Adi777 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 3 minuty temu, Fafniak napisał: jakiego słuchałeś? pierwotnego ? nieramasterowanego ? A nie wiem, nie pamiętam, ale chyba wszystkie cierpią na to wysterylizowanie. To chyba nie zależy od wydania, tylko to raczej taka cecha tej płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Akurat machine haead mam chyba w wersji przed remasterowej - dla mnie jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Adi777 napisał: Ostatnią płytą Purpli, którą słuchałem jest Now What?! z 2013 roku. Średniak, to chyba najlepsze określenie. Dalej nawet nie ruszam. Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. Na koncertach oczywiście Gillan już sobie wokalnie nie daje rady i to od lat. Natomiast jeśli chodzi o płyty studyjne, to wciąż Purple są wśród moich ulubieńców. Ezrin za bardzo ich wygładził, schował sekcję, dosłodził Morse'a, polał wszystko syntezatorowym sosem Aireya - to fakt. Ale i tak słychać WIELKI, WIELKI zespół i czystą radość grania w wydaniu absolutnych mistrzów gatunku. Gillan ma niepowtarzalną intonację. Morse i Airey to instrumentaliści z najwyższej półki, którzy potrafią bardzo dużo powiedzieć i wykreować wspaniały klimat nawet króciutką solówką. Kto inny prezentuje dziś tyle elegancji w graniu? Sekcja Glover-Paice rozwinęła się przez te lata. Słychać to od czasu "Purpendicular", który jest dla mnie jednym z ich najlepszych albumów w dorobku, szczególnie pod względem rytmicznym, ale nie tylko. "Now What?!" jest co najmniej bardzo dobre, a byłoby świetne z lepszą produkcją i bardziej sugestywnym groove'm sekcji w niektórych numerach. I to według standardów lat 70-tych, bo według tych współczesnych to jest wybitne. Poza Purplami jest dziś może kilka kapel, na których płyty tak czekam. Zdecydowanej większości dzisiejszego rocka w ogóle nie jestem w stanie słuchać, bo Ci młodsi goście albo zgubili rockendrola, albo nigdy go w swojej muzyce nie mieli... Edytowano 17 listopada 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Chyba nikt wcześniej nie wrzucał - fajne playlisty stworzone przez Dali. Aktualizowane są co miesiąc: Tidal: LINK Spotify: LINK Deezer: LINK Więcej tutaj: LINK 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 6 godzin temu, lpomis napisał: fajne playlisty stworzone przez Dali. Właśnie słucham , jak na razie muza na deszczowy poranek idealna. Dzięki za znalezisko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 U nas słońce, a i tak zbyt smętne. To znaczy refleksyjne. Tak to ja mogę wieczorem, ale rano ma być szybko i głośno 😁. To znaczy energetycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 (edytowany) @Asia A twierdziłaś, że nie znosisz takich (nie)męskich głosów... 😜 Edytowano 18 listopada 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 To mężczyzna śpiewa? Koniec świata 🙃 Nie oglądam na YT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 (edytowany) 11 minut temu, Asia napisał: To mężczyzna śpiewa? Koniec świata 🤦♂️dobra. Nie zabieram głosu 😆, słuchałem bez wizji i w ciemno przyjąłem, że to ON. Ciekawe co stoi za wskazaniem kobiecego/męskiego głosu, podczas słuchania tego typu utworów "bez podglądu". Edytowano 18 listopada 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 (edytowany) Pisałam już o moich i męża wątpliwościach co do płci Amandy, ale wtedy Kraft kazał mi wyszukać "Amanda Lear nude" 🙈. Edytowano 18 listopada 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 No ciekawy "research". Dobra... bo słyszę, że żona idzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Może i przynudza, ale z klasą! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 15 minut temu, misiek x napisał: To teraz trochę nudziarstwa. Takie nudziarstwo to ja rozumiem. A widzisz, dałbym ❤️, ale że nie chcesz - 👍. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 56 minut temu, Asia napisał: To mężczyzna śpiewa? Koniec świata Chłop z wąsami 🤷. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Dnia 15.11.2021 o 19:21, Adi777 napisał: A Pani Lingua? Cholera, ale głos. Jej krzyki będą mi się śniły po nocach 😬 Naprawdę, umiejętności ma potężne. Skala głosu przede wszystkim. Dosłownie czuję się przez nią zmolestowany wokalnie... Ale z krzyczących to Diamandy chyba nikt nie pobije Tu jej album z coverami: https://tidal.com/browse/album/107569335 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 (edytowany) 20 godzin temu, Rafał S napisał: Na koncertach oczywiście Gillan już sobie wokalnie nie daje rady i to od lat. Natomiast jeśli chodzi o płyty studyjne, to wciąż Purple są wśród moich ulubieńców. Ezrin za bardzo ich wygładził, schował sekcję, dosłodził Morse'a, polał wszystko syntezatorowym sosem Aireya - to fakt. Ale i tak słychać WIELKI, WIELKI zespół i czystą radość grania w wydaniu absolutnych mistrzów gatunku. Gillan ma niepowtarzalną intonację. Morse i Airey to instrumentaliści z najwyższej półki, którzy potrafią bardzo dużo powiedzieć i wykreować wspaniały klimat nawet króciutką solówką. Kto inny prezentuje dziś tyle elegancji w graniu? Sekcja Glover-Paice rozwinęła się przez te lata. Słychać to od czasu "Purpendicular", który jest dla mnie jednym z ich najlepszych albumów w dorobku, szczególnie pod względem rytmicznym, ale nie tylko. "Now What?!" jest co najmniej bardzo dobre, a byłoby świetne z lepszą produkcją i bardziej sugestywnym groove'm sekcji w niektórych numerach. I to według standardów lat 70-tych, bo według tych współczesnych to jest wybitne. Poza Purplami jest dziś może kilka kapel, na których płyty tak czekam. Zdecydowanej większości dzisiejszego rocka w ogóle nie jestem w stanie słuchać, bo Ci młodsi goście albo zgubili rockendrola, albo nigdy go w swojej muzyce nie mieli... No to chyba jesteś jednym z niewielu, który ma takie zdanie o współczesnym Deep Purple. Na "Now What?!" całkiem dobre są Out of Hand, chyba najlepszy utwór z tego albumu, na pewno można tak powiedzieć, przy czym to i tak nie jest poziom na przykład tytułowego z Perfect Strangers, A Simple Song, choć początek za bardzo przynudza, ale kawałek przyzwoity, Blood From A Stone nieco "doorsuje", dobrze wypada na tle reszty albumu, a poza tym? 20 godzin temu, Rafał S napisał: "Now What?!" jest co najmniej bardzo dobre, a byłoby świetne z lepszą produkcją i bardziej sugestywnym groove'm sekcji w niektórych numerach. I to według standardów lat 70-tych, bo według tych współczesnych to jest wybitne. Now What?! 😆 Jeśli to jest co najmniej bardzo dobre granie według standardów lat 70, to co z najwyżej ocenianymi albumami zespołu z lat 70? Jakie są Twoje ulubione albumy Purpli? Edytowano 18 listopada 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Według współczesnych standardów wybitne? Przecież obecnie rock ma się naprawdę dobrze. Słuchałeś jakichś tegorocznych rockowych albumów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Cudze chwalicie ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Te też są niezłe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 14 minut temu, PaVson napisał: Dalej z naszego podwórka Pani Prońko bardzo lubię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 1 godzinę temu, PaVson napisał: Ten utwór Pani Zdzisławy zawsze mi się podobał Tak obłędne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts