RoRo Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 Jacku,To jakbyś chciał kupić amplituner stereo z wojny secesyjnej za 300zł -a może za 600zł, to daj znać PozdrawiamPS. Może jeszcze uda mi się załatwić kolumny zbudowane z drewna Arki Noego i horny trąb jerychońskich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 Te stare amplitunery, kolumny 10 lat temu kosztowaly w komisach po 300-1000zł. Nie twierdze, że są złe bo są lepsze od dzisiejszych nowych w tych samych cenach. Obawiam się, że nie kupują ich w tej cenie melomani, audiofile tylko ludzie z kasą i stanowią one wystrój loftu, domku na przedmieściach. I nie mam nic przeciwko temu tylko czemu 25kzł! Za 5 sam sobie takiego bym kupił .A na ebayu są tańsze tylko oczywiście trzeba je ściągnąć. I jest ich więcej niż w Polsce. W tamtych latach w naszym kraju była pustynia.A tak swoją drogą nie uważasz, że handlarze żerują na ludzkiej niewiedzy? Zresztą zawsze jak świat światem mądry zarabiał na głupim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ola1990 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Cytat A co gorsza jest grupa fraj...,przepraszam ludzi, którzy się na to łapią. Znam takich. Nie zdają sobie sprawy, że nawet jeśli sprzęt został serwisowany tzn. wymienione kondensatory bo w tym sprzęcie nie trzeszczą selektory czy potencjometry to jest koszt 200-300zł z robocizną. Często wymiana takowych zmienia sposob grania ampli...No dobra, niech kosztuje 7kzł bo rzeczywiście jest rzadki ale nie 25kzł!!! Każdy sprzedaje za ile mu pasuje. Jeśli kogoś nie stać, szuka taniej i tyle. Tak jak ja kiedy szukałam żaluzje aluminiowe 50 mm kupiłam tu gdzie były moim zdaniem najlepsze oferty dla klientów przedstawione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 A kto tu mówi o stać czy nie stać. Chodzi o zdrowy rozsądek. Myślę, że wielu tu ma lepiej grające i zestawione systemy stereo za mniejsze kwoty. A jeśli mówimy o unikatowości to też wiele żadsze jeśli chcesz . Więc jakie masz uzasadnienie dla 25tyś za amplituner? Jest wart 5-7tyś i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 28 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2016 A ja myślę, że wypowiedź Ola1990 ma charakter typu jak tu zaistnieć na forum. Zresztą kolejna z tej serii.Ten wątek ma m.in. służyć, aby pokazywać ciekawe aukcje, ogłoszenia godne uwagi, jak również ma przestrzegać osoby mniej doświadczone w utopieniu kasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 13 października 2016 Udostępnij Napisano 13 października 2016 B. porządny sprzęt w dobrej cenie.Już uzupełniam informacje.Chodzi o tuner Sansui Tu x701. Zawodowy sprzedawca wystawił go za 600 zł. http://allegro.pl/sansui-tu-x701-i6555916992.htmlJak podają na stronie: http://www.fmtunerinfo.com/shootouts.html, został sklasyfikowany na 15 pozycji rankingu tunerów, przy 81 modelach które zostały przetestowane. Na pierwszej pozycji tego rankingu znalazły się ex aequo: Accuphase T-109V Kenwood L-02T Burmester 978 W tym zestawieniu Tu x701 wyprzedza Tu 717 Sanusi (!), co wg mnie jest nieporozumieniem. Znam Tu x711, a więc teoretycznie wyższy model od x 701, i sam wybrałbym Tu 717. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 października 2016 Udostępnij Napisano 13 października 2016 Pboczek,No nie wiem czy to jest dobra cena za ten tuner! 600zł za TU-x701 Jakby było tak tanio, to już od kwartału ogłoszenie by było nieaktualne...Poza tym jak dajesz link do aukcji - to napisz od razu czego dotyczy i jaka jest cena (dotyczy to zresztą również tych osób, które nie podają pełnych informacji), bo za parę miesięcy aukcja nie będzie już widocznaPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2016 Moim zdaniem cena tego tunera lekko z sufitu. To chyba tak na fali mody ... Do innych cen tego sprzedawcy nie będę się odnosił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 15 października 2016 Udostępnij Napisano 15 października 2016 Denon Pma 520 ae + Denon Dcd 520 ae + NHT 1.1 + kable Nakamichi = 11999 zł https://www.olx.pl/oferta/denon-pma-520ae-d...html#b0654664b5To te kable takie drogie są ???--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sony Ta-F6B - 5999 złhttps://www.olx.pl/oferta/sony-ta-f6b-budze...html#21164d6bf4"...budżetowe wzmaki rozniesie w 5 minut..." - no ceną przy okazji też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2016 Udostępnij Napisano 31 października 2016 Niesamowita okazja. Może chcialby ktoś kupić audiofilskie kolumny. Niedlugo święta. Będą dobrze prezentowaly się obok choinki. Jeśli ktoś nie ma drzewka można wieszać bombki bezpośrednio.Dodatkową atrakcją jest możliwość sluchania ich na stolku barowym. Specjalnie dostosowana wysokosć głośnika wysokotonowego dla wyższych odbiorców lub tych na szczudlach.Edycja the lux. Wykończona białą skórą z barana.Cała konstrukcja wsparta na podstawie Rogosz S-Hi-End-Vario-Sailenterhttps://www.olx.pl/i2/oferta/kolumny-domowe...bfd491d#gallery Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2016 Witek nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. A dla miłośników odtwarzaczy CD:http://allegro.pl/philips-cd-100-i6585885317.htmlSzkoda komentować, dodam, że cena wyższa o 1/2 - 1/3 niż na ebayu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2016 Udostępnij Napisano 31 października 2016 Rok temu znajomy proponował mi tego klasyka za 1000zł. Wiem co to jest ale zwyczajnie mi się nie podoba. Nawet biorąc pod uwagę to jak pożądny jest to cd kazałem mu się puknąć w głowę A tu się okazuje, że może to ja powinienem.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2016 Tak i to była wówczas dobra cena. Teraz sprzedałbyś go za dwukrotnie wyższą. Tu co prawdę model 101, ale i cena normalniejsza:http://allegro.pl/philips-cd101-i6574315921.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2016 Udostępnij Napisano 31 października 2016 Wątpię czy ktoś się porwie za 5kzł za cd100. Marku kupilbyś gdybyś był naprawdę bogatym człowiekiem? Za 5kzl był ostatnio Jadis za połowę tej ceny można mieć lepszego meridiana. Chyba tylko dla samej chęci posiadania. Ani to model limitowany, ani tam kości selekcjonowane(tam chyba są 1540?). No chyba, że był własnością M. Jacksona... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2016 Nawet gdybym miał te pieniądze na pewno bym nie kupił. Ceny nie tłumaczy fakt, że CD jest na TDA1540D - M4551 (SAA7030) i ma laser CDM-0. Ciekaw jestem, czy znajdzie nabywcę. Jak padnie mechanika to ładna podstawka pod kwiatek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 31 października 2016 Udostępnij Napisano 31 października 2016 Cytat Tak i to była wówczas dobra cena. Teraz sprzedałbyś go za dwukrotnie wyższą. Ale na szczęście nie wszyscy są handlarzami..., więc może lepiej, że Audiowit nie kupił tego "Fila".Denerwujące jest, gdy widać ogłoszenie o kupnie konkretnego sprzętu, a następnego dnia już jest jako "sprzedam". Albo wciskanie kitu o stanie sprzętu, który tak naprawdę przypomina złom albo składak z dwóch złomów...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2016 Udostępnij Napisano 31 października 2016 Pozatym przywiązuję się do sprzętu i w zasadzie mimo, że troszkę już tego mam to nie noszę się z zamiarem. Wręcz przeciwnie. Mam tyle pomysłów i planów... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 12 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2016 A tu angielski gramofon Garrard sprzedawany jako Gerrard.http://allegro.pl/gerrard-sp-25mkii-solidn...6598720422.htmlKolejny "fachowiec" od sprzętu używanego.A tak przy okazji ceny gramofonów na allegro orbitują. Niedługo przekroczą barierę dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 listopada 2016 Dynaudio Audience 40 w licytacji:http://allegro.pl/dynaudio-audience-monito...56.html#thumb/7(...) firma jak firma, u mnie grały do kotleta... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 listopada 2016 Heh....jaka szczerość. Podoba mi się ta aukcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 https://www.olx.pl/oferta/accuphase-e-210-h...html#95ba8800c3[Accuphase E-210] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Wzmacniacz ciekawy, ale napiszę szczerze, gdybym miał wydać te 4,5 tys. zł na wzmacniacz wolałbym kupić coś innego. Choć nie ukrywam, że markę Accu cenię i mam do niej sentyment. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 A ja myślę, że oferta uczciwie wyceniona. Accu bez straty można za kilka lat sprzedać. Ceniona marka. Marku, a w podobnej cenie jaki wzmak byś kupił?Tzn. chodzi mi o to co Ty byś kupił nie co jest korzystną ofertą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Witku a choćby EC. Miałem do czynienia z Accu. Gdybym miał cokolwiek kupować to z serii 3xx. Wiem ceny są niebotyczne i musiałbym zapłacić słono. Niestety jak wiemy ceny wielu znanych marek są powiedzmy przeszacowane, choćby pierwszy z brzegu Luxman. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Na Allegro pojawiła się unikatowa, znakomita płyta testowa Total Test LINK. Najlepsza znana mi płyta spośród wszystkich tego typu produkcji, a znam ich sporo. Moje podstawowe narzędzie "pracy"Niestety jest to płyta bardzo niebezpieczna, przy braku ostrożności i rozwagi może załatwić każdy sprzęt jak również może spowodować uszkodzenie słuchu.Żeby nie było zarzutów o prywatę - to nie jest moja aukcja ani żadnego znajomego . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts