lpomis Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 (edytowany) Rozkręćmy trochę ten temat! Muzyka elektroniczna stanowi zdecydowaną większość mojego repertuaru. Jednym z moich ulubionych artystów jest Com Truise, na którego koncercie miałem okazję być 2 razy w Teatrze Szekspirowskim w Gdańsku. Edytowano 16 listopada 2021 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Czy to jest jakaś rodzina z Tomem Cruisem? Muzyka elektroniczna. Teoretycznie nie słucham jej zbyt często, ale bardzo lubię. Jutro wkleję jakieś fajne albumy, bo teraz niestety muszę iść nynać 😴 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 (edytowany) Francuska grupa Heldon, założona przez Roberta Pinhasa. Powyższy album jest piątym w dyskografii zespołu. Skład na tym albumie: Richard Pinhas - gitara, syntezatory, efekty; François Auger - perkusja i instr. perkusyjne Gościnnie: Patrick Gauthier - syntezator (1); Didier Batard - gitara basowa (3); Jannick Top - gitara basowa (4) Producent: Richard Pinhas Z powodu gitary jest tu sporo rockowego pierwiastka. Edytowano 17 listopada 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Skład: Nicolas Jaar - instr. klawiszowe, elektronika, efekty, programowanie, automat perkusyjny, instr. perkusyjne, wokal; Dave Harrington - gitara, gitara basowa, kontrabas, klarnet, instr. klawiszowe, elektronika, efekty, automat perkusyjny, instr. perkusyjne Gościnnie: Samer Ghadry - instr. perkusyjne (6) Producent: Darkside Połączenie nowoczesnych brzmień z echem muzyki lat 70. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Tim Hecker - kanadyjski twórca muzyki elektronicznej. Na powyższej płycie zatytułowanej Anoyo połączył elektronikę z tradycyjną muzyką japońską gagaku. Bardzo ładnie to wyszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Progresywna elektronika ze Szwecji w stylu niemieckim. Warto poznać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Mój numer jeden z ostatnich miesięcy jeśli chodzi o elektronikę: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Na długie wieczory polecam mroczną muzykę w wydaniu artysty o nicku LOSCIL. Dorobek ma spory, ze swej strony polecam bardzo album 'Plume' 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 6 godzin temu, Profi napisał: Na długie wieczory polecam mroczną muzykę w wydaniu artysty o nicku LOSCIL. Dorobek ma spory, ze swej strony polecam bardzo album 'Plume' Trzeba będzie obadać 🙂 Przyzwoite oceny na RYMie, chyba najpopularniejszy album tego artysty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Dla miłośników berlin school piękny utwór z EP-ki "20" Schmoellinga https://www.generator.pl/p,johannes-schmoelling-20,6151.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 14 godzin temu, Profi napisał: Dla miłośników berlin school Ja się muszę w końcu wziąć za niemieckich wykonawców elektronicznych, ale też elektroniczno-rockowych. Tylko czasu brak 😐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 8 godzin temu, Adi777 napisał: Ja się muszę w końcu wziąć za niemieckich wykonawców elektronicznych, ale też elektroniczno-rockowych. Tylko czasu brak 😐 Z tym brakiem czasu to niestety znak czasów 😕. Nie ma kiedy porządnie przysiąść i czegoś posłuchać, wszystko w locie. Do kolejki możesz wrzucić kolejnego Niemca, specjalisty od berlin school: Brainwork https://www.discogs.com/artist/499495-Brainwork Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 (edytowany) Witam wszystkich, ja na początek polecam dla milośników syntezatorów. Kebu - Deep Blue Edytowano 7 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 Będę szczery i to trochę wyłom z prawilnych elektronicznych brzmień akceptowalnych dla audiofilizmu (Jean-Michel Jarre i Kraftwerk). Uwielbiam deep house i dance. Artyści tacy jak MK, Gorgon City, Medusa, Tchami i wielu innych porywają mnie do tańca, mocniejszego treningu i co nie jeszcze. Co więcej, na fancy sprzęcie audio brzmią chyba lepiej niż hiphop. Tak że tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 9 godzin temu, Sqter83 napisał: Witam wszystkich, ja na początek polecam dla milośników syntezatorów. Kebu - Deep Blue fajnie że jest na spotyfaju - czasem lubię takich posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 (edytowany) Chicane - Don't Give Up (Chicane Lockdown Remix) https://open.spotify.com/track/0r9iKmg2mBaBoE1fsSJknc?si=9af5d245479b40f7 Edytowano 9 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Dnia 7.12.2021 o 17:36, Gumowe Ucho napisał: Będę szczery i to trochę wyłom z prawilnych elektronicznych brzmień akceptowalnych dla audiofilizmu (Jean-Michel Jarre i Kraftwerk). Uwielbiam deep house i dance. To ja się przyznam do słuchania Techno Bunkra i Trap Mojito na spotify Ale pssst, oficjalnie tylko death metal 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Dnia 7.12.2021 o 17:36, Gumowe Ucho napisał: Będę szczery i to trochę wyłom z prawilnych elektronicznych brzmień akceptowalnych dla audiofilizmu (Jean-Michel Jarre i Kraftwerk). Uwielbiam deep house i dance. Artyści tacy jak MK, Gorgon City, Medusa, Tchami i wielu innych porywają mnie do tańca, mocniejszego treningu i co nie jeszcze. Co więcej, na fancy sprzęcie audio brzmią chyba lepiej niż hiphop. Tak że tego dodałbym jeszcze EDX, Avici, trochę cięższe ZHU i teraz na topie Disco Purple Machine Fajna, nie przesadzona wersja nieśmiertelnego How Will i Know Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Dzisiaj Tidal podsunął w ramach nowości... Colin Benders Rigmarole Wciągające. Dużo nisko schodzącego basu i sporo różnych szumów, trzasków - fajnie się słucha jak ktoś lubi takie klimaty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Dnia 7.12.2021 o 17:36, Gumowe Ucho napisał: Będę szczery i to trochę wyłom z prawilnych elektronicznych brzmień akceptowalnych dla audiofilizmu (Jean-Michel Jarre i Kraftwerk). Elektronika niejedno ma imię 😉 Deep house i dance? Nie wiem, czy słuchałem coś z takich klimatów, ale polecam Ci zespół Underworld i ich płytę Dubnobasswithmyheadman 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) Dnia 17.12.2021 o 15:44, Paweł Pawlik napisał: Dzisiaj Tidal podsunął w ramach nowości... Colin Benders Rigmarole Wciągające. Dużo nisko schodzącego basu i sporo różnych szumów, trzasków - fajnie się słucha jak ktoś lubi takie klimaty. No to tego to już nie udźwignę .. sporo za ciężkie 😔 z takiej cieższej elektryki to czasem to: Gorillaz - Phoner To Arizona Edytowano 21 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 No Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) Fajne zestawienie dla fanów retrowave / synthwave. Otwierajcie w nowej karcie - plik o wysokiej rozdzielczości. Edytowano 24 grudnia 2021 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 To coś dla mnie Bedzie chwilę to przejrzę, bo mam troche zaległości w tym temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Świetny album produkcji Ambientium "Fractal Philosophy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts