Highlander_now Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Dziś na dobry początek dnia. Jedno z lepszych nagrań tego arcydzieła, jakie posiadam. Wykonanie, jak na moje ucho, też w ścisłej czołówce. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia W weekend słuchał będę tej płyty, piękny blues ( prawie ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia 40 minut temu, gienas napisał: W weekend słuchał będę tej płyty, piękny blues ( prawie ) Rewelacyjny skład zespołu. Wszyscy z górnej półki. Gdyby nie ten debilny producent (Simon Climie) i jego programowane bębny w kilku miejscach, to w ogóle byłaby bajka. Ale i tak mamy tu piękne chwile. Dla mnie zawsze perełkami są wykonywane przez Claptona numery JJ Cale'a, tutaj: "Travelin' Light". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Skład mówisz to zerknij na skład w albumie - Crossroads: Eric Clapton Guitar Festival 2007 Normalnie niebo w uszach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia (edytowany) 1 godzinę temu, gienas napisał: Skład mówisz to zerknij na skład w albumie - Crossroads: Eric Clapton Guitar Festival 2007 Specjalnie na Twoją prośbę zdjąłem to podwójne DVD z półki i sprawdziłem listę nazwisk na pudełku. Chyba jeszcze lepsza niż na poprzedniej edycji festiwalu (też mam), choć i tam były wzruszenia. No, ale to na koncercie z 2007 r. wstąpił Jeff ze swoją supergrupą. Mała Tal Wilkenfeld na basie - rewelacja. Chyba to tam ktoś z kapeli (pewnie Vinnie Colaiuta) nosił ją na barana. (Pamiętam takie video.) Edytowano 12 stycznia przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia https://tidal.com/track/103317765 Świetny basik. Cała płyta godna polecenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 stycznia Udostępnij Napisano 13 stycznia Skubany..dobry jest… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 stycznia Udostępnij Napisano 13 stycznia "Berimbau" - jeden z utworów, których mogę słuchać w nieskończoność (dobrze, że został nagrany w ponad 180 wersjach:) Muzyka - Baden Powell, słowa - Vinícius de Moraes Pierwsze nagranie: Vinícius de Moraes - 1963 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 stycznia Udostępnij Napisano 14 stycznia Obecnie Vanessa Fernandez Here but I'm Gone. Lubię tak zrealizowane nagrania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia @maxredaktor Joeya D. poznałem z obrazka. Doczytałem, że gitarzysta to jeden z moich ulubieńców - Mark Whitfield. Reszta (np. Xavier Davis, Steve Wilson i Ron Blake) też nie od macochy. Nawet bez słuchania wiem, że to świetne granie. U mnie też ładny jazz, choć dla odmiany - duety i do tego nie z USA, tylko brytyjsko-australijskie. Nie wiem, czy płyta jest dostępna na platformach. Martin Taylor - "Two's Company" @stach_s : w książeczce do płyty napisali, że z całego forum najlepiej zabrzmi ona właśnie na Twoim systemie. Nie mam pojęcia dlaczego. 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Dlaczego nie ma tego na tidalu 🤨? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Nie wiem. Trochę starsza płyta + niszowa wytwórnia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia 56 minut temu, Rafał S napisał: @stach_s : w książeczce do płyty napisali, że z całego forum najlepiej zabrzmi ona właśnie na Twoim systemie. Nie mam pojęcia dlaczego. 😎 Ja też nie wiem dlaczego, ale miło że o mnie wspomnieli @Rafał S ale skoro już tak napisali, to może mógłbym ją pożyczyć??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia 2 godziny temu, stach_s napisał: ale skoro już tak napisali, to może mógłbym ją pożyczyć??? Nie ma problemu, ale szkoda wysyłać jedną płytę. Może pojawisz się osobiście, albo zbierzemy większą paczkę, żeby to miało sens. Pisz PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia Wrzuciłem dziś taki oto album: Chantal "Konzertante Musik aus 5 Jahrhunderten" Grupa bierze na warsztat zarówno utwory z tzw. epoki jak i współczesne. Próbka na materiale wideo. Nastrojowy klimat tej muzyki świetnie komponuje się ze śnieżycą za oknem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia W sumie kupiłem dla jednej piosenki „You in the night”, kiedyś rozpropagowanej przez red Kaczkowskiego… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia (edytowany) Dziś powrót do starej, niezardzewiałej miłości. Sonaty triowe J. S. Bacha. Polecam do odnalezienia w jakimś źródle i posłuchania. Nie można się nie zakochać. To są jedne z tych utworów od których można zacząć swoją przygodę z klasyką czy choćby z barokiem. Wykonuje niewidomy od urodzenia Holm Vogel. Sonaty świetnie wykonane, płyta znakomicie nagrana, wytłoczona i zachowana. Edytowano 17 stycznia przez Highlander_now 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Miał być zakup na Gwiazdkę, się trochę opóźnił. W tle ciekawy sprzęcik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia Wczoraj wieczorem wrzuciłem sobie do odtwarzacza kolejną płytę i to był błąd. Zanurzyłem się w odsłuchu pierwszego utworu i trwało to do trzeciej w nocy. No cudo. Wygląda na to, że jest to jakaś płyta demonstracyjna wydana przez Shanling z okazji premiery ich odtwarzacza CD-T100 lub sprzedawana razem z nim. Dorwałem tę pozycję w dużym zestawie płyt kupionym od Niemca. Jakość dźwięku paluszki lizać 😙 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Jakoś tak się to samo stało, że wypłynąłem ostatnio zbyt daleko od brzegu celem muzycznych poszukiwań, których portem początkowym była muzyka klezmerska i dotarłem do miejsca, gdzie nawet nie mogę podjąć próby wymówienia tytułu utworu. Polecam, choć nie każdemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Kiedyś dawno usłyszałem długą wersję „whos that girl”, która strasznie mi się podobała i całkiem przypadkiem udało się teraz ją wyrwać na ebayu… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Jako fan Bonda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Też jestem fanem Bonda🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts