Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kolejna nowość dla mnie. Zespół znany mi tylko z nazwy. Za Wikipedią -  Twórczość duetu oscyluje wokół eksperymentalnej elektroniki, ambientu, IDM-u, downtempo z elementami triphopowymi.

Napisano

To może i ja coś tu skrobnę. Ogólnie mój gatunek do którego ciągle wracam to techno przełomu wieków, czasy Love Parade, uwielbiam też wracać do Prodigy, Chemical Brothers, ścieżkę Mortal Combat która mimo iż w dużej części dość ostra, to osłuchana już chyba setki razy :) Chciałbym zapronować utwór Krupa grupy Apollo440. Krótka historyjka... Zbliżając się do Długiej w Gdańsku na niedzielnym spacerku już z daleka usłyszałem że ktoś gra ten kawałek i przyspieszyłem tempa. Jakże się zdziwiłem że to wcale nie byli przypadkowi grajkowie, tylko właśnie zespół Apollo440 który w letni weekend postanowił się chyba oderwać od codzienności i zagrał na ulicy. Żadnych syntezatorów, sztucznych generowanych cyfrowo dźwięków... Całą grupa ubrana jednakowo w czarne garnitury, ale wyraźnie niechlujnie założone, jakbym widział BluesBrothers :) Wrażenia na żywo nie-sa-mo-wi-te.

Napisano
14 minut temu, Amarok napisał:

Apollo44, a co ich przygnało na ulice Gdańska? 😀

Nie wiem, ale dostałem autograf od Howarda i Trevora i płytę Electro Glide in Blue którą wcisnął mi do ręki Trevor szczerząc zęby - Miałem wówczas jeśli dobrze liczę 17 lat... Przez długi czas nie miałem ją czym odtworzyć bo tylko kaseciak Unitry w pokoju :) Ehh... Do kolegi chodziłem i słuchalismy jej na Polarisach i wzmacniaczu Radmora :D

Napisano

Według RYM - Psychedelic Folk, American Primitivism, Avant-Folk, Drone.

PS Wiecie, co to RYM Panie, i Asiu? 😁 RYM - Rate Your Music. Bardzo fajna strona, wielka baza z muzyką, ale też z filmami. Są rankingi na płyty rocznika, ogólny ranking, listy, rankingi tworzone przez użytkowników, super sprawa. Polecam 👍

Napisano (edytowany)

Trzeci album amerykańskiego indierockowego zespołu. Bardzo wysoka ocena na RYM, ponad 4.0, nieźle.

Bardzo melodyjna płyta, jeśli o to chodzi, to jeden z najlepszych albumów rockowych słuchanych przeze mnie.

Edytowano przez Adi777
Napisano

Ada Kaczanowska - polska gitarzystka którą mam w obserwowanych na YT

Hell yeah!!!    🤘🤘🤘

Napisano

To niesłychane, żebym  z dużą przyjemnością słuchał albumu zespołu który wygrał Eurowizję

Wczoraj wyjeżdżając z Chorwacji w radiu HR-2 usłyszałem takie cudo:

Już szukam płyty.

Napisano

Cały miesiąc czekałem na doręczenie tej 2xCD z USA. Aż prawie zapomniałem, że to kupiłem. 

Wreszcie jest.

20210717_114754.thumb.jpg.9f928554efa7cf607d0ad0ab2c322996.jpg

Z całej serii Swing Era mam już 9 podwójnych CD, czyli niewiele brakuje do kompletu (chyba jedno lub dwa wydania CD) 

899111316_Screenshot(327).thumb.png.d96e56a723412d786a836a765c0cb7c1.png

No to sobie dziś posłucham 😉

cb1d7e0364e1cefc1b36cb9be9cae06c_w200.gi

593d74befa62f02c04642bad64a44ae5.gif

Napisano (edytowany)

Low - indie rockowa amerykańska grupa, której muzyka określana jest jako slowcore. Muszę powtórzyć odsłuch, bo dopadł mnie sen wczoraj...

16 godzin temu, JaZz napisał:

Troszkę mroku 

Podobno jeśli chodzi o mrok, to ta płyta jest kozak, ale nie słuchałem jeszcze:

image.png.8d98a7c626656b94d2b99ac4e090112c.png

Edytowano przez Adi777