HQ150 Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 Pod koniec kwietnia ukazała się fajna remasterowana wersja świetnego albumu sprzed ponad już 30 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 W samochodzie ostatnio w radiu słyszałem taki kawałek i się mi spodobał. Wesoło, melodyjnie z humorem i dużym dystansem do siebie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 1 godzinę temu, JaZz napisał: @Tomasz Kluczynski Dzisiaj kilka godzin leciało u mnie Talk Talk, bardzo fajne. 👍 Cieszę się,że się podoba,z tych lat 80 ,ich ostatnio słucham najczęściej.Lubię czasem też posłuchać The Stranglers z płyt La Folie i Feline. A na wieczór z kobitką,zawsze świetne było to https://www.discogs.com/Cock-Robin-Best-Ballads/release/2056470 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 nieco bałkańskiego folkloru... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Nowy album Brodki Ten kawałek fajny: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 coś takiego z 2004 roku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Naprawdę ciekawa wersja : szkoda tylko że wydanie "digipack" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 1 godzinę temu, Fafniak napisał: szkoda tylko że wydanie "digipack" A tu mój analog z 1988 z Polskich Nagrań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 28 minut temu, Amarok napisał: A tu mój analog z 1988 z Polskich Nagrań. Co to za płyta, nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Podobieństwo grafiki mnie zmyliło, nie doczytałem, że pokazałeś Return to the Dark Side of the Moon wydaną w hołdzie dla Pink Floyd. Tak jak napisałeś, również ciekawe wydanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 (edytowany) 12 minut temu, Amarok napisał: Podobieństwo grafiki mnie zmyliło, nie doczytałem, że pokazałeś Return to the Dark Side of the Moon wydaną w hołdzie dla Pink Floyd. Tak jak napisałeś, również ciekawe wydanie. Nie no, żartowałem. Chodziło mi o DSotM, chyba najpopularniejsza rockowa okładka, kojarzona też przez osoby, które z muzyką nie mają zbytnio kontaktu. Lubię, ale nie wielbię, taki mam stosunek do tej płyty, wolę Animals i koncertową Ummagummę. A Ty? Edytowano 28 maja 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Pink Floyd odkryłem oczywiście począwszy od The Wall dzięki nocnym audycjom P. Kaczkowskiego w Trójce. Amimals zawsze jakoś ciężko mi się słuchało. Najchętniej słucham jednak Wish You Were Here Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Moby się zestarzał:-) Ciekawie się tego słucha. Nie ma tej energii co w oryginale ale jest szlachetność i patyna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 (edytowany) Jeśli ktoś twierdzi, że muzyka rockowa skończyła się w latach 70, to polecam posłuchać tego albumu: Oprócz tego jeszcze: Oraz: Edytowano 29 maja 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Ostatnio katuje w domu i w samochodzie / świetna płyta na trasę , tylko trzeba panować nad gazem /. Po za tym dobrze jest usłyszeć normalny męski wokal, zamiast pisków wytatuowanych gości w MTV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Fajny jazz rock, ze świetnym perkusistą - Furio Chirico. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 (edytowany) Dalej Włochy, ale bardziej symfonicznie. Druga płyta zespołu. Mniej rockowo, a bardziej klasycyzująco: Edytowano 29 maja 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Cudowny jam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 23 godziny temu, tomek4446 napisał: Ostatnio katuje w domu i w samochodzie / świetna płyta na trasę , tylko trzeba panować nad gazem /. Po za tym dobrze jest usłyszeć normalny męski wokal, zamiast pisków wytatuowanych gości w MTV Świetne! Dzięki. I realizacja bardzo dobra. Inne albumy tego artysty też znasz? Równie dobre? To się odwdzięczę też niezłym męskim wokalem i fajną melodyjną muzyczką. No i w tym kawałku ten niezwykły głos Kat Edmonson. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts