Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Lubicie fajny post-punk / dark wave?  

Zobaczcie ludzi w drugim klipie. Zero srajfonów, wszyscy się jakoś tam "wyginają" jak kto potrafi, chwilami trochę śmiesznie ale jednak fajnie. Kiedyś ludzie byli inni 😉

RoonShareImage-637445929148702702.png.31a3865343f8712050aa90996f64b429.png

RoonShareImage-637445928981637414.png.2d4d8cd8ca60e5898783a15d6e5791f7.png

Edytowano przez Gość
Napisano

Mery Spolsky - Tam jest fajny bit w całej płycie. Humor dobry też 😉👍

Jak po polsku to jeszcze coś dorzucę >>>

Albo Inaczej – "kompilacja utworów hip-hopowych w aranżacji jazzowej, pochodzących z repertuaru zespołów Stare Miasto, Slums Attack, Flexxip i Kaliber 44 oraz raperów Adama „Łony” Zielińskiego, Pawła „Pezeta” Kaplińskiego, Leszka „Eldo” Kaźmierczaka i Jacka „Tedego” Granieckiego.

Interpretacje piosenek wykonali przedstawiciele szeroko pojętej muzyki rozrywkowej, a także jazzowej: Andrzej Dąbrowski, Ewa Bem, Zbigniew Wodecki, Krystyna Prońko, Felicjan Andrzejczak oraz Wojciech Gąssowski. W pracach nad płytą, która została zarejestrowana w warszawskim Studio S-4 Polskiego Radia uczestniczył ponadto Konglomerat Big Band oraz liczni muzycy sesyjni, w tym. m.in.: Marcin Ułanowski, Paweł Puszczało i Marcin Cichocki. Album został wyprodukowany przez Mariusza Obijalskiego, Michała Tomaszczyka, Aleksandrę Trzaskę oraz Krzysztofa Kawałko"

Bardzo fajna płyta 

RoonShareImage-637446032086949347.png.16bd3b7357a7c153d09a7a35d4cf9ecf.png

Napisano

koniec roku zawsze skłania do wszelkiego rodzaju podsumowań, to i ja wyrażę swoja opinię,

moim zdaniem najlepsza płyta mijającego roku, to album The Makarrata Project zespołu Midnight Oil,

i nie chodzi tu, o to że stęskniłem się za nimi, bo od 20 tu lat nic nowego nie nagrali, ani o ich (szlachetne i godne pochwały) zaangażowanie w pomoc rdzennym mieszkańcom kontynentu australijskiego, ale to po prostu świetnie nagrana różnorodna muzyka, w moim odczuciu w ogóle najlepsza płyta Midnight Oil,

ma tylko jedną wadę, jest po prostu za krótka.  

IMG_20201222_0758551.jpg

Napisano

Nowe lampy wygrzane i sprawdzone, przyszedł czas na muzę.

Ponieważ towarzystwo będzie nie tańczące, przygotowałem coś do słuchania;

103.thumb.JPG.bad8a32e68fb23aad1d0b0bad410b7d2.JPG

ale na pewno w okolicy północy zabrzmi tradycyjnie ten Lp.

104.thumb.JPG.c5fa2daf55b979db491021d6ab108399.JPG

Oczywiście też życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, dobrej zabawy:D, mało problemów i dużo przyjemności słuchania muzyki na ukochanym sprzęcie,:35_thinking: i nie tylko.

Pozdr. 

Napisano (edytowany)
Dnia 28.12.2020 o 23:32, MarcKrawczyk napisał:

The Makarrata Project zespołu Midnight Oil, ale to po prostu świetnie nagrana różnorodna muzyka, 

Zdecydowanie się pod tym podpiszę kapitalną muzykę zagrali 👍 Wczoraj słuchałem kupuję 😉

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

W dniu dzisiejszym rozpocząłem moje postanowienie noworoczne . Już tłumaczę o co chodzi. Dostałem od córki na gwiazdkę takie dwie pozycje książkowe / zdjęcia/. Szczególnie fajne jest "1001 Albumów Muzycznych...... " które zapisały się w historii muzyki rozrywkowej. Zaczynamy od roku 1950 a kończymy na 2010. Wstyd przyznać, ale wielu wykonawców i płyt w ogóle nie kojarzę. Świetnie opisana każda płyta , historia zespołu , w przystępny sposób zawierająca ciekawostki i sprawy zakulisowe.

Korzystając ze Spotify postanowiłem codziennie wysłuchać przynajmniej jeden album z tej książki zaczynając od pierwszego i tak po kolei. To fajna zabawa zostać recenzentem , bo nie wszystko co powszechnie uznane musi nam się podobać , ale nie ma innej drogi by wyrobić sobie pogląd, jak po prostu odsłuchać. Polecam taką kształcącą zabawę.

Zacząłem od Franka Sinatry - " In the wee small hours" / 1955 r/

druga pozycja na dzisiaj to:

Elvis Presley - "Elvis Presley " /1956r/

trzecia :

The Louvin Brathers - " Tragic Songs Of Live "/ 1956r/

i jak dam radę :

Luis Prima - " The Wildest! " / 1956r/

a potem tylko jeszcze 997 płyt i mam etat w " Audio " :) 

IMG_1854.JPG

IMG_1856.JPG

IMG_1855.JPG

Edytowano przez tomek4446
Napisano

Nie mam najlepszego aparatu , w książce jest oddzielny index albumów / alfabetyczny a nie rocznikowy/ i wykonawców. Cyknąłem fotkę albumów , nie wiem czy coś będzie widać. A swoją drogą to fajnie będzie wpisać w wyszukiwanie nazwę albumu , by dopiero potem dowiedzieć się kto jest autorem :) 

IMG_1859.JPG

IMG_1860.JPG

IMG_1857.JPG

IMG_1858.JPG

Napisano
9 minut temu, Karol64208 napisał:

jest nowsze obejmuje zestaw do 2017roku.

Kurna wiedziałem !!! Córka przyoszczędziła na starym :) 

Zanim przebrnę przez te wszystkie albumy ,to zapewne będzie już kolejna aktualizacja do 2030 roku :)