MarcKrawczyk Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 To niech jeszcze odkrywają tracey z gitarą… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 (edytowany) 13 godzin temu, J4Z napisał: Z pozdrowieniami dla @Kubakk 👋 Dzięki za przypomnienie o Kate. 👍 To był pierwszy singiel jaki kupiłem w Pewexie (zainteresowani wiedzą co to takiego). Kosztował mnie CAŁE 4 dolary i kilka centów. Ale w roku 1980 to była duża suma dla dwudziestolatka. Edytowano 31 maja 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 33 minuty temu, Rega napisał: To był pierwszy singiel jaki kupiłem w Pewexie 16 dolarów pewnie ok 86 roku CD nei miałem jeszcze przez przynajmniej 1-3 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 (edytowany) @Fafniak po Iron Maiden jeździłem do Budapesztu. Tyle, że po winyle. Przy okazji jednego z takich wyjazdów w 1986 roku załapałem się na koncert Queen. Oczywiście bilet kupował kolega kilka miesiecy wcześniej. I gdzies tam byłem wśród tego tłumu. Edytowano 31 maja 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Fajnie - nigdy nie widziałem ich na żywca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 (edytowany) Prawdę powiedziawszy to ja widziałem bardzo słabo bo z odległości kilkudziesięciu, może nawet stu metrów, bez lornetki. Za to słychać było OK. W pewnym momencie, na kilkadziesiąt sekund zgasło oświetlenie i ... kilkanaście osób trafiło do szpitala. Na szczęście ja przeżyłem😄. Wrażenia soniczne do zapamiętania na całe życie. Edytowano 31 maja 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Dnia 28.05.2022 o 19:21, Adi777 napisał: Ciekawe, do ilu Hz schodzi tutaj bas Słabo schodzi 😉 To coś między grzechotką od 24 sek u mnie kolumny odtwarzają od ok. 28Hz, później głośne basowe pomruki od 34 sekundy wchodzą na 49 i 59Hz. Jeżeli przyjąć, że niski bas to ten do 40Hz to jest go w utworze niewiele. Zakładając, że średni bas jest od 40 do 80 to faktycznie utwór jest w tym zakresie napakowany ale to mój podział bo wiele skal podaje niski bas do 60Hz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 U mnie zupełnie nie słychać basu tylko jakieś pomruki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 5 godzin temu, Rega napisał: o był pierwszy singiel jaki kupiłem w Pewexie (zainteresowani wiedzą co to takiego). Kosztował mnie CAŁE 4 dolary i kilka centów. tego nie wiedziałem, ze w pewexie winyle można było kupić... a tu kolejna jubilatka, 39 lat minęło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 (edytowany) Można, można było, ale cena nie zachęcała do zakupu. Bardziej opłacało się kupić na giełdach, bazarach czy pojechać do Budapesztu, choć tam pomimo, że było duzo, to nowości były z opóźnienim ok pół roku. Oczywiście nie jechało się po jedną płytę😄. A cena w Budapeszcie to było ok 40-60% ceny w Polsce. Ja kupowałem w Scali. Było tam stoisko. Był jeszcze też sklep z płytami niedaleko hotelu Rege. po drugiej stronie Dunaju. To już była Buda (😉) Edytowano 31 maja 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 No patrz, ja na początku lat 80 jak za 15 centów sinalco colę w pewexie kupiłem to w siódmym niebie byłem, apierwsze zagraniczne płyty to w dawnej jugosławi pod koniec lat 80 dopiero kupiłem, zresztą the cult i pil do teraz posiadam… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 10 godzin temu, PaVson napisał: Pierwszy raz słyszę to nagranie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Ja to wczoraj natrafiłem na spoko też nutę https://www.youtube.com/watch?v=qyPx0WQRcEo Taki chillout Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 te 39 lat temu, to jakiś dobry okres dla muzyki był... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Słuchałem sobie dzisiaj Queen "Flash Gordon" i naszła mnie myślę, że przede mną musiał tej płyty słuchać także Vangelis. Czy tylko mi ten fragment przypomina ścieżkę do "Łowcy robotów"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Lubicie gitarę Hacketta? Na tej płycie jest jej naprawdę sporo. Bardzo relaksująca muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 17 godzin temu, Kraft napisał: Słuchałem sobie dzisiaj Queen "Flash Gordon" i naszła mnie myślę, że przede mną musiał tej płyty słuchać także Vangelis. Czy tylko mi ten fragment przypomina ścieżkę do "Łowcy robotów"? Legenda w czystej postaci. Na Queen się wychowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 Czy ktoś może wie kiedy nowa płyta gogo penguin? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 Wielu z tych nagrań, które umieszczacie to powiem szczerze, ze nie znam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 11 godzin temu, MarekPijowczyk napisał: Wielu z tych nagrań, które umieszczacie to powiem szczerze, ze nie znam I o to chyba trochę tu chodzi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 o 4;20 słuchasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 To coś bardziej młodzieżowego… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Dziś w samochodzie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 (edytowany) Moje farowyty na dzisiaj Edytowano 4 czerwca 2022 przez TomekN 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 (edytowany) To i ja coś załączę na weekendzik Z cyklu Jeszcze nie słuchane. Venetian Snares, kanadyjski twórca muzyki elektronicznej. Edytowano 4 czerwca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts