MMarek Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Dla mnie najlepszy utwór to ten tytułowy. Super, można słuchać w nieskończoność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) Tak. Znam jego muzykę. Jako kolejny album polecam Ci "Blue Maqams". Podziel się wrażeniami 🙂. 2 minuty temu, MMarek napisał: Dla mnie najlepszy utwór to ten tytułowy. Super, można słuchać w nieskończoność. Absolutnie podzielam Twoje zdanie. Edytowano 17 stycznia 2023 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ciekawe https://kultura.onet.pl/muzyka/wywiady-i-artykuly/miliony-nie-dla-wszystkich-czyli-muzycy-na-wojnie-z-serwisami-streamingowymi/tm2bygh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 20 lat temu ukazała się płyta z tym utworem Ale większość pewnie zna go w tej wersji... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: znacie? Niby nic odkrywczego, ale bardzo dobrze mi się tego słucha i gość dla mnie jest genialny. Nie znam, ale posłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Cała ścieżka dźwiękowa z tego filmu warta posłuchania. Tu jeden z przykładów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 @sonique Znasz tę płytę? Polecam. Poprzedniczkę także, równie dobra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ależ to było dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 22 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Jeszcze raz, pełniej. Posłuchałem wczoraj obszernych fragmentów… i nie chciałem przestać. Dlatego dzisiaj już cała płyta. Bardzo fajny, lekki, wręcz relaksujący materiał. Świetnie zrealizowany. Dużo się dzieje i jest niezwykle dynamicznie. Szeroko i głęboko. Ogromny plus dla perkusisty. No i solidny dla autora tego zamieszania, który fajnie biega po kontrabasowym gryfie. Kiedyś kolega pożyczył mi „Continuo” i nie przypadła mi do gustu. Może nie był to dzień na taką muzykę… 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @sonique Znasz tę płytę? Polecam. Poprzedniczkę także, równie dobra. Nie znam ale już mi się podoba. A niech to, chyba nie ma na TIDALu… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Fajnie, że dałeś szansę tej płycie. Spostrzeżenia mamy podobne. Jest nagrana fenomenalnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 27 minut temu, sonique napisał: Nie znam ale już mi się podoba. A niech to, chyba nie ma na TIDALu… Bardzo lubię Keitha Tippeta, zarówno płyty sygnowane jego nazwiskiem - dwie wymienione powyżej, ale też Frames formacji Keith Tippett's Ark, jak i granie w King Crimson, także bardzo dobry album Cruel But Fair z między innymi Hugh Hopperem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 23 minuty temu, Adi777 napisał: Bardzo lubię Keitha Tippeta, zarówno płyty sygnowane jego nazwiskiem - dwie wymienione powyżej, ale też Frames formacji Keith Tippett's Ark, jak i granie w King Crimson, także bardzo dobry album Cruel But Fair z między innymi Hugh Hopperem. No tak. Takie fajne granie, że człowiek słucha i się zastanawia dlaczego tak późno poznał. Thanx man!:) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Fajnie, że dałeś szansę tej płycie. Spostrzeżenia mamy podobne. Jest nagrana fenomenalnie. Dzisiaj znalezione i przyswojone. Lekkie, rozrywkowe, relaksujące granie. Dobre wykonanie. Tony Levin z bratem & Co. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Bardzo lubię role Kevina Spacey, pomimo jego zawirowań z molestowaniem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Ciekawy utwór tria Ellis, Beggs & Howard z niesamowitą liną basu graną przez Nicka Beggsa (założyciela i basistę Kajagoogoo). Całą płytę "Homelands" z 1988 też można posłuchać, jak ktoś ma chwilę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 5 godzin temu, MMarek napisał: Bardzo lubię role Kevina Spacey, pomimo jego zawirowań z molestowaniem. Też lubię jego grę, a akurat rola Prota z K-PAX to moja ulubiona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Adi777 napisał: Też lubię jego grę, a akurat rola Prota z K-PAX to moja ulubiona. No coś Ty? Nigdy bym się nie domyślił:P Edytowano 19 stycznia 2023 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 29 minut temu, sonique napisał: No coś Ty? Nigdy bym się nie domyślił:P 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 @sonique Nie pamiętam już, czy polecałem Ci ten album, ale nawet jeśli tak, to drugi raz nie zaszkodzi 😉 Może nawet masz w swoich ECM-owych zbiorach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Czy polecałeś - nie pamiętam. Jest to możliwe bo płytę mam polubioną na TIDALu - więc coś się w okół niej działo. Ale raczej wcześniej nie słuchałem bo nie pamiętam. CD nie mam bo… nigdy się nie ukazało (jest tylko LP). Manfred Schoof nagrał w latach siedemdziesiątych trzy płyty dla filli ECM: "Scales", "Light Lines" i "Horizons". Wszystkie trzy trafiły na wydany w 2009r album wspomnieniowy „Resonance” a zawierający dwie płyty CD. Wygląda tak jak poniżej i właśnie go słucham. Jest dobrze. Ciekawy. Dość spokojny, poukładany i nawet melodyjny. Podobno Manfred free jazzowe szaleństwa miał już wtedy za sobą. Dzięki za przypomnienie! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 2 godziny temu, sonique napisał: CD nie mam bo… nigdy się nie ukazało (jest tylko LP). Tak, zapomniałem o tym, wydano tylko LP. Dla fanów zbieractwa CD moim zdaniem duża strata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 (edytowany) Starych nagrań czasem nie wydają na „kompakcie”. W tym przypadku nie masz co prawda oryginalnego wydania takiego jakie jest na LP ale w zamian dają przynajmniej kompilację trzech płyt jak wyżej. Można ją kupić za stówę, nową, więc nie narzekam;) Edytowano 20 stycznia 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 dziś u mnie remowo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts