Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Troszkę się już osłuchalem i powiem, że Topping E30 II Lite bardzo mi się podoba.

Podłączyłem go do różnych źródłem, do telefonu po USB, do konsoli Ps5 (tutaj musiałem użyć przejściówki USB - Optyk) i jest naprawdę świetnie.

Dziś zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji i nie wiem czy to placebo ale wydaje się, że gra to jeszcze lepiej. Szukałem w necie pełnego changelog ale nie mogę znaleźć więc muszę wierzyć, że tak jest :P

• 4 months later...
Napisano
Dnia 18.04.2024 o 15:02, Sławsi napisał:

Troszkę się już osłuchalem i powiem, że Topping E30 II Lite bardzo mi się podoba.

Podłączyłem go do różnych źródłem, do telefonu po USB, do konsoli Ps5 (tutaj musiałem użyć przejściówki USB - Optyk) i jest naprawdę świetnie.

Dziś zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji i nie wiem czy to placebo ale wydaje się, że gra to jeszcze lepiej. Szukałem w necie pełnego changelog ale nie mogę znaleźć więc muszę wierzyć, że tak jest :P

Mogli zmienić ustawienia filtrów cyfrowych, któregoś algotmu dekodującego czy sposób działania zegara i faktycznie brzmi inaczej. Dzisiejsze chipsety DAC są programowalne w wielu aspektach. Wystarczy zmienić np. poziom sygnału wyjściowego i odczucia użytkownika się zmienią.

Nie opublikowano listy zmian?

• 4 months later...
Napisano
Dnia 7.07.2017 o 18:55, jacek75 napisał:

Jaki był format pierwotny to jedno, ważne co z niego zrobiłeś finalnie, a zrobiłeś z niego  nieciekawe jakościowo WMV ( raczej wma czyli windows media audio, bo wmv to windows media video) tak czy siak wma to jakość raczej poniżej mp3 128mb/s , a co dopiero od mp3 320kb/sek.

Zmianą  powiedzmy oryginału CD na nieodpowiedni format stratny można sporo stracić. Oczywiście w druga stronę to nie działa bo niektórzy robią sobie (technicznie niby można)  z wyjątkowo podłych mp3 64kb/sek.... flacka  sądząc że ... no właśnie co ;)? Oczywiście jakość zostaje pierwotna, zmienia się tylko format na "zacny".

Wracając do meritum, oczywiście ważna jest też kwestia jakości realizacji samej płyty w studio, bo wiele jest spapranych już na tym etapie. Tak więc czy będzie to oryginalna płyta CD, flac czy jakiś stratny format i tak będzie nieciekawie.

Dzień dobry,wypalone pliki są do kitu,wiem bo sam słuchałem i... Wrzuciłem do śmietnika,po sesji w małym salonie z używanym sprzętem,gdzie monitorki nie pamiętam jakieś angielskie z brytyjskim wzmakiem iCD 'znikneły' z pokoju odsłuchowego-nie wiedziałem wtedy,że jest to możliwe...😁

• 1 month later...
Napisano

Słuchałem ostatnio u znajomego taniego DAC Fosi ZD3, nie znałem wcześniej tej marki,  bardzo fajnie wykonany DAC i w realu jest większy niż się wydaje na zdjęciach ale co mnie najbardziej zaskoczyło zagrał lepiej od mojego jakby nie było dużo droższego Toppinga D50III 🤐 

Napisano
2 minuty temu, libra napisał:

Słuchałem ostatnio u znajomego taniego DAC Fosi ZD3, nie znałem wcześniej tej marki,  bardzo fajnie wykonany DAC i w realu jest większy niż się wydaje na zdjęciach ale co mnie najbardziej zaskoczyło zagrał lepiej od mojego jakby nie było dużo droższego Toppinga D50III 🤐 

Mam go, też bardzo mi odpowiada to jak się sprawuje.

Napisano

Przy tym Fosi co od razu się rzuca to ma niesamowitą przestrzeń, dużo szerszą niż w moim D50III, pięknie wychodzi poza kolumny.

Basik ten Fosi też ma fajniejszy choć w D50III można sobie co nieco poprawić.

Ma też chyba hdmi do TV? W sumie aż dziwne, że brak info o nim na forum...

Napisano

Jako że mam niewiele miejsca na sprzęt grający, a FOSI więcej niż tyko "daje radę", przeszedłem już całkowicie na ich sprzęt - DAC z HDMI ARC, 2x wzmacniacz ZA3 w trybie "dual mono", preamp P4 i (dość zabawkowy, ale jednak) wskaźnik wysterowania LC30. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z możliwości tego sprzętu.

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 13.03.2025 o 17:29, neoheresy napisał:

Mam go, też bardzo mi odpowiada to jak się sprawuje

Widzę,  że masz również Fiio K11 R2R. U mnie właśnie on został,  a Fosi zwróciłem. Jakoś nie widziałem różnicy między nim, a wbudowanym daciem w streamerze Wiim Ultra. Choć żałuję, że nie podszedł mi bo wizualnie bardzo fajnie pasuje do Fosi ZA3. No i wyjście XLR posiada.

Czy zauważasz różnicę pomiędzy Fosi ZA3 stereo, a dual mono? Właśnie dokupiłem w promce drugi Za3 i testuję. Na razie nie jestem w stanie określić,  czy jest inaczej, lepiej. Jedno co mnie irytuje to kolejny zasilacz na tyłach. Straszna jest ta plątanina kabli.

• 2 weeks later...