Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, Kubakk napisał:

Jeśli piszesz per Jarek (nie wiadomo kim on jest) to nie licz ,że nie będzie takich żartów. Znam Jarka ? 99,9% innych forumowiczów zna Jarka ? Jeśli nie to niegrzecznym jest pisać o kimś kogo nikt nie zna per imię , mogłeś napisać "odwiedził mnie kolega" i tyle.

Tylko nikt inny nie wpadł na takie skojarzenie "Jarka" a logicznym myśleniem jest, że ten ze zdjęcia nie mógł nim być, więc daruj sobie Twoje tłumaczenie.

Napisano
31 minut temu, audiowit napisał:

No i nie dowiedziałem się czy ktoś tu na tym forum jeszcze na poważnie traktuje zasilanie.... :(

Wybacz, ..... chodzi o kolegę z sąsiedniego forum, tak ogólnie ... na sąsiednim forum mam więcej znajomych po sąsiedzku.

Napisano
4 godziny temu, audiowit napisał:

Jeśli ktoś chce kabel klasowy za śmieszne pieniądze to zdecydowanie polecam Oyaide Tunami. Jeśli firmowy to można tanio znaleźć na czerwonych wtykach ( to oyaide 046) lub drożej na białych wtykach ( to oyaide 004). Jeden jak i drugi kabel to klasa.

Może i dobra propozycja, ale czy do wątku "Niedrogie kable zasilające" ? Blisko 2k za konfekcjonowany "kabel klasowy za śmieszne pieniądze" czy 6 stów za samą wtyczkę to chyba dla większości zwykłych podatników skandaliczna cena.

Napisano
10 godzin temu, Wito76 napisał:

Może i dobra propozycja, ale czy do wątku "Niedrogie kable zasilające" ? Blisko 2k za konfekcjonowany "kabel klasowy za śmieszne pieniądze" czy 6 stów za samą wtyczkę to chyba dla większości zwykłych podatników skandaliczna cena.

Można zaoszczędzić na wtyczkach, audiofilskim gniazdku i przy okazji polepszyć brzmienie. Należy bezpośrednio kabel przylutować do przewodów w ścianie, a także do zasilacza w urządzeniu. Proste i skuteczne rozwiązanie :)

Napisano
12 minut temu, Seb napisał:

Użytkownicy czasami opisują ją, jako ''zamulającą" na basie.  Czy ktoś to potwierdzi? To samo znalazłem przy opisach kabla Tagi.

jasne.

Kable supry też zamulają aaa no i klotz-e też 🤣

Napisano (edytowany)

Tyle to ja też wiem 😛. Pytam się tych, co mieli. Co do Klotza, tyle że głośnikowego, to u mnie był kiepski na górze. Mocno ją przygaszał. Zastąpiłem go kablem YTDY.

Edytowano przez Seb
Napisano
10 minut temu, Fafniak napisał:

jasne.

Kable supry też zamulają aaa no i klotz-e też 🤣

Heh, chciałem do Usbridge signature trochę lepszy kabel USB niż moje 2metrowe drukarkowe (mam z 5 takich wartych pewnie koło 50 centów sztuka). Zamówiłem metrowego Klotza i jak cyfrowe dla mnie nie grają to ten grał po swojemu - nie dało się z tego badziewia słuchać - wszystko siadło. Sam nie wiem czemu ale tak było. Teraz mam 0,5m LINDY i gra tak samo dobrze jak te drukarkowe 😁

Napisano
13 minut temu, misiek x napisał:

Więcej tutaj tanich prześmiewców niż ludzi mających coś konkretnego do powiedzenia.

o ja cie !!!

14 minut temu, misiek x napisał:

Ci którzy mogą coś doradzić, podpowiedzieć z sensem już w ukryciu.

ZAGROŻONY GATUNEK !!!

40 minut temu, Seb napisał:

Czy ktoś z was używa zasilających Melodiki?

Tak. od kilku lat z podrabianymi wtykami "ojacie"

zrobiony kabel ze względu na to ze firmowy dość luźno wchodziły w gniazda

Napisano

Też mam Lindy, ale 5m. Dzięki temu mogę poruszać się po całym pokoju  z lapkiem Śmiga bez problemu.

Fafniak. Też myślę o czymś takim. Masz może porównanie z innymi sieciówkami? Zamula, gdy jesteś na trzeźwo, czy nie? 

Napisano
4 godziny temu, Seb napisał:

Przecież dał buźkę. 

A teraz na poważnie. Czy ktoś z was używa zasilających Melodiki? Użytkownicy czasami opisują ją, jako ''zamulającą" na basie.  Czy ktoś to potwierdzi?

Witam, Mam Melodike MDC3150 OFC (na sprzedaż 3m odcinek, miałem do listwy) i MDC3400 (między ścianą a stabilizatorem). Bardzo przyzwoite kable, myślę że w tej cenie ciężko kupić coś lepszego, żadnego zamulenia nie stwierdziłem, droższe kable grają po prostu bardziej otwarcie, szybciej, może stąd takie opinie...

Mam kilka różnych kabli: Yarbo SP-2200PW i SP-8000PW, Belden 83803, Oyaide Tunami V2, Viborg VP1606.  Każdy z nich "gra" inaczej, każdy z klocków inaczej reaguje na podłączenie: najbardziej czuły na zmianę sieciówki jest odtwarzacz CD, najmniej lampa.

20220102_133653.jpg

20220102_133705.jpg