Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Acha 👍

A wracajac do muzyki...

"Zabierz te miłość"  -  juz jakiś czas stąpam po ziemi i nie spodziewałem sie ze tak bardzo piosenka o miłości moze poruszyć. Generalnie to....   realizacja dźwiękowa, sposob przekazu i emocje jakie wywołuje... czapki z głów. Coś pieknego.👍

Napisano
14 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

444mln. wyświetleń...

Taki Skrillex na kacu i karetka po mnie przyjeżdża.  Już to kiedyś słyszałem, dziękuję, ja odpadam 😆

Dziś mi wpadła fajna płyta CD nieremasterowana wersja /Target z 1984r/  Fleetwood Mac - Rumours.  Dla porównania włączyłem ten sam tytuł ale remaster z Tidal MQA - i myślałem, że ktoś mi chce łeb rozwalić basem, kolorami i wszystkim na raz. Różnica jest niesamowita na korzyść CD. To całe MQA nie dla mnie. 

20210410_133516.thumb.jpg.284b64a87cdf34addff7fda08bca22c6.jpg

Napisano (edytowany)
8 minut temu, Kenobi napisał:

Fleetwood Mac, juz zampomnialem ze kiedyś lubialem ten zespół.

Ten i inne zespoły - polecam szukać płyt CD nieremasterowanych, jakichś pierwszych wydań.  Sama przyjemność ze słuchania, nie to co Tidal MQA. 

Edytowano przez Gość
Napisano
51 minut temu, JohnDoe napisał:

Ten i inne zespoły - polecam szukać płyt CD nieremasterowanych, jakichś pierwszych wydań.

Masz rację , Empik na mnie już nie zarobi :) 

Ale polecam na Spotify taką składankę / niestety mastering jest słyszalny /.

@MariuszZ z tego co kojarzę Twoje klimaty.

hi.jpg

Napisano
56 minut temu, JaZz napisał:

A na mnie jeszcze czeka doświadczenie poznania ich twórczości. Oczywiście nazwę kojarzę, ale sam z siebie nie słuchałem.

Być może słyszałeś cover Fleetwood Mac Go your own way w wykonaniu  Dolores O'Riordan? 

Głos jak anioł, - tu zawsze mam fajne ciary.  Zobaczcie jak ludzie zaglądają przez szybę (to chyba jakieś studio radiowe).

Brak słów, zresztą... nie trzeba nic mówić. 

5 minut temu, tomek4446 napisał:

Masz rację , Empik na mnie już nie zarobi :) 

Najlepiej buszować na Discogs :)

Napisano
1 godzinę temu, JohnDoe napisał:

Być może słyszałeś cover Fleetwood Mac Go your own way w wykonaniu  Dolores O'Riordan? 

Głos jak anioł, - tu zawsze mam fajne ciary.  Zobaczcie jak ludzie zaglądają przez szybę (to chyba jakieś studio radiowe).

Brak słów, zresztą... nie trzeba nic mówić. 

Najlepiej buszować na Discogs :)

Cranberries - mniód na uszy