Pitt39 Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Tego dnia w 1983 roku Spandau Ballet wydał trzeci album studyjny „True” zawierający single „Lifeline” „Communication” „True” i „Gold”… Tak z ciekawości ile masz 12'', cd i innych takich w kolekcji, bo za każdym razem widzę inny, mocno wypchany regał ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca @Pitt39 w sumie nie aż tak wiele…jakbym chciał, vinyli i cd tak między 400 a 500, do tego ponad 100 kaset… Acha i jeszcze jedna dziś rocznica… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Wczorajszy dzień był bardzo obfity rocznicowo, że zapomniałem o 1991 roku, kiedy to grupa The KLF wydała swój czwarty i ostatni album studyjny "The White Room" zawierający single "What Time Is Love?" "3 a.m. Eternal", "Last Train to Trancentral" i "Justified and Ancient". 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca @MarcKrawczyk, co ja widzę. Odtwarzasz cyfrę na analogu? To tak mozna? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca No patrz… @Kraft, a ja tak prawie cztery lat gram i nie zauważyłem… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Wczorajszy dzień był bardzo obfity rocznicowo, że zapomniałem o 1991 roku, kiedy to grupa The KLF wydała swój czwarty i ostatni album studyjny "The White Room" zawierający single "What Time Is Love?" "3 a.m. Eternal", "Last Train to Trancentral" i "Justified and Ancient". Miłe wspomnienia budzi ten album 😊 Nie miałem wtedy jeszcze własnego odtwarzacza CD, przeznaczyłem na KLF jedną z moich topowych kaset, TDK MA-XG jak dobrze pamiętam. Minęło też ładnych parę latek, zanim dowiedziałem się, że ten kawałek to również KLF (najbardziej lubię wersję instrumentalną): The Timelords Doctorin' The Tardis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Najbardziej instrumentalna to ta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca A teraz pora na blues'a - wydana w tym roku płyta Waltera Trouta z gościnnymi występami Beth Hart, Willa Wilde'a i preferującego ciężkie brzmienia Dee Snydera. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Jak starocie to starocie ulica piekarska 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Starocie , ale jedna z ładniejszych solówek saksofonowych w historii. Szkoda, ze taka krótka. Pocieszenie, ze pojawia się kilka razy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca 16 minut temu, Rega napisał: jedna z ładniejszych solówek saksofonowych w historii. Utwór genialny w całości, Pełen ciekawych rozwiązań melodycznych, harmonicznych i rytmicznych. Uwielbiam. Cała płyta też warta uwagi. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca tego dnia w 1983 roku New Order wydali najlepiej sprzedający się 12 calowy singiel "Blue Monday", a miał to być tylko utwór pozwalający zespołowi niepostrzeżenie zejść ze sceny... 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Tonpress - nie istnieje a ślady pozostały. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: tego dnia w 1983 roku New Order wydali najlepiej sprzedający się 12 calowy singiel "Blue Monday", a miał to być tylko utwór pozwalający zespołowi niepostrzeżenie zejść ze sceny... Za New Order też coś bardzo ciekawego i dobrego. 👍 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Trzecia już płyta tego trio z 70 latkiem na czele. Za miesiąc po autograf w Lantaren Venster się ustawię i selfie, o ile starszy pan pozwoli. Przestronna, stonowana i pełna przygód atmosfera. Lubię tego głośniej posłuchać. I lampkami brzmienie w dac doprawić. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Bardzo ciekawe… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca A tu bardziej piątkowe: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Lubię takie granie… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Dziś wyjątkowo jedna płyta zagościła na gramofonie. Płyta z roku 1990, więc stosunkowo nowa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Nie nudzi się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca 39 lat temu tego dnia ukazał się debiutancki album 'First and Last and Always' grupy THE SISTERS OF MERCY, która nazwę zaczerpnęła z piosenki Leonarda Cohena… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esiowaty Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Cześć wszystkim, w zbiorach dziadka odnalazłem jedną z perełek. Cudo utwór! Tym razem gatunek Country. Zakochałem się! (Wersja na vinyl’u ma jakis czar) Pozdrawiam i dzięki za Wasze odkrycia. https://open.spotify.com/track/5vah95pgYJg5GxryyVpvNr?si=5L3mZBNNTZmPi75ny-Iocg&context=spotify%3Aplaylist%3A57sXU77c7w6sLx30MpXU8p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts