Gość Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 17 minut temu, JaZz napisał: Tulia * Nie Tulja 😁 Jaskółka świetne wykonanie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 (edytowany) Lubicie fajny post-punk / dark wave? Zobaczcie ludzi w drugim klipie. Zero srajfonów, wszyscy się jakoś tam "wyginają" jak kto potrafi, chwilami trochę śmiesznie ale jednak fajnie. Kiedyś ludzie byli inni 😉 Edytowano 26 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 1 godzinę temu, JohnDoe napisał: Zero srajfonów, wszyscy się jakoś tam "wyginają" jak kto potrafi, chwilami trochę śmiesznie ale jednak fajnie. Kiedyś ludzie byli inni 😉 Kiedyś "dropsy" też były 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Mery Spolsky - Niema Mery <-- fajny bit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Mery Spolsky - Tam jest fajny bit w całej płycie. Humor dobry też 😉👍 Jak po polsku to jeszcze coś dorzucę >>> Albo Inaczej – "kompilacja utworów hip-hopowych w aranżacji jazzowej, pochodzących z repertuaru zespołów Stare Miasto, Slums Attack, Flexxip i Kaliber 44 oraz raperów Adama „Łony” Zielińskiego, Pawła „Pezeta” Kaplińskiego, Leszka „Eldo” Kaźmierczaka i Jacka „Tedego” Granieckiego. Interpretacje piosenek wykonali przedstawiciele szeroko pojętej muzyki rozrywkowej, a także jazzowej: Andrzej Dąbrowski, Ewa Bem, Zbigniew Wodecki, Krystyna Prońko, Felicjan Andrzejczak oraz Wojciech Gąssowski. W pracach nad płytą, która została zarejestrowana w warszawskim Studio S-4 Polskiego Radia uczestniczył ponadto Konglomerat Big Band oraz liczni muzycy sesyjni, w tym. m.in.: Marcin Ułanowski, Paweł Puszczało i Marcin Cichocki. Album został wyprodukowany przez Mariusza Obijalskiego, Michała Tomaszczyka, Aleksandrę Trzaskę oraz Krzysztofa Kawałko" Bardzo fajna płyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 właściwie to już karnawał, a jak karnawał to nie może zbraknąć klf... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 Nowe remixy Kraftwerk? Właśnie słucham Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 koniec roku zawsze skłania do wszelkiego rodzaju podsumowań, to i ja wyrażę swoja opinię, moim zdaniem najlepsza płyta mijającego roku, to album The Makarrata Project zespołu Midnight Oil, i nie chodzi tu, o to że stęskniłem się za nimi, bo od 20 tu lat nic nowego nie nagrali, ani o ich (szlachetne i godne pochwały) zaangażowanie w pomoc rdzennym mieszkańcom kontynentu australijskiego, ale to po prostu świetnie nagrana różnorodna muzyka, w moim odczuciu w ogóle najlepsza płyta Midnight Oil, ma tylko jedną wadę, jest po prostu za krótka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 @MarcKrawczyk, nie mam tej płytki, poszperam i może uda się gdzieś w sieci posłuchać. Natomiast wczoraj dla zmiany klimatu słuchałem serię vinyli "Back to Black" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Ciekawa aranżacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Mała rozgrzewka przed jutrzejszą nocą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Bass Astral x Igo - Desire (orchestra live) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Nowe lampy wygrzane i sprawdzone, przyszedł czas na muzę. Ponieważ towarzystwo będzie nie tańczące, przygotowałem coś do słuchania; ale na pewno w okolicy północy zabrzmi tradycyjnie ten Lp. Oczywiście też życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, dobrej zabawy, mało problemów i dużo przyjemności słuchania muzyki na ukochanym sprzęcie, i nie tylko. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 A u mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 a u mnie jeszcze klasyka, ale już nadciągają rytmy disco... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2021 słuchając wczoraj red Stelmacha i topu radia357 przypomniałem sobie jaką to świetną płytę mam na półce! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Cała płyta Clödie do odsłuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 O fajne 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) Dnia 28.12.2020 o 23:32, MarcKrawczyk napisał: The Makarrata Project zespołu Midnight Oil, ale to po prostu świetnie nagrana różnorodna muzyka, Zdecydowanie się pod tym podpiszę kapitalną muzykę zagrali 👍 Wczoraj słuchałem kupuję 😉 Edytowano 3 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) W dniu dzisiejszym rozpocząłem moje postanowienie noworoczne . Już tłumaczę o co chodzi. Dostałem od córki na gwiazdkę takie dwie pozycje książkowe / zdjęcia/. Szczególnie fajne jest "1001 Albumów Muzycznych...... " które zapisały się w historii muzyki rozrywkowej. Zaczynamy od roku 1950 a kończymy na 2010. Wstyd przyznać, ale wielu wykonawców i płyt w ogóle nie kojarzę. Świetnie opisana każda płyta , historia zespołu , w przystępny sposób zawierająca ciekawostki i sprawy zakulisowe. Korzystając ze Spotify postanowiłem codziennie wysłuchać przynajmniej jeden album z tej książki zaczynając od pierwszego i tak po kolei. To fajna zabawa zostać recenzentem , bo nie wszystko co powszechnie uznane musi nam się podobać , ale nie ma innej drogi by wyrobić sobie pogląd, jak po prostu odsłuchać. Polecam taką kształcącą zabawę. Zacząłem od Franka Sinatry - " In the wee small hours" / 1955 r/ druga pozycja na dzisiaj to: Elvis Presley - "Elvis Presley " /1956r/ trzecia : The Louvin Brathers - " Tragic Songs Of Live "/ 1956r/ i jak dam radę : Luis Prima - " The Wildest! " / 1956r/ a potem tylko jeszcze 997 płyt i mam etat w " Audio " Edytowano 3 stycznia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Nie mam najlepszego aparatu , w książce jest oddzielny index albumów / alfabetyczny a nie rocznikowy/ i wykonawców. Cyknąłem fotkę albumów , nie wiem czy coś będzie widać. A swoją drogą to fajnie będzie wpisać w wyszukiwanie nazwę albumu , by dopiero potem dowiedzieć się kto jest autorem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 @tomek4446, ale to masz te starsze wydanie, jest nowsze obejmuje zestaw do 2017roku. Ale generalnie bardzo ciekawe i pomocne w poznawaniu historii muzyki i zespołów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 9 minut temu, Karol64208 napisał: jest nowsze obejmuje zestaw do 2017roku. Kurna wiedziałem !!! Córka przyoszczędziła na starym Zanim przebrnę przez te wszystkie albumy ,to zapewne będzie już kolejna aktualizacja do 2030 roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 I jeszcze coś z " 50 lat Historii Rocka " , znacie te wszystkie zespoły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts