Adi777 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 1 godzinę temu, Asia napisał: Powiedz mi czego słuchasz, a powiem ci kim jesteś. Ło matko, aż się boję 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 12 godzin temu, Rafał S napisał: Też go lubię i mam parę płyt. Tej nie znam, ale widzę nazwiska wspaniałych pianistów i pianistek. Prawie wszyscy z nich to moje granie. Fajnie, że oprócz starej gwardii znaleźli się tu też przedstawiciele młodszej generacji: Benny Green i Eric Reed. Tak myślę, że ze starszaków brakuje mi tu głównie Hanka Jonesa i Gene'a Harrisa, a z młodszych pasowaliby też Marcus Roberts, Cyrus Chestnut, Geoff Keezer i Bill Charlap. Jeszcze kilku by się znalazło i byłby materiał na album dwupłytowy. Klasyk. Ta wersja "Free birda" jest kanoniczna. Studyjny oryginał przy niej blednie. https://en.m.wikipedia.org/wiki/One_More_from_the_Road#25th_Anniversary_Deluxe_Edition_(2001) Polecam to wydanie 👍 ATSD, pliki są fajne - można sobie dorzucać do kolejki 😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 1 godzinę temu, Rega napisał: @Asia - słucham wszystkiego - kim jestem? Poszukiwaczem, który myśli, że już znalazł 🙂. 26 minut temu, Adi777 napisał: Ło matko, aż się boję 😅 Poszukiwaczem, który jeszcze nie znalazł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 @Asia - Myslenie ma wielką przyszłość. Niestety , w moim przypadku czas działa na niekorzyść, bo nie mam go tyle , aby cały czas szukać. Dlatego myslę, ze juz znalazłem. A jeśli jednak nie, to juz i tak pozostanie tak, jak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: W utworze " Jeszcze w zielone gramy" też masz wokal przesunięty w lewo ? Przed chwilą przesłuchałem ten numer i kilka innych. "Jeszcze w zielone gramy" ma u mnie wokal na środku. Natomiast w niektórych z pozostałych (szczególnie w "Oddalasz się") wokal mam przesunięty w prawo. Płyta była nagrywana na żywo w studiu koncertowym, więc nawet jeśli nie majstrowali specjalnie przy miksie, to wyobrażam sobie, że mogły być jakieś drobne zmiany. Tylko czemu akurat z wokalem, skoro mikrofon trzyma się w łapce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 4 minuty temu, Rafał S napisał: "Jeszcze w zielone gramy" ma u mnie wokal na środku. Właśnie na wszelki wypadek sprawdziłem kanały , bo mam z tym nieraz pewien problem Są ok. Może to akustyka pomieszczenia bo gram bez Diraca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Piękny utwór i wykonanie też niczego sobie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Dzisiaj będzie spokojniej, też lubię: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 (edytowany) 11 minut temu, dorsz napisał: Gary Moore - "Old New Ballads Blues" Jak miałem kilkanaście / dwadzieścia lat to bardzo lubiłem słuchać Gary Moore'a. Teraz w większych dawkach nie daję rady. Poza jedną płytą - "Blues for Greeny". Do tej chętnie wracam. Nawiasem mówiąc, ma b. podobną okładkę do tej wyżej. Edytowano 16 października 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Tymczasem 40 lat i jeden dzień temu… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 3 godziny temu, Rafał S napisał: Jak miałem kilkanaście / dwadzieścia lat to bardzo lubiłem słuchać Gary Moore'a. Teraz w większych dawkach nie daję rady. Poza jedną płytą - "Blues for Greeny". Do tej chętnie wracam. Nawiasem mówiąc, ma b. podobną okładkę do tej wyżej. Też mam i lubię. Ten zestaw jest fajny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 (edytowany) 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Tymczasem 40 lat i jeden dzień temu… A 44 lata temu, 16 października 1978? Tak przeglądałem internet i najwyraźniej katole zapomnieli, a taki był ładny... 😉 Ale żeby nie było, że nie w temacie. Edytowano 16 października 2022 przez dorsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 (edytowany) @Rega Prawie jak Chris Rea 😉 Edytowano 16 października 2022 przez dorsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts