Gość Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 19 minut temu, tomek4446 napisał: Może wyjdę na idiotę , ale kiedyś robiłem test naturalności systemu upuszczając na stół piłeczkę pingpongową przy tym utworze Nie wyjdziesz. Ale niegroźnym audio-świrem to jesteś 😉 Nie wiem jak ten facet (Yosi Horikawa) robił sample ale jeśli nagrywał prawdziwe piłeczki to pomyśl co on tam miał u siebie 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 48 minut temu, tomek4446 napisał: Może wyjdę na idiotę , ale kiedyś robiłem test naturalności systemu upuszczając na stół piłeczkę pingpongową przy tym utworze Ooo i to sie nazywa "punkt odniesienia". 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Muzyka wybitnie nieaudiofilska. Nic nie poradzę, lubię także garage punk i to bardzo. Czasem solo na gitarach jest tam wyśmienite. Dla mnie petarda. Kto da radę? https://listen.tidal.com/album/109148233 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 2 godziny temu, Asia napisał: I jak wypadł? Yosi musiał mieć jakąś inną markę piłeczek , niż ja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Ten teledysk miał premierę 3 lata temu i został obejrzany na Youtube dotąd ponad 30 mln razy. Z tej okazji szalona Clödie jutro o 20:30 na Facebooku urządza koncert z jej ogrodu gdzie był nakręcony. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Yosi musiał mieć jakąś inną markę piłeczek , niż ja Na pewno te ze starych reklam Sony 🙂. Adani&Wolf mi nie dudni. Bardzo reklaksujące rytmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Dawno juz nie było w odtwarzaczu Emeli Sandé w edycji specjalnej... wiec czas na relax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 8 godzin temu, JohnDoe napisał: Muzyka wybitnie nieaudiofilska. Nic nie poradzę, lubię także garage punk i to bardzo. Czasem solo na gitarach jest tam wyśmienite. Dla mnie petarda. Kto da radę? Ja zamierzam zacząć za jakiś czas, ale post-punk, a to różnica. Jeśli garage punk to jest coś w stylu Ramones, to sobie daruję... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Polski zespół EABS, który na tym albumie postanowił oddać hołd legendarnemu muzykowi jazzowemu Sun Ra. Siedem utworów Sun Ra z okresu 1957-1979 roku zostało przerobionych po "swojemu". Jest jazzowo, ale też elektronicznie, a brzmienie, rytm kojarzy się nawet z hip-hopem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Terje Rypdal - "Terje Rypdal" (1971) https://dai.ly/x34ftxf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 (edytowany) Już po odsłuchu powyższego albumu. Świetne fusion, przez większość czasu dosyć stonowane, szczególnie utwór Rainbow, który ociera się o ambient, piękna kompozycja. Edytowano 8 lipca 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Może być 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Na papierowych głośnikach jest fajnie : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 posłuchaj też tego : mama tą płytę strasznie poooraną ale mam Ma ktoś oddział zamkniety na CD ale nie majstrowany tylko "taki jak na" winylu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 utwór "Colorado" jest dla mnie obłędny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 A jak poznać nie majstrowaną płytę CD przecież od zawsze były piraty w sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 bez remasteru A co do piratów - wiecie że było winylowe wydanei Franka kimono które bylo nielegalne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Czyli co napis wszystko wyjaśnia? A wskaźnik nagrania DR czy kod IFPI ma znaczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Ja to nadal poruszam się jak dziecko we mgle rok wydania/DR Resztę może @JohnDoe dopisze bo już głębiej w tym siedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 IFPI to jest symbol tłoczni a co do DR cytat "Przykładowo płyta Brothers in Arms wydana w 2005 roku jako SACD (Super Audio CD) ma wskaźnik DR8, podczas gdy remaster z 1995 roku jest o 4 dB bardziej dynamiczny - DR12. Brutalnie prezentują się liczby w przypadku albumów Michaela Jacksona. Bad - oryginalnie DR12 (1987), specjalna edycja na 25 rocznicę wydania płyty - DR6. Podobnie mają się płyty The best of tego wykonawcy. Niektóre reedycje albumów Nirvany także należą do tej grupy 'remasterów". Żrodło http://uslyszroznice.blogspot.com/2015/03/uwaga-wersja-remastered.html?m=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 A wracajac do Talking Pictures - to na kompie mam jakas dziwną wersję Ale z płyty polecam : 1, 3, 5, 7 Ale DR nie jest wyznacznikiem Za przykład moze posłużyć The Doors gdzie znakomicie utrzymano DR ale wyeksoponowano średnicę przez co śpiew stał się bardziej natarczywy agresywny. Niestety "dziadki" wzięly sie za suwaki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 (edytowany) 35 minut temu, RLC napisał: A jak poznać nie majstrowaną płytę CD przecież od zawsze były piraty w sprzedaży. Co do zasady wszystko co "remastered" to wersje skompresowane i głośne. Tu jest o tym temat. To nie ma nic wspólnego z piractwem. Wyjątkiem są remastery na podstawie taśm matek (master tapes), ale takie należą do rzadkości i na okładce jest o tym dopisek. Przytłaczająca większość remasterów to jednak zedytowane wersje wcześniejszych wydań cyfrowych. Edytowano 8 lipca 2021 przez Dzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 20 minut temu, Dzik napisał: wszystko co "remastered" to wersje skompresowane i głośne. yyy nie... nie wszytko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 5 minut temu, Fafniak napisał: yyy nie... nie wszytko Yyy, a rozumiesz co to znaczy "co do zasady", "wyjątkiem", "przytłaczająca większość"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 28 minut temu, Dzik napisał: wszystko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts