Rafał S Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 (edytowany) Nieżyjący już wielki Danny Moss - król brytyjskich tenorzystów. Saksofoniści ze starej gwardii mieli ton... Nagranie z 1998 r., wydane w r. 2000 I jeszcze jedna płyta z mojej ulubionej wytwórni Nagel Heyer (2000 r.). Warren Vache, a w składzie sami mistrzowie współczesnego swingu i swingującego bebopu / hardbopu. Edytowano 18 grudnia 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 U mnie powtórka z wczoraj, bo nawet nie zacząłem słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Tym razem na innych kolumnach, bo zamiast Edifierów S3000 Pro, słucham na Edifierach R2730DB. Jak to się mówi - z deszczu pod rynnę 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 https://tidal.com/browse/album/69911565 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Jak ktoś lubi klimaty Dawida, to polecam, fajna płyta - jeżeli ktoś jeszcze nie słyszał 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Tegoroczna piosenka świąteczna w wykonaniu Clödie stary kawałek Elvisa Presleya. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 @Kraft Lonnie Liston Smith and The Cosmic Echoes - "Astral Traveling" (1973) - polecam. Psychodelii ciąg dalszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 U mnie dziś "elektrycznie". Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 To może trochę niedzielnego relaksu z polską pianistką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) Kolejny psychodelik, ale eksperymentujący z elektroniką, i to podobno bardzo mocno. Edytowano 19 grudnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Właściwie, to moje pierwsze podejście do tego zespołu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 2 minuty temu, misiek x napisał: kazdy to zna Cover Mr. Tambourine Man na pewno 😁 Pisałem o poważnych brakach przecież nie raz 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 58 minut temu, misiek x napisał: The Byrds ,klasyka ,myslałem że kazdy to zna .No trudno ,myliłem się. Ale ja taki mało osłuchany jestem może. A oglądaliście może na Netfliksie "Echo in the Canyon"? Bardzo ciekawy dokument o the Byrds i innych zespołach rezydujących wtedy w Laurel Canyon i okolicach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) 16 minut temu, Rafał S napisał: A oglądaliście może na Netfliksie "Echo in the Canyon"? Bardzo ciekawy dokument o the Byrds i innych zespołach rezydujących wtedy w Laurel Canyon i okolicach. Nie, nie mam Netfliksa, ale może poszukam tego dokumentu gdzieś indziej. A w kwestii osłuchania, to lepiej późno niż wcale. Niepotrzebnie straciłem sporo czasu na podrzędne zespoły z różnych krajów - tak zwane NKR-y - Nieznany Kanon Rocka, zamiast na początku poznawać klasykę i pionierów, ale cóż 🤷♂️ Ale żeby nie było, trochę fajnych NKR-ów poznałem. Sęk w tym, że na początku lepiej poznawać te znane i uznane zespoły. Edytowano 19 grudnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 No tak, ja mam ten plus, że jestem jeszcze stosunkowo młody, choć z drugiej strony i tak nie nadążam z wszystkim 🙄 Jakbym się ograniczał do rocka i jazzu, to by nie było większego problemu, a przynajmniej tak mi się wydaje, ale ostatnimi czasy słucham też całkiem innych rzeczy, co nie pomaga być chociażby w miarę na bieżąco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Dobrze się jej słucha wieczorem. https://tidal.com/browse/album/77555340 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) Dzięki małżonce i znajomym wpadłem na bardzo ciekawe wydarzenie : " Muzyka dawna w Wilanowie" Edytowano 19 grudnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Do przesłuchania dla wszystkich forumowiczów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 11 godzin temu, Fafniak napisał: Dzięki małżonce i znajomym wpadłem na bardzo ciekawe wydarzenie : " Muzyka dawna w Wilanowie" Jeszcze mała adnotacja Pomijając skrzypce obsadzone naturalnymi strunami i klawesyn to ciekawostką był instrument "teorba" niezłe wiosło 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts