pacio94 Napisano 5 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2011 Ostatnio zapolowałem trochę na allegro i w częstochowskim komisie "Królestwo", w sumie fajna sprawa, bo za niewielkie kwoty można wyrwać dobry materiał. Konkretniej, na CD:Diana Krall - "The Look of Love" i "Only Trust Your Heart",Era - "Era";na winylu:Queen - "Queen I" (EMI '73),Ja Rule - singiel "Always on Time" (Def Jam '02),AC/DC - "Who Made Who" (Atlantic '76) i "High Voltage" (Atlantic '76). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2011 Znowu parę płyt się pojawiło - tym razem tylko CDki...James Last z orkiestrą - po paru analogach tym razem płyta o mniejszej średnicy i "ciut" innym kolorze zatytułowana "Pop Symphonies" z 1991 roku (przeboje z lat 80tych i nie tylko...). Nie da się ukryć, że teraz łatwiej będzie odtworzyć w samochodzie Lasta Troszkę też uzupełniłem swoją dyskografię PetShopBoys : Release oraz Disco3no i Stinga "...Nothing Like The Sun" oraz "Ten Summoner's Tales"a do tego parę "The Best Of ..." i chilioutowych.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2011 Mały OT adresowany do kolegi Pacio94Zauważyłem, że kupiłeś sobie album Ery, skoro więc temat świeży chciałbym Ci polecić inną płytę tego artysty: INFINITYMuzę trzeba niestety ściągnąć z netu, bo oryginał jest nie do zdobycia (bootleg wydany w Japonii w nakładzie bodaj 800 szt.), szukam od 10 lat... Mój pierwszy pirat i zarazem najczęściej odtwarzana płyta.Z listy utworów pomiń nr 3 i 8, bo to nie Era tylko Adiemus, poza tym te kawałki nie pasują do całości. Ostatni nr 12 też możesz sobie odpuścić.A tu masz do odsłuchu klipy:123Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2011 ERA nie jest mi obca, album, który kupiłem miałem już kiedyś (swoją drogą zupełnie inne wydanie, inna tracklista, niewielkie zmiany, ale jeden utwór wymieniony wogóle), ale ukradli mi go, a teraz wrócił oryginał do mnie Co do albumu "Infinity" to nie znałem, dzięki za podpowiedź, już sprawdzam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2011 u mnie na półkę trafiły cedeki : Lizz Wright - Fellowship2 x Barry White - z cyklu Best of (ale udane)3 x Meshell Ndegeocello Erykah Badu OST z Samotność w sieci (ku mojemu zaskoczeniu płyta mi się bardzo podoba)i cos tam jeszcze to tyle u mnie z nowości na półce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 20 września 2011 Udostępnij Napisano 20 września 2011 Witajcie!Dwie nowe pozycje na półce:Akurat - "Fantasmagorie" - jak dla mnie chyba najlepsza płyta tej kapeli. Na wokalu nadal Tomasz Kłaptocz, i najbardziej dopracowana z tych płyt na których on śpiewa.Czerwony Tulipan - "A jednak po nas coś zostanie" (w sumie już mam całą dyskografię ich )Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 września 2011 Udostępnij Napisano 21 września 2011 Ostatnio trochę cienko z nowościami, czekam na dostawę CD-ków zza miedzy. W Polsce niedawno nabyłem ciekawą płytkę jazzową grupy TUBIS TRIO "Live In Luxembourg", polecam szczególnie grę kontrabasisty.Jeden z moich ulubionych kawałków z płyty: All Blues Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 października 2011 Udostępnij Napisano 19 października 2011 Ostatnio kupiłem koncertową płytę CARO EMERALD (i na niej m.in znany utwór "A night Like This")Deleted Scenes From The Cutting Room Floor -Live From Amsterdam (koncert z XII.2010)http://www.caroemerald.com/store/music/#36Sympatyczny, spokojny koncert - zarówno na DVD jak i na CD jest 19 utworów w wykonaniu koncertowym (studyjna płyta CD ma zazwyczaj 12 utworów)Cena bardzo fajna (polskie wydanie) jak za DVD+CD, więc jak ktoś lubi Caro to polecam...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruz86 Napisano 3 listopada 2011 Udostępnij Napisano 3 listopada 2011 Dwa dni temu zdecydowałem się na zakup nowej płyty Julii Marcell.Zastanawiałem się długo, bo w Polsce co roku pojawia się "nowa Kate Bush" lub "głos jak Tori Amos", a póki co żadna mnie nie oczarowała - niestety, ale Gabę Kulkę w to włączając. No ale każda zła passa musi kiedyś minąć.Polecam serdecznie, bo nie dość, że głos Julii jest naprawdę nie z tej planety, to jeszcze kompozycyjnie "June" jest zróżnicowane i na bardzo wysokim poziomie. Wiele ciekawych pomysłów i smaczków Dla mnie najlepsza polska produkcja tego roku jaka wpadła w moje łapska!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 listopada 2011 Po kupieniu we wrześniu pierwszej remasterowanej w 2011 płytce Pink Floyd - The Dark Side of The Moon - wiem że warto.Jutro kupuję Wish You Were Here... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 listopada 2011 U mnie zagościł cały komplet long play'i Guns N' Roses - tych nagrywanych w oryginalnym składzie. Mianowicie:-Appetite for Destruction-GN'R Lies-Use Your Illusion I-Use Your Illusion II"Spaghetti Incident?".Płyty na pewno warte uwagi, gitara Slash'a to jest coś wspaniałego, gdyby pominąć zaryzykowałbym stwierdzenie, że to najlepszy żyjący gitarzysta hard rock'owy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobosz65 Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 Ja tam bardzo lubię podkradać płytki mojego syna, ostatnio taką jasnozieloną z pociągiem śmiesznym. Power of Trylity. Bardzoenerrgiczne i spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2011 Na tyle mnie zaintrygowała muza zespołu TOOL, że właśnie nabyłem 2 CD (LATERALUS oraz 10,000 days) i winylek (Opiate) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 15 marca 2012 Udostępnij Napisano 15 marca 2012 Eeeee no , koleżanki i koledzy. Nie uwierzę, że nikt nowej muzy nie kupuje ... Ostatnio zasłuchuję się w muzykę Porcupine Tree - kawał porządnego, rzetelnego rocka progresywnego. Efekt -> zakup 4 płytek :- "in absentia"- "fear of a blank planet"- "THE INCIDENT"- "On the Sunday of Live"Dla wielbicieli progresywnych klimatów - uczta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 13 maja 2012 Udostępnij Napisano 13 maja 2012 Idąć dzisaj po ziemniaki i kapustę na bazarek zobczyłem miłego Pana mającego kilka czarnych płyt. Przeszukałem je i znalazłem Czajkowskiego i Niemena "Khatarsis". Cena 3zł/sztuka, więc niczym nie ryzukując wziałem obie. No i Niemen w całkiem dobrym stanie. Kilka małych trzasków i tyle . Czajkowski może ciutkę więcej, ale spokojnie da się słuchać.Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 13 maja 2012 Udostępnij Napisano 13 maja 2012 Oooojjjjjjjjjjjj! jak ja tu dawno nic nie wpisywałem w tym wątku ! Co wcale nie znaczy, że przez blisko dwa lata nic nie zakupiłem do swojej kolekcji płytowej.Wręcz przeciwnie. Po wzbogaceniu się w muzykę poważną przyszła kolej na dalsze uzupełnianie dotychczasowego dorobku muzycznego.Trochę tego było ale pozwolę sobie wymienić tylko najważniejsze z których jestem najbardziej zadowolony a które stanowią na polskim rynku chyba rarytas gigant bo długo trwało nim je kupiłem.1. Tangerine Dream - Tangents 1973 · 19832. Kraftwerk - Minimum-Maximum /wer.SACD/3. Amnesia - Hysteria 4. Kristiana Levy - Perfect Shave 5. Eddie Jobson – Theme Of Secrets To chyba te najważniejsze z rodzynków. Pozostałe pozycje to w dużym skrócie i nie wszystkie oczywiście :6. Klaus Schulze - La Vie Electronique /wszystkie 11/ - chyba obowiązkowa pozycja dla miłośników tego Pana7. Rush - powrot do ich twórczości po latach więc cała dyskografia8. Die Krupps kilka płytoraz kilkadziesiąt innych których nie będę wypisywać bo nawet nie pamiętam jakie to były.Poza tym zakupiłem kilkanaście płyt z koncertami m.in.:- Mike Oldfield- SBB- Peter Gabriel- Jethro Tull- Dead Can Dance- Phil Collins- Sinead O`Connor- Tangerine DreamTeraz obiecuję poprawe w tej kwestii bo może ktoś coś i dla siebie wypatrzy tak ja wypatrzyłem kiedyś coś u kogoś.P.S.I jeszcze jeden rodzynek mi się przypomniałLONELY IS AN EYESORE - składanka z 4ADze znakomitym utworem Dead Can Dance - The Protagonist . A tym rodzynkiem jest to, że to płytka CD w wydaniu 4AD a nie ten badziewny tłoczony Tonpress którego też mam ale z którego prawie nic nie słychać nie mówiąc już o jakiejś dynamice w dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 5 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2012 Spośród recenzji muzycznych w majowym Audio jedna dała mi impuls do zakupu kolejnej płyty. Nabyłem Filipowicz Quintet 'Jazz Tribute to Michael Jackson' i muszę przyznać, że album wart jest każdej złotówki. Ponad 60 minut bardzo energetycznego grania, czasami myślę, że każdy z muzyków przed sesją wlał w siebie kilka litrów redbula, a śledząc pracę perkusisty ciągle nachodzi mnie wizja Zwierzaka z Muppet Show (LINK )Słowem odsłuch z bardzo wysokim wskaźnikiem przytupu. Polecam tę płytkę, bo muzycy chyba nie są jeszcze zbyt znani. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darecki234 Napisano 1 września 2012 Udostępnij Napisano 1 września 2012 Dosyć niedawno kupiłem sobie płytę Lebowski - "Cinematic". Zachęcił mnie do tego ten portal, po przeczytaniu recenzji powiedziałem sobie, że muszę ją mieć.Słuchając jej można po prostu odpłynąć Przenieść się jakiś inny świat i na godznę zapomnieć o wszystkim problemach życia codziennego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugimarcin Napisano 2 września 2012 Udostępnij Napisano 2 września 2012 Z ostatnich nabytkow chce polecic jedna Al Di Meola John McLauglin Peco de Lucia - Friday Night in San Francisco Livehttp://youtu.be/nlaCZ106b5w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 2 września 2012 Udostępnij Napisano 2 września 2012 Przechodzę sobie jedną z bocznych uliczek Oslo i na co natrafiłem.... sklep z płytami vinylowimi ale jaki.... trzy pietra, płyt chyba "milion". mysle sobie jestem w raju no i kupiłem Dire Straits - AlchemyYello - The New Mix In One GoTeraz już wiem że bede stałym bywalcem tego sklepu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 września 2012 Udostępnij Napisano 2 września 2012 Ostatnim winylem jaki kupiłem na wyspach był Billy Joel ,, The Strangers,, Ostatnia pozycja z Polski to Mes ,, Kandydaci na szaleńców,, http://www.youtube.com/watch?v=XpMXIFWYADUPolecam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 9 września 2012 Udostępnij Napisano 9 września 2012 Wczoraj kupiłem vinyla Paktofonika - Kinematografia. Osobiście nie przepadam za takim rodzajem muzyki ale co sie nie robi dla pieknej żonki taki mały prezent dla niej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 września 2012 Udostępnij Napisano 9 września 2012 Klasyk to klasyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawo Napisano 28 września 2012 Udostępnij Napisano 28 września 2012 Cytat Dosyć niedawno kupiłem sobie płytę Lebowski - "Cinematic". Zachęcił mnie do tego ten portal, po przeczytaniu recenzji powiedziałem sobie, że muszę ją mieć.Słuchając jej można po prostu odpłynąć Przenieść się jakiś inny świat i na godznę zapomnieć o wszystkim problemach życia codziennego... czy ten Lebowski to CD czy winyl? I sorry za lamerskie pytanie: jakiego to gatunku muzyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darecki234 Napisano 4 października 2012 Udostępnij Napisano 4 października 2012 CD, nie słucham (jeszcze?) winyli Nie wiem też, czy tam pozycja występuje w formie winylu w ogóle.Generalnie ciężko zaszufladkować ich muzykę pod jeden gatunek. Można powiedzieć, że jest to szeroko rozumiany rock, progresywny..? Z mocno zmiennymi liniami melodycznymi i z wykorzystaniem także niekoniecznie rockowych instrumentów - cymbały, pianino.. W utwory powplatane są partie dialogów wycięte z filmów, Lebowski sam opisuję tą płytę jako muzykę do nieistniejącego filmu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts