maxredaktor Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 A mnie naszło na klasykę zarówno literatury SF, jak i rocka: Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 OMG. Od tej płyty zaczęła się moja przygoda z muzyką inną niż tzw. popularna. Odpisz, cytując
MarekPijowczyk Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 Teraz raczej wleciał podcast kryminalny https://www.youtube.com/watch?v=9Y6ZWfnl7Jo Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 35 lat temu Love And Rockets wydali trzeci studyjny album „Earth, Sun, Moon” na którym znalazł się m.in „No New Tale to Tell” Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 Z Rodneyem Jonesem nigdy nic nie wiadomo, bo nagrywa przeróżne rzeczy. Na "Soul Manifesto" (Blue Note, 2001) serwuje funkujący soul-jazz w zabójczym składzie: Maceo Parker, Arthur Blythe, Dr Lonnie Smith plus pulsująca sekcja rytmiczna Lonnie Plaxico i Idris Muhammad. Moim zdaniem ciekawsze od płyt samego Maceo Parkera, zarówno od strony rytmicznej, jak i improwizacji. Idris Muhammad świetnie wypada w tej stylistyce. Chyba wolę go od niektórych kultowych bębniarzy funkowych typu Bernard "Pretty" Purdie, bo groovy Muhammada są mniej oczywiste, bardziej jazzowe. Oczywiście, jest masa tego typu albumów i mam ich trochę, ale akurat ten wyjątkowo trafiony. @MariuszZ i @Fafniak , to mogą być Wasze klimaty. Znacie tę płytę? Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 Wow, z wszystkich przesłuchanych tegorocznych nowości ten album jest chyba najładniejszy. Supcio 😀 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 Nadchodzi nowy cult… Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 @Rafał S, fajne. Znalazłem tę płytę na Tidalu, ale czy tam naprawdę są tylko 2 kawałki i coś około 12 minut muzyki? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 3 godziny temu, Rafał S napisał: Znacie tę płytę? Już tak. Dzięki. Czuć wpływ starego poczciwego funka. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: @Rafał S, fajne. Znalazłem tę płytę na Tidalu, ale czy tam naprawdę są tylko 2 kawałki i coś około 12 minut muzyki? 9 numerów i ponad godzina. Oprócz youtube'a masz spis na allmusic.com: https://www.allmusic.com/album/soul-manifesto-mw0000006396 Nawiasem mówiąc, recenzentowi nie przypadła do gustu monotematyczność repertuaru. Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 11 września 2022 Napisano 11 września 2022 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: @Rafał S, fajne. Znalazłem tę płytę na Tidalu, ale czy tam naprawdę są tylko 2 kawałki i coś około 12 minut muzyki? Na Deezerze jest całość, @Rafał S - bardzo przyjemne. Odpisz, cytując
Recommended Posts