Asia Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 17 godzin temu, Bebop napisał: Mam w rękawie więcej takich "straszaków" ale raczej tutaj się nie odważę. W tym celu powstał stosowny wątek: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 Co wy tam wiecie o dobrych piosenkach… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 Łomatko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 U mnie często podobne piosenki lecą w pracy. Takie były, chyba, klimaty lat 90 - ktoś potwierdzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 Psychodeliczny folk z końcówki lat 60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 Kompilacja różnych artystów. Lekka, łatwa i dość przyjemna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Dnia 20.08.2023 o 21:09, Bebop napisał: @Fafniak albo inni Warszawiacy - czy rozpoznajecie to tajne miejsce randkowe? To jest tuż pod pałacem kultury według mnie. W tle mamy domy chandlowe centrum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Dnia 4.07.2023 o 17:46, MMarek napisał: Suuuuuper . Brzmienie fantasytyczne. Jak dla mnie Mark Knopfler jest mistrzem https://www.youtube.com/watch?v=h0ffIJ7ZO4U 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Dla entuzjastów ejtisów… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2023 Zmiana klimatu o 180 stopni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 (edytowany) W 1948 roku w Lyonie urodził się dzisiejszy jubilat. Dlatego dziś ten album wydany w 2016 roku, konkretnie ukazał się 2 grudnia tegoż roku. U mnie w postaci odmiennej dla winyli, półprzeźroczystej mlecznej edycji. Oxygene 3. Edytowano 24 sierpnia 2023 przez Highlander_now Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 25 lat skończyła ta płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 9 godzin temu, Fandiscopolo napisał: Pacze uszami na tych co patrza lornetkami. Z powietrza. Pamiętam to wyczekiwanie, to zachłyśnięcie, gdy już można było sobie nagrać na taśmę ze Studia Nagrań w programie III PR. Wówczas nikt nie przejmował się prawami do powielania. Ja miałem to szczęście, że mogłem sobie przegrać na kasetę bezpośrednio z płyty. Dopiero później kupiłem płytę, niemieckie wydanie które jest ze mną do dziś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 David Bowie z filmu "Cat People". Film taki sobie, choć w warstwie wizualnej chwilami intrygujący. Ale piosenka Bowiego niesamowita. A tu w wersji mruczankowej. Ciarki!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Highlander_now napisał: Dopiero później kupiłem płytę, niemieckie wydanie które jest ze mną do dziś. To była moja pierwsza winylowa płyta JMJ. Po wcześniejszej Oxygene, której słuchałem u J. Kordowicza, tę miałem już całkowicie dla siebie. Myślę, że to tematycznie kontynuacja Oxygene. W Pewexie kosztowała majątek. No, ale czego się nie robi dla ..... hobby?😉 Edytowano 25 sierpnia 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 32 minuty temu, Rega napisał: W Pewexie kosztowała majątek. Pojedyncze płyty były po 7$. Zarabiało się równowartość w porywach 40$. Poza tym była jeszcze giełda. Ciekawsza o tyle, że spotykało się wówczas ciekawych ludzi, którzy też kupowali/sprzedawali płyty. Giełda to pojęcie ogólne, różnych lokalizacji wymiany płyt na inne płyty lub płyt na gotówkę i nie trzeba było od tego płacić podatku mimo, że obracano tam znacznymi kwotami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 25 lat kończy dziś ten album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Czy redaktor Adi zna? @ProjectPi, jestem ciekawy jaka muzyka gości u Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Nocą u mnie Kaczmarski. To chyba moja jego ulubiona piosenka. Nie "wykon", nie cover. Po prostu piosenka z tekstem. Niebywałe, prawda? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 (edytowany) To u mnie już też. Mono, bez LF i HF, na komórce. A i tak dociera. Edytowano 25 sierpnia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 No to jeśli już przynajmniej jeden lubi, to ośmielę się wrzucić mój numer dwa Kaczmarskiego. Ponoć jako człek, raczej nie do naśladowania, ale pióro i kunszt - pierwsza klasa. Uczmy się historii, nawet z piosenek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 7 godzin temu, Bebop napisał: Czy redaktor Adi zna? Nie, ale poznam 🙂 @ProjectPi lubi Voivod, więc pewnie metal, ale może coś jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts