MarcKrawczyk Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 To nieco rytmicznej elektroniki… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Latynoskie w stylu i głównie hiszpańskojęzyczne utwory popularnego swego czasu gitarzysty i piosenkarza Jose Feliciano. Zbiorek standardów w tym najlepsza wg mnie interpretacja California Dreamin'. Płyta z 2015 roku, niestety materiał czyli winyl, nie najlepszej jakości i wyraźnie go słychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Nie jest to może mistrzostwo wirtuozerii, ale do dziś jest kop i energia…następna moja ulubienica przekroczyła czterdziestkę… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 13 godzin temu, Asia napisał: "Dziewczyna ze słońcem w oczach", od pierwszych dźwięków wiedziałem, że to o Tobie 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: następna moja ulubienica przekroczyła czterdziestkę… Ten Billy Idol, to kobita? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Nie , ale to Kopernik była kobietą 😉 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 28 minut temu, MMarek napisał: Ten Billy Idol, to kobita? 16 minut temu, Dedal napisał: Nie , ale to Kopernik była kobietą 😉 A czy płyta jest kobietą? Coś o tym wie @Rafał S… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Wie ale nie powie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: A czy płyta jest kobietą? Coś o tym wie @Rafał S… Jeśli tylko płyta ma duszę, to jest kobietą. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Sorry że tutaj, ale nie uważacie, że powinna być "emotka" 😀 w reakcjach? Przecież to nie oznacza naśmiewania się tylko rozweselenie danej osoby. Wszystkie emotki takie poważne tutaj, więcej luzu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Żeby nie było, że nie w temacie. Dziś na talerzu 😉 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 KULT - Na łódce w Oslo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 (edytowany) @Highlander_now Mogłoby Ci się spodobać. Nie wiem, czy dobrze opisuję, ale brzmi jak połączenie współczesnej muzyki klasycznej z awangardowym rockiem z okolic RiO/Zeuhl, może też ociupinę King Crimson, miejscami jest też metalowo. Niech ktoś mi powie, że współczesna muzyka jest słaba. Kolejny rok obfitujący w wiele dobrej i wartościowej muzyki. Nie słucham zbyt często rapu, ale powyższy album zrobił bardzo dobre wrażenie. Teksty pomijam, bo w tym gatunku nie mają dla mnie praktycznie żadnego znaczenia - wiem, że dla wielu to nie do pomyślenia - ja się skupiam wyłącznie na muzyce, podkładzie, instrumentalu, ewentualnie jeszcze głos albo bardziej "flow" ma znaczenie. @Chyba Miro 84 Posłuchasz? Jestem ciekawy Twojego zdania. Edytowano 11 listopada 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 2 godziny temu, Adi777 napisał: @Highlander_now Mogłoby Ci się spodobać. Nie wiem, czy dobrze opisuję, ale brzmi jak połączenie współczesnej muzyki klasycznej z awangardowym rockiem z okolic RiO/Zeuhl, może też ociupinę King Crimson, miejscami jest też metalowo. Dobrze określone i opisane. Jest w tym współczesna muzyka symfoniczna i dużo rocka. Muszę poszukać i posłuchać. Dziś jednak jestem na innych tonach. The Best of Sade. Wznowienie z 2016 roku albumu wydanego w 1994 roku. Bardzo dobrze zmiksowane i wytłoczone. Momentami dynamika przekracza lub zbliża się do 50 dB. Średnio jest 42dB. Jest subtelność z mocnym uderzeniem. Jedno z lepszych nowych wydań. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 Zapamiętałem ją z zapowiedzi Niedźwieckiego "Smutny operator" a potem polubiłem ją słuchać. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 6 godzin temu, Adi777 napisał: Nie słucham zbyt często rapu, ale powyższy album zrobił bardzo dobre wrażenie. Teksty pomijam, bo w tym gatunku nie mają dla mnie praktycznie żadnego znaczenia - wiem, że dla wielu to nie do pomyślenia - ja się skupiam wyłącznie na muzyce, podkładzie, instrumentalu, ewentualnie jeszcze głos albo bardziej "flow" ma znaczenie. @Chyba Miro 84 Posłuchasz? Jestem ciekawy Twojego zdania. Teksty w rapie są dla mnie kluczowe, ale jesli podkład dopełnia odpowiednio to jeszcze lepiej. Posłucham w wolnym czasie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 Zdecydowanie zbyt mało płyt wydali... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 Zdecydowanie za mało. Super płyta ,trochę w cieniu -Welcome..... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Dziś na talerzu 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Jedna z lepszych, według mnie, płyt Mikea Oldfielda The Songs Of Distant Earth. Pierwotnie wydana w 1994 roku. Ja posiadam wznowienie z 2015 roku. wydanie zwraca uwagę dbałością o nośnik. Zawiera np. kopertę ze 110 gramowego papieru, wyłożoną wewnątrz antystatyczną folijką. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Też lubię Oldfielda i słucham często 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Ja Oldfielda tak średnio, dla mnie taki czasami pompatyczny a czasami nudny. Lubię jego przeboje 😉, i płytę Crises. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 14 godzin temu, Pajto02 napisał: Zdecydowanie zbyt mało płyt wydali... Dzięki za przypomnienie. Okazało się, że mam ją na winylu, jeszcze takie wydanie: 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Tymczasem tego dnia w 1984 roku została wydana kompilacja The Smiths „Hatful of Hollow”… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts