Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nieżyjący już wielki Danny Moss - król brytyjskich tenorzystów. Saksofoniści ze starej gwardii mieli ton... Nagranie z 1998 r., wydane w r. 2000:)

I jeszcze jedna płyta z mojej ulubionej wytwórni Nagel Heyer (2000 r.). Warren Vache, a w składzie sami mistrzowie współczesnego swingu i swingującego bebopu / hardbopu.

Edytowano przez Rafał S
Napisano
58 minut temu, misiek x napisał:

The Byrds ,klasyka ,myslałem że kazdy to zna .No trudno ,myliłem się. Ale ja taki mało osłuchany jestem może.

A oglądaliście może na Netfliksie "Echo in the Canyon"? Bardzo ciekawy dokument o the Byrds i innych zespołach rezydujących wtedy w Laurel Canyon i okolicach.

Napisano (edytowany)
16 minut temu, Rafał S napisał:

A oglądaliście może na Netfliksie "Echo in the Canyon"? Bardzo ciekawy dokument o the Byrds i innych zespołach rezydujących wtedy w Laurel Canyon i okolicach.

Nie, nie mam Netfliksa, ale może poszukam tego dokumentu gdzieś indziej. 

A w kwestii osłuchania, to lepiej późno niż wcale. Niepotrzebnie straciłem sporo czasu na podrzędne zespoły z różnych krajów - tak zwane NKR-y - Nieznany Kanon Rocka, zamiast na początku poznawać klasykę i pionierów, ale cóż 🤷‍♂️

Ale żeby nie było, trochę fajnych NKR-ów poznałem.

Sęk w tym, że na początku lepiej poznawać te znane i uznane zespoły.

Edytowano przez Adi777
Napisano

No tak, ja mam ten plus, że jestem jeszcze stosunkowo młody, choć z drugiej strony i tak nie nadążam z wszystkim 🙄

Jakbym się ograniczał do rocka i jazzu, to by nie było większego problemu,  a przynajmniej tak mi się wydaje, ale ostatnimi czasy słucham też całkiem innych rzeczy, co nie pomaga być chociażby w miarę na bieżąco.

Napisano
11 godzin temu, Fafniak napisał:

IMG20211219175953.thumb.jpg.148be6aa939904f668104e2fe2c8b2d6.jpgDzięki małżonce i znajomym wpadłem na bardzo ciekawe wydarzenie : " Muzyka dawna w Wilanowie"

Jeszcze mała adnotacja

Pomijając skrzypce obsadzone naturalnymi strunami i klawesyn to ciekawostką był instrument "teorba"

niezłe wiosło ;)

maxresdefault-21-696x392.jpg