MMarek Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 Dla mnie najlepszy utwór to ten tytułowy. Super, można słuchać w nieskończoność. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) Tak. Znam jego muzykę. Jako kolejny album polecam Ci "Blue Maqams". Podziel się wrażeniami 🙂. 2 minuty temu, MMarek napisał: Dla mnie najlepszy utwór to ten tytułowy. Super, można słuchać w nieskończoność. Absolutnie podzielam Twoje zdanie. Edytowano 17 stycznia 2023 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 Ciekawe https://kultura.onet.pl/muzyka/wywiady-i-artykuly/miliony-nie-dla-wszystkich-czyli-muzycy-na-wojnie-z-serwisami-streamingowymi/tm2bygh Odpisz, cytując
tchocky Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 20 lat temu ukazała się płyta z tym utworem Ale większość pewnie zna go w tej wersji... Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: znacie? Niby nic odkrywczego, ale bardzo dobrze mi się tego słucha i gość dla mnie jest genialny. Nie znam, ale posłucham. Odpisz, cytując
Rega Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 Cała ścieżka dźwiękowa z tego filmu warta posłuchania. Tu jeden z przykładów. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 @sonique Znasz tę płytę? Polecam. Poprzedniczkę także, równie dobra. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 22 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Jeszcze raz, pełniej. Posłuchałem wczoraj obszernych fragmentów… i nie chciałem przestać. Dlatego dzisiaj już cała płyta. Bardzo fajny, lekki, wręcz relaksujący materiał. Świetnie zrealizowany. Dużo się dzieje i jest niezwykle dynamicznie. Szeroko i głęboko. Ogromny plus dla perkusisty. No i solidny dla autora tego zamieszania, który fajnie biega po kontrabasowym gryfie. Kiedyś kolega pożyczył mi „Continuo” i nie przypadła mi do gustu. Może nie był to dzień na taką muzykę… 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @sonique Znasz tę płytę? Polecam. Poprzedniczkę także, równie dobra. Nie znam ale już mi się podoba. A niech to, chyba nie ma na TIDALu… Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 Fajnie, że dałeś szansę tej płycie. Spostrzeżenia mamy podobne. Jest nagrana fenomenalnie. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 27 minut temu, sonique napisał: Nie znam ale już mi się podoba. A niech to, chyba nie ma na TIDALu… Bardzo lubię Keitha Tippeta, zarówno płyty sygnowane jego nazwiskiem - dwie wymienione powyżej, ale też Frames formacji Keith Tippett's Ark, jak i granie w King Crimson, także bardzo dobry album Cruel But Fair z między innymi Hugh Hopperem. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 23 minuty temu, Adi777 napisał: Bardzo lubię Keitha Tippeta, zarówno płyty sygnowane jego nazwiskiem - dwie wymienione powyżej, ale też Frames formacji Keith Tippett's Ark, jak i granie w King Crimson, także bardzo dobry album Cruel But Fair z między innymi Hugh Hopperem. No tak. Takie fajne granie, że człowiek słucha i się zastanawia dlaczego tak późno poznał. Thanx man!:) 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Fajnie, że dałeś szansę tej płycie. Spostrzeżenia mamy podobne. Jest nagrana fenomenalnie. Dzisiaj znalezione i przyswojone. Lekkie, rozrywkowe, relaksujące granie. Dobre wykonanie. Tony Levin z bratem & Co. 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 Bardzo lubię role Kevina Spacey, pomimo jego zawirowań z molestowaniem. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 Ciekawy utwór tria Ellis, Beggs & Howard z niesamowitą liną basu graną przez Nicka Beggsa (założyciela i basistę Kajagoogoo). Całą płytę "Homelands" z 1988 też można posłuchać, jak ktoś ma chwilę. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 5 godzin temu, MMarek napisał: Bardzo lubię role Kevina Spacey, pomimo jego zawirowań z molestowaniem. Też lubię jego grę, a akurat rola Prota z K-PAX to moja ulubiona. Odpisz, cytując
sonique Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Adi777 napisał: Też lubię jego grę, a akurat rola Prota z K-PAX to moja ulubiona. No coś Ty? Nigdy bym się nie domyślił:P Edytowano 19 stycznia 2023 przez sonique Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 29 minut temu, sonique napisał: No coś Ty? Nigdy bym się nie domyślił:P 😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 @sonique Nie pamiętam już, czy polecałem Ci ten album, ale nawet jeśli tak, to drugi raz nie zaszkodzi 😉 Może nawet masz w swoich ECM-owych zbiorach? Odpisz, cytując
sonique Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 Czy polecałeś - nie pamiętam. Jest to możliwe bo płytę mam polubioną na TIDALu - więc coś się w okół niej działo. Ale raczej wcześniej nie słuchałem bo nie pamiętam. CD nie mam bo… nigdy się nie ukazało (jest tylko LP). Manfred Schoof nagrał w latach siedemdziesiątych trzy płyty dla filli ECM: "Scales", "Light Lines" i "Horizons". Wszystkie trzy trafiły na wydany w 2009r album wspomnieniowy „Resonance” a zawierający dwie płyty CD. Wygląda tak jak poniżej i właśnie go słucham. Jest dobrze. Ciekawy. Dość spokojny, poukładany i nawet melodyjny. Podobno Manfred free jazzowe szaleństwa miał już wtedy za sobą. Dzięki za przypomnienie! 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Napisano 19 stycznia 2023 2 godziny temu, sonique napisał: CD nie mam bo… nigdy się nie ukazało (jest tylko LP). Tak, zapomniałem o tym, wydano tylko LP. Dla fanów zbieractwa CD moim zdaniem duża strata. Odpisz, cytując
sonique Napisano 20 stycznia 2023 Napisano 20 stycznia 2023 (edytowany) Starych nagrań czasem nie wydają na „kompakcie”. W tym przypadku nie masz co prawda oryginalnego wydania takiego jakie jest na LP ale w zamian dają przynajmniej kompilację trzech płyt jak wyżej. Można ją kupić za stówę, nową, więc nie narzekam;) Edytowano 20 stycznia 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 20 stycznia 2023 Napisano 20 stycznia 2023 dziś u mnie remowo... Odpisz, cytując
Recommended Posts