Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

Tego dnia w 1983 roku Spandau Ballet wydał trzeci album studyjny „True” zawierający single „Lifeline” „Communication” „True” i „Gold”…

IMG_3151.jpeg

Tak z ciekawości ile masz 12'', cd i innych takich w kolekcji, bo za każdym razem widzę inny, mocno wypchany regał ;).

Napisano

Wczorajszy dzień był bardzo obfity rocznicowo, że zapomniałem o 1991 roku, kiedy to grupa The KLF wydała swój czwarty i ostatni album studyjny "The White Room" zawierający single "What Time Is Love?" "3 a.m. Eternal", "Last Train to Trancentral" i "Justified and Ancient".

IMG_5640.jpeg

Napisano
2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Wczorajszy dzień był bardzo obfity rocznicowo, że zapomniałem o 1991 roku, kiedy to grupa The KLF wydała swój czwarty i ostatni album studyjny "The White Room" zawierający single "What Time Is Love?" "3 a.m. Eternal", "Last Train to Trancentral" i "Justified and Ancient".

IMG_5640.jpeg

Miłe wspomnienia budzi ten album 😊

Nie miałem wtedy jeszcze własnego odtwarzacza CD, przeznaczyłem na KLF jedną z moich topowych kaset, TDK MA-XG jak dobrze pamiętam.

Minęło też ładnych parę latek, zanim dowiedziałem się, że ten kawałek to również KLF (najbardziej lubię wersję instrumentalną):

The Timelords Doctorin' The Tardis

Napisano
16 minut temu, Rega napisał:

jedna z ładniejszych solówek saksofonowych w historii. 

Utwór genialny w całości, Pełen ciekawych rozwiązań melodycznych, harmonicznych i rytmicznych. Uwielbiam. Cała płyta też warta uwagi.

Napisano
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

tego dnia w 1983 roku New Order wydali najlepiej sprzedający się 12 calowy singiel "Blue Monday", a miał to być tylko utwór pozwalający zespołowi niepostrzeżenie zejść ze sceny...

IMG_5643.jpeg

Za New Order też coś bardzo ciekawego i dobrego. 👍

Napisano

Trzecia już płyta tego trio z 70 latkiem na czele. Za miesiąc po autograf w Lantaren Venster się ustawię i selfie, o ile starszy pan pozwoli. 
Przestronna, stonowana i pełna przygód atmosfera. Lubię tego głośniej posłuchać. I lampkami brzmienie w dac doprawić.

001F2D5C-96A4-4043-8F14-F2B606363039.jpeg