MarcKrawczyk Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 To nieco rytmicznej elektroniki… Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 Latynoskie w stylu i głównie hiszpańskojęzyczne utwory popularnego swego czasu gitarzysty i piosenkarza Jose Feliciano. Zbiorek standardów w tym najlepsza wg mnie interpretacja California Dreamin'. Płyta z 2015 roku, niestety materiał czyli winyl, nie najlepszej jakości i wyraźnie go słychać. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 Nie jest to może mistrzostwo wirtuozerii, ale do dziś jest kop i energia…następna moja ulubienica przekroczyła czterdziestkę… 5 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 13 godzin temu, Asia napisał: "Dziewczyna ze słońcem w oczach", od pierwszych dźwięków wiedziałem, że to o Tobie 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: następna moja ulubienica przekroczyła czterdziestkę… Ten Billy Idol, to kobita? 3 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 Nie , ale to Kopernik była kobietą 😉 1 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 28 minut temu, MMarek napisał: Ten Billy Idol, to kobita? 16 minut temu, Dedal napisał: Nie , ale to Kopernik była kobietą 😉 A czy płyta jest kobietą? Coś o tym wie @Rafał S… 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: A czy płyta jest kobietą? Coś o tym wie @Rafał S… Jeśli tylko płyta ma duszę, to jest kobietą. 5 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 Sorry że tutaj, ale nie uważacie, że powinna być "emotka" 😀 w reakcjach? Przecież to nie oznacza naśmiewania się tylko rozweselenie danej osoby. Wszystkie emotki takie poważne tutaj, więcej luzu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Żeby nie było, że nie w temacie. Dziś na talerzu 😉 4 Odpisz, cytując
Sqter83 Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 KULT - Na łódce w Oslo 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 (edytowany) @Highlander_now Mogłoby Ci się spodobać. Nie wiem, czy dobrze opisuję, ale brzmi jak połączenie współczesnej muzyki klasycznej z awangardowym rockiem z okolic RiO/Zeuhl, może też ociupinę King Crimson, miejscami jest też metalowo. Niech ktoś mi powie, że współczesna muzyka jest słaba. Kolejny rok obfitujący w wiele dobrej i wartościowej muzyki. Nie słucham zbyt często rapu, ale powyższy album zrobił bardzo dobre wrażenie. Teksty pomijam, bo w tym gatunku nie mają dla mnie praktycznie żadnego znaczenia - wiem, że dla wielu to nie do pomyślenia - ja się skupiam wyłącznie na muzyce, podkładzie, instrumentalu, ewentualnie jeszcze głos albo bardziej "flow" ma znaczenie. @Chyba Miro 84 Posłuchasz? Jestem ciekawy Twojego zdania. Edytowano 11 listopada 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 2 godziny temu, Adi777 napisał: @Highlander_now Mogłoby Ci się spodobać. Nie wiem, czy dobrze opisuję, ale brzmi jak połączenie współczesnej muzyki klasycznej z awangardowym rockiem z okolic RiO/Zeuhl, może też ociupinę King Crimson, miejscami jest też metalowo. Dobrze określone i opisane. Jest w tym współczesna muzyka symfoniczna i dużo rocka. Muszę poszukać i posłuchać. Dziś jednak jestem na innych tonach. The Best of Sade. Wznowienie z 2016 roku albumu wydanego w 1994 roku. Bardzo dobrze zmiksowane i wytłoczone. Momentami dynamika przekracza lub zbliża się do 50 dB. Średnio jest 42dB. Jest subtelność z mocnym uderzeniem. Jedno z lepszych nowych wydań. 3 Odpisz, cytując
gienas Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 Zapamiętałem ją z zapowiedzi Niedźwieckiego "Smutny operator" a potem polubiłem ją słuchać. 2 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 6 godzin temu, Adi777 napisał: Nie słucham zbyt często rapu, ale powyższy album zrobił bardzo dobre wrażenie. Teksty pomijam, bo w tym gatunku nie mają dla mnie praktycznie żadnego znaczenia - wiem, że dla wielu to nie do pomyślenia - ja się skupiam wyłącznie na muzyce, podkładzie, instrumentalu, ewentualnie jeszcze głos albo bardziej "flow" ma znaczenie. @Chyba Miro 84 Posłuchasz? Jestem ciekawy Twojego zdania. Teksty w rapie są dla mnie kluczowe, ale jesli podkład dopełnia odpowiednio to jeszcze lepiej. Posłucham w wolnym czasie. 1 Odpisz, cytując
Pajto02 Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 Zdecydowanie zbyt mało płyt wydali... 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 11 listopada 2023 Napisano 11 listopada 2023 Zdecydowanie za mało. Super płyta ,trochę w cieniu -Welcome..... 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 12 listopada 2023 Napisano 12 listopada 2023 Jedna z lepszych, według mnie, płyt Mikea Oldfielda The Songs Of Distant Earth. Pierwotnie wydana w 1994 roku. Ja posiadam wznowienie z 2015 roku. wydanie zwraca uwagę dbałością o nośnik. Zawiera np. kopertę ze 110 gramowego papieru, wyłożoną wewnątrz antystatyczną folijką. 3 Odpisz, cytując
Rega Napisano 12 listopada 2023 Napisano 12 listopada 2023 Też lubię Oldfielda i słucham często 5 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 12 listopada 2023 Napisano 12 listopada 2023 Ja Oldfielda tak średnio, dla mnie taki czasami pompatyczny a czasami nudny. Lubię jego przeboje 😉, i płytę Crises. Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 12 listopada 2023 Napisano 12 listopada 2023 14 godzin temu, Pajto02 napisał: Zdecydowanie zbyt mało płyt wydali... Dzięki za przypomnienie. Okazało się, że mam ją na winylu, jeszcze takie wydanie: 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 12 listopada 2023 Napisano 12 listopada 2023 Tymczasem tego dnia w 1984 roku została wydana kompilacja The Smiths „Hatful of Hollow”… 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts