Fafniak Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Dnia 23.12.2021 o 12:21, Adi777 napisał: kurcze - na spotyfaju tego chyba nie ma ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 55 minut temu, Fafniak napisał: kurcze - na spotyfaju tego chyba nie ma ? Chyba nie, sprawdzałem dokładnie, ale czasami wyszukiwarka Spotify jest dziwna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) U mnie wszyscy już śpią. Za oknem śnieżyca. A ja słucham jednej z najukochańszych płyt. Edytowano 24 grudnia 2021 przez Grzesiek202 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 8 godzin temu, Adi777 napisał: ale czasami wyszukiwarka Spotify jest dziwna. fakt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 odwiedzanie sąsiedniego forum i wątku audiomity poskutkowało taka perełką : niestety u mnie są "przerwy/trzaski" - coś nie tak jest ze streamowaniem Ale można też BS obejrzeć I generalnie to jest idea 1 mikrofon /minimum obróbki Cudowna scena z naklejaniem "uniwersalnego środka naprawczego" na bębny i znaczniki dla muzyków I coś czego zazdroszczę - realizator który rozumie że operator i kamera i światło są w tym samym celu co on Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 20 minut temu, Fafniak napisał: odwiedzanie sąsiedniego forum i wątku audiomity Ogólnie, to fajny ten temat. Sporo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Owszem, warto tam zajrzeć Jest też kilka innych ciekawych wątków (np. o nagrywaniu na kompa sygnału cyfrowego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 54 minuty temu, Fafniak napisał: Owszem, warto tam zajrzeć Jest też kilka innych ciekawych wątków (np. o nagrywaniu na kompa sygnału cyfrowego) Możesz, jeśli to nie kłopot, podesłać linki wątków do nagrywania? Trochę zagmatwane dla mnie jest tamto forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 linkowałem tutaj... ale poszukam jeszcze To powinien być ten temat https://www.audiostereo.pl/topic/137975-tidal-hifi-vs-cd-różnice-raz-jeszcze/#comment-4316913 Tylko należ zabrnąć dalej w głąb bo okazuje się że ustawienie nagrywania jest cholernie istotne i nie takie oczywiste Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 @gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Podobno kozak, zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: A ja słucham jednej z najukochańszych płyt. Mam i ja (zakup męża). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Dnia 24.12.2021 o 12:59, nowy78 napisał: Muzyka swiateczna dla tych, którzy za taką nie przepadają Fajne. To granie przypomina mi mocno Animals As Leaders. Znasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Ktoś reflektuje? Kupiłem w ciemno i to nie dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 (edytowany) Ranking zagranicznych płyt roku 2021 opublikowany przez Wyborczą. Wybierali dziennikarze muzyczni (Jarek Szubrycht, Marta Gruszecka, Łukasz Kamiński, Jędrzej Słodkowski, Grzegorz Giedrys, Rafał Zieliński, Przemysław Gulda, Tomasz Kowalewicz) 20. Gazelle Twin & NYX "Deep England", NYX Collective 19. Helado Negro "Far In", 4AD 18. Tyler, The Creator „Call Me If You Get Lost”, Columbia / Sony Music 17. Altin Gün "Yol", Glitterbeat 16. Nick Cave & Warren Ellis "Carnage", Goliath / AWAL 15. The War On Drugs "I Don’t Live Here Anymore", Atlantic 14. Low "Hey What", Sub Pop 13. Deafheaven „Infinite Granite”, Sargent House 12. James Blake „Friends That Break Your Heart”, Republic/Universal 11. Arlo Parks „Collapsed in Sunbeams”, Beatnik / Transgressive 10. Arab Strap „As Days Get Dark”, Rock Action 9. The Armed „Ultrapop”, Sargent House 8. Jon Hopkins „Music For Psychedelic Therapy", Domino 7. Black Country, New Road "For The First Time", Ninja Tune 6. Mdou Moctar "Afrique Victime", Matador 5. Foo Fighters "Medicine at Midnight", RCA / Sony Music 4. The Bug "Fire", Ninja Tune 3. Turnstile "Glow On", Roadrunner 2. Little Simz "Sometimes I Might Be Introvert", Age 101 / AWAL 1. Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra "Promises", Luaka Bop A oto lista polskich płyt roku 2021 20. Ralph Kaminski „Kora”, Fonobo 19. Lutto Lento „Legendo”, Haunter 18. Hania Rani, Dobrawa Czocher „Inner Symphonies”, Deutsche Grammophon 17. Dezerter „Kłamstwo to nowa prawda”, Mystic 16. Brodka „BRUT”, [PIAS] 15. Daria Zawiałow "Wojny i noce", Sony Music 14. Dominik Strycharski Core, Orkiestra Dęta Ursus "Symfonia Fabryki Ursus", Audio Cave 13. Variete "Dziki książę", Mystic 12. Bastarda & João de Sousa "Fado", Audio Cave 11. Magneto "Requiem pour Satana", Gusstaff Records 10. Błoto "Kwasy i zasady", Astigmatic Records 9. Wczasy "To wszystko kiedyś minie", wyd. własne / Asfalt 8. Morświn "Rewolucjaaa", Karrot Kommando 7. Muchy "Szaroróżowe", Kayax 6. Oxford Drama "What's The Deal With Time", wyd. własne / Asfalt 5. Kaśka Sochacka "Ciche dni", Jazzboy 4. WaluśKraksaKryzys "Atak", Mystic 3. Resina "Speechless", 130701 2. Szczyl "Polska Floryda", Sony Music 1. Fisz Emade Tworzywo "Ballady i protesty", Mystic Edytowano 25 grudnia 2021 przez Asia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 26 minut temu, Asia napisał: Ranking zagranicznych płyt roku 2021 opublikowany przez Wyborczą. Wybierali dziennikarze muzyczni (Jarek Szubrycht, Marta Gruszecka, Łukasz Kamiński, Jędrzej Słodkowski, Grzegorz Giedrys, Rafał Zieliński, Przemysław Gulda, Tomasz Kowalewicz) Parę płyt z tej listy słuchałem. Z zagranicznych pozycję 14, 7, 2 i 1, a z polskich tylko numer 14. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 wiem, że do bólu przewidywalne, ale bardzo ładna piosenka... 3 godziny temu, Adi777 napisał: a z polskich tylko numer 14. wygląda, że należy przesłuchać, bo w kilku zestawieniach się przewija... polskie 2021. Kolejność przypadkowa. 1. Pejzaż - Noce i dnie 2. Symfonia Fabryki Ursus/Symphony of The Ursus Factory - Dominik Strycharski Core / Orkiestra Dęta Ursus 3. Władysław Noise (Miłosz Pękala) - 8 Pieces in Different Tempos 4. Oxford Drama - What's The Deal With Time 5. Janka - MIDI Life Crisis 6. Tomasz Mreńca - Echo 7. Magneto - Requiem Pour Satana 8. Błoto - Kwasy i zasady 9. RYSY - 4GET 10. wh0wh0 - wh0wh0 11. Mariusz Duda - Claustrophobic Universe / Interior Drawings 12. Pejzaż - Wyspa 13. Paweł Szamburski - Uroboros i jeszcze zestawienie Pop i rock zagraniczny 2021. Czternaście płyt. Kolejność przypadkowa. 1. Manic Street Preachers - Ultra Vivid Romance 2. Duran Duran - Future Past 3. PUBLIC SERVICE BROADCASTING - Bright Magic 4. Low - Hey what 5. Dave Gahan & Soulsavers - Imposter 6. Strange as Angels - Strange As Angels 7. Trees Speak - Posthuman 8. Godspeed You! Black Emperor - G_d's Pee at State's End 9. Kings Of Leon - When You See Yourself 10. Nick Cave & Warren Ellis - Carnage 11. Tindersticks - Distractions 12. black midi - Cavalcade 13. The The - The Comeback Special (Live at the Royal Albert Hall) 14. Mogwai - As The Love Continues Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 12 godzin temu, lpomis napisał: To granie przypomina mi mocno Animals As Leaders. Znasz? Pewka Choć przyznam, że pomimo cudów jakie wyczynia na gitarze Tosin Abasi, jakoś nigdy nie zatrzymałem się przy tym na dłużej. Może teraz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Zwariowana Roisin Murphy "unputdownable"https://open.spotify.com/track/6pBp70uw5MTubCqz7kVVz6?si=KI18CvzOS2u7TTTH5oAZBw&utm_source=copy-link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Dnia 25.12.2021 o 00:28, Grzesiek202 napisał: U mnie wszyscy już śpią. Za oknem śnieżyca. A ja słucham jednej z najukochańszych płyt. Doskonała muza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts