( już mogę w sumie można go wymienić bo jutro kupuję) też denon DCD 700 AE( chwilowo zastępowany przez dvd pioneer DV 400V),kolumny JAMO C 607słuchawki ( na razie) Philips SHP 8900interkonekt Audionova Proteus Silver Editiongłośnikowe Oehlbach 2x4mm2do końca roku dojdzie jeszcze gramofonPokój to 23 metry codziennej powierzchni życiowej, sporo kwiatków (żony), moja kochana kanapa kilka mebli. jedna ściana otwarta na 1/3 swojej powierzchni na aneks kuchenny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 1 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2008 Witam!A ja głupi nie wiedziałem że jest taki wątek! A ja mam tak:-Odtwarzacz Samsung HD-950-Amplituner Harman/Kardon HK-3480-Kolumny Magnat Quantum 505-interkonekt Pure AV Silver Series, Belkin 0,9 m-SCART Belkin Blue Series 0,9 m-Kabel głośnikowy to QED Silver Anniversary 2x2,5 mm2 długi na 2,5 m-Telewizor Samsung 32' 100 Hz jakiś tam.Muzycznie to różnie, ale przeważnie jazzowo, rockowo i klasycznie. Dział zatytułowany pop, zarezerwowany dla mojej żony. Wtedy razem z moim 15-sto miesięcznym "szkodnikiem" wychodzimy na spacer...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowieck Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Mam kolumny cyfrowe Philips DSS-930 z dedykowanym preampem i tunerem z serii 900, a do tego odtwarzacz DVD Panasonic S-49.Sprzętu używam w salonie ok. 20 m2 na poddaszu, a więc ze skośnym sufitem z podtrzymujacymi go belkami nośnymi. Sufit wyklejony kasetonami o wzorze rozpraszającym dźwięk, a więc można powiedzieć, że zrobiłem pewną adaptację akustyczną salonu.Słucham popu, rocka, czasem metalu, klasyki, a nawet disco polo (jak żona puści). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Koledzy!Olo36, Arti, Plastic Elvis, Waldek i Borowieck!!!A teraz grzecznie, choć stanowczo, poprosimy o zdjęcia Waszych systemów i pomieszczeń z systemami grającymi! Jak mawia pewien mój kolega - "Nic tak nie ożywia wątku, jak kilka zdjęć"!Do pracy!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Mówisz i Masz! Niestety to jedyne zdjęcie w tej chwili. Szafka musiała pozostać zamknięta, ze względu na obecność "szkodnika", który cały czas przypuszcza atak na sprzęt gdy tylko się da!Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts