AudioTube Napisano 18 maja Udostępnij Napisano 18 maja No i Jessie Ware - Hearts. Okładka tej płyty👍😊 i już nawet nie potrzebuję słuchać, ale głos tej Pani to moje Top 10. A może nawet na pudle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja @Fandiscopolo - ale z Ciebie szyderca😉. Daj Adiemu trochę spokoju. Pół forum pisze, ze te kolumny to paskudnie brzydkie paczki. Jeszcze gotów uwierzyć. A komu je teraz sprzeda???😉 Poza tym, jak mają grać skoro dmuchają do góry? Adi musiałby mieć fotel na suficie. 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja @Rega nie masz litości 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Jak to? Nie napisałem NIGDY, ze kolumny Adiego są brzydkie. Są ładne inaczej😉. Adi - to wszystko żart i zazdrość! Ci co najbardziej narzekają, sami chcieliby je mieć. Ale mało ważne jest to co myślimy. Ważne, że Adiemu się podobają. Moje Altec i KEF też do ładnych nie nalezą. Poza tym zajmują pół pokoju odsłuchowego. Ale jak grają! Nie jest ładne co jest ładne, ale to co się komu podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 3 godziny temu, Rega napisał: Adi musiałby mieć fotel na suficie. 🤣 Rozważam taką opcję 💪 Albo postawić je poziomo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja B&W jak zawsze rozbierają muzykę na nutki. Czasami z tego już nic nie zostaje, ale kiedy coś jest nagrane porządnie, to jest przyjemność. Dziś muzyka z okolic szóstej dekady zeszłego wieku z juesej. Mam do tego jakąś słabość. Tu realizator wykonał robotę prawidłowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja (edytowany) Pociągnę jeszcze wątek z sonoryzmem w tle, zapoczątkowanym przez nasze rozważania o „Trenie…” Pendereckiego, który to utwór, jak niektórzy uważają, ten muzyczny nurt zapoczątkował. Sonoryzm był najmocniej reprezentowany w Polsce (o czym wcześniej nie wiedziałem) ale odbił się szerokim echem na całym świecie. Zainteresowanie nim przypada głównie na lata sześćdziesiąte i siedemdziesiąte ubiegłego wieku. Posiadam kilka płyt stworzonych w duchu sonoryzmu. Nie jest to muzyka, którą otaczam się na codzień ale od czasu do czasu bardzo lubię sobie coś takiego posłuchać. Dzisiaj w filharmonii podsunięto mi taką oto muzykę: https://tidal.com/album/272546533?u Nie potrafię w tym miejscu napisać „polecam”, ale rzucić uchem warto. Natomiast to co polecić mogę, to z pewnością jedna z płyt mojego ulubionego basisty, grywającego w moim salonie przynajmniej kilkanaście razy w roku… Saint James Norlands church, London, Barre Phillips, jego kontrabas, smyczek (nie można go pominąć), oraz… pogłos. W zupełności wystarczający zestaw aby wywołać w wyobraźni lawinę surrealistycznych obrazów. Barre Phillips „Basse Barre” (1968) https://tidal.com/album/204304517?u Polecam:) Edytowano 19 maja przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Album z tych który nie można przegapić, porywa mnie on całkowicie swoim niepowtarzalnym klimatem. W tym tygodniu przesłuchałem kilka bardzo dobrych wydań lecz postanowiłem dla was wybrać właśnie ten album w sam raz na dzisiejszy wieczór. Pozdrowienia... Archipelago (Digital Only) Grzech Piotrowski Quartet https://tidal.com/browse/album/7409321?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja A na wieczór poezyje Broniewskiego… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja świetnie wchodzi na wyższych poziomach volume Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja (edytowany) 51 minut temu, tomek4446 napisał: świetnie wchodzi na wyższych poziomach volume Mi się podoba Main Theme z Assassin's Creed Valhalla, przyjemny kawałek Edytowano 20 maja przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja Jak klarnet w instrumentarium, to trzeba sprawdzić Oprócz tego skrzypce, wiolonczela, gitara, bębny, i elektroniczne brzmienia. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Jeremiah nasłuchał się Clinta Mansella wespół z Brianem Eno, a może i kilkoma innymi…;) Ale przyjemnie się słucha. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja 7 minut temu, sonique napisał: Jeremiah nasłuchał się Clinta Mansella wespół z Brianem Eno, a może i kilkoma innymi…;) Ale przyjemnie się słucha. Tak, niezłe skojarzenia Przyjemna muzyka. Teraz, po raz pierwszy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Ten Wheeler wraz z „Gnu High” od dawna na półce. Idą do mnie dwa kolejne Wheelery bo mi @coyoteostatnio o jenym przypomniał a drugi się do koszyka wślizgnął jakby nigdy nic. Przyjdzie, to w wątku się przywita;) Edytowano 20 maja przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja Ostatnio byłem na kameralnym występie Artura Dutkiewicza w Katedrze Edynburskiej. VID_20240514_192842.mp4 Ciekawe doświadczenie z brzmieniem fortepianu w murach katedry. VID_20240514_193724.mp4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja (edytowany) Taka ECM-owa pogoda, że okładki płyt wychodzą za każdym pstryknięciem…;) Już wiem czego zaraz posłucham przez słuchawki: Ralph zazwyczaj pasuje do takiej aury… Edytowano 20 maja przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 20 maja Udostępnij Napisano 20 maja (edytowany) Powrót do przeszłości - "Absolwent". Nie lubię remixów i ostatnio coraz częściej leci ona w radiu. I w tym przypadku nie mogę jednoznacznie zdecydować, która wersja jest "the best". Edytowano 20 maja przez AutoPirat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja końserwatysta Ci podpowie Simon/Garfunkel 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Simon and Garfunkel, fajna muzyka, jednak przez ówczesną manierę nagraniową, jest najstrawniejsza w mono. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 6 minut temu, michaudio napisał: Simon and Garfunkel, fajna muzyka, jednak przez ówczesną manierę nagraniową, jest najstrawniejsza w mono. A ja uważam, że strona brzmieniowa ich nagrań świetnie się broni po latach. Np. zarejestrowane w 1968 r. "Scarborough Fair" wciąż zachwyca przestrzenią i barwami harmonii wokalnych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Zgadzam się w pełni, unisona w ich wykonaniu są piękne. Jednak podział jeden wokal w jednej kolumnie, na płycie którą mam, powoduje że wolę ich w mono. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Pan od loser z dziewczynami… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja (edytowany) 27 minut temu, michaudio napisał: Zgadzam się w pełni, unisona w ich wykonaniu są piękne. Jednak podział jeden wokal w jednej kolumnie, na płycie którą mam, powoduje że wolę ich w mono. Musisz posłuchać Beatlesów na pierwszych płytach Co do Simona i Garfunkela - chodzi mi o zamysł piosenki. Cięęęężko znaleźć dobrą przeróbkę jakiejkolwiek innej piosenki Edytowano 21 maja przez gienas dopisek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja (edytowany) No właśnie dlatego nie słucham Beatlesów od niepamiętnych czasów. Są dla mnie niczym miss świata, wolę podziwiać ich z oddali. 😉 Edytowano 21 maja przez michaudio Literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts