Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, Rafał S napisał:

Też go lubię i mam parę płyt. Tej nie znam, ale widzę nazwiska wspaniałych pianistów i pianistek. Prawie wszyscy z nich to moje granie. Fajnie, że oprócz starej gwardii znaleźli się tu też przedstawiciele młodszej generacji: Benny Green i Eric Reed. Tak myślę, że ze starszaków brakuje mi tu głównie Hanka Jonesa i Gene'a Harrisa, a z młodszych pasowaliby też Marcus Roberts, Cyrus Chestnut, Geoff Keezer i Bill Charlap. Jeszcze kilku by się znalazło i byłby materiał na album dwupłytowy. :)

Klasyk. Ta wersja "Free birda" jest kanoniczna. Studyjny oryginał przy niej blednie. :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/One_More_from_the_Road#25th_Anniversary_Deluxe_Edition_(2001)

Polecam to wydanie 👍

ATSD, pliki są fajne - można sobie dorzucać do kolejki 😇

Screenshot_20221015-120320.thumb.jpg.d6898103f671706a6c9690bc0b2114ff.jpgScreenshot_20221015-120339.thumb.jpg.ae91338c51ca863f1de22262a343e288.jpgScreenshot_20221015-120929.thumb.jpg.2c66245655d94fe49bdc59c8d6de2f53.jpgScreenshot_20221015-122713.thumb.jpg.e1d544b8cf197690b9b77263031bedec.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

@Asia - słucham wszystkiego - kim jestem?

Poszukiwaczem, który myśli, że już znalazł 🙂.

26 minut temu, Adi777 napisał:

Ło matko, aż się boję 😅

Poszukiwaczem, który jeszcze nie znalazł.

Napisano

@Asia - Myslenie ma wielką przyszłość. Niestety , w moim przypadku czas działa na niekorzyść, bo nie mam go tyle , aby cały czas szukać. Dlatego myslę, ze juz znalazłem. A jeśli jednak nie, to juz i tak pozostanie tak, jak jest. 

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

W utworze " Jeszcze w zielone gramy" też masz wokal przesunięty w lewo ?

Przed chwilą przesłuchałem ten numer i kilka innych. "Jeszcze w zielone gramy" ma u mnie wokal na środku. Natomiast w niektórych z pozostałych (szczególnie w "Oddalasz się") wokal mam przesunięty w prawo.

Płyta była nagrywana na żywo w studiu koncertowym, więc nawet jeśli nie majstrowali specjalnie przy miksie, to wyobrażam sobie, że mogły być jakieś drobne zmiany. Tylko czemu akurat z wokalem, skoro mikrofon trzyma się w łapce? :)

Napisano (edytowany)
11 minut temu, dorsz napisał:

Gary Moore - "Old New Ballads Blues"

Jak miałem kilkanaście / dwadzieścia lat to bardzo lubiłem słuchać Gary Moore'a. Teraz w większych dawkach nie daję rady. Poza jedną płytą - "Blues for Greeny". Do tej chętnie wracam. :)  Nawiasem mówiąc, ma b. podobną okładkę do tej wyżej.

Edytowano przez Rafał S
Napisano
3 godziny temu, Rafał S napisał:

Jak miałem kilkanaście / dwadzieścia lat to bardzo lubiłem słuchać Gary Moore'a. Teraz w większych dawkach nie daję rady. Poza jedną płytą - "Blues for Greeny". Do tej chętnie wracam. :)  Nawiasem mówiąc, ma b. podobną okładkę do tej wyżej.

Też mam i lubię.

Ten zestaw jest fajny.

Screenshot_20221016-161953.jpg

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Tymczasem 40 lat i jeden dzień temu…

A 44 lata temu, 16 października 1978? Tak przeglądałem internet i najwyraźniej katole zapomnieli, a taki był ładny... 😉

Ale żeby nie było, że nie w temacie.

Screenshot_20221016-154337.jpg

Edytowano przez dorsz