S4Home Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Jak go oceniasz względem Qutesta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Jak go oceniasz względem Qutesta? Jak go oceniasz w porównaniu z gustardem , smsl i topingiem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Aha. Gustarda nie znam. dlatego pytałem. Topping jest spoko bo jest duzo tańszy. Na test D90 jeszcze czekam. D70 sprawdzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Słuchał ktoś DACa HEED DACTilus III? jestem ciekawe czy warto za niego dać 1600zł mowa o używanym i ciekawe jak on gra... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Różnie o DAC-ach wypowiadają się audiofile i melomani. Ale mnie przekonuje twórca Wolf-a 2 p. Marek Kowzan" "Jedne z częściej zadawanych pytań przez klientów dotyczą barwy – na przykład, czy mój DAC „dociąża dół”, , albo czy „rozjaśnia górę”. Z odpowiedzią na to pytanie mam problem. Bo robię wszystko tak, aby właśnie tak się nie działo, moim głównym celem jest to, aby mój sprzęt nic nie wnosił od siebie do słuchanej muzyki. Jego głównym zadaniem jest, aby właśnie niczego nie ograniczał, pozwolił usłyszeć wszystko to, co przekazuje artysta, niczego nie zawężając." A zatem czy DAC ma coś dodawać i budować scenę czy ma nic nie dodawać do utworu i tylko jak najwierniej go przekazać ? Ot, to jest pytanie. A stoję przed wyborem jakiegoś DAC-a do mojego zestawu. Vincent SV-500 i Tannoy'e Revolution XT6F. Za transport z sieci będzie służyła Yamaha WXC-50 oraz Yamaha CD-S700. Tak sobie oglądam tego Wolfa 2 i się nad nim zastanawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 No, każdy konstruktor ma jakiś cel. Tylko pytanie jak mu realizacja wychodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 (edytowany) Kurde .. nie wiem i dlatego pytam o tego DAC-a. Bo to robota raczej ręczna i jednostkowa niż masówka. Może ktoś kto się zna potrafi to ocenić pod kątem technologii ? https://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/34-dac-nostromo-wolf-2-wersja-limitowana.html Edytowano 2 listopada 2020 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Wersje podstawowe były znacząco tańsze. Obecnie ta wersję limitowaną możesz kupić wraz z zasilaczem liniowym w sensownej cenie. Te tańsze jakoś do najbardziej nic nie wnoszących nie należały. Ten również ma funkcje pozwalające na wybór delikatnych zmian w brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 2 godziny temu, hlary napisał: Kurde .. nie wiem i dlatego pytam o tego DAC-a. Bo to robota raczej ręczna i jednostkowa niż masówka. Może ktoś kto się zna potrafi to ocenić pod kątem technologii ? https://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/34-dac-nostromo-wolf-2-wersja-limitowana.html Miałem ten model z zasilaczem dedykowanym na testach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 35 minut temu, karolkos napisał: Miałem ten model z zasilaczem dedykowanym na testach. I ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 wystarczy wpisać nostromo wolf w wyszukiwarkę forumową Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Ale szczerze? To każdy producent oficjalnie twierdzi że dąży do liniowego i naturalnego grania? A każdy gra inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Dziękuję wszystkim. Kupiłem używanego Audiolaba M-DAC+ Już fajnie gra i ocieplił system. Więcej kontrolowanego basu i jakiegoś miększego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 Czyli twórca Wolfa za mało Cie jednak przekonał ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Tak. przekonali mnie, że w przypadku odprzedaży będzie gorzej. A M-DAC+ to fajny sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Nie mowie że nie Sam kiedyś miałem MDACa. To były czasy kiedy Audiolab ze swoimi DACami był bardzo popularny. Zaznaczyłem po prostu że nie powinno się słuchac producentów tylko własnego rozsądku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 (edytowany) To prawda. Ten M-DAC+ bardzo fajnie mi gra. Jestem zadowolony. W końcu mam zestaw mniej więcej (bardziej więcej) zgrany cenowo i jakościowo. Aby wejść na wyższy poziom to trzeba by wymieniać wszystkie elementy zestawu, a to kwota wow ... teraz to dziesiątków tysięcy. Jak patrzę na ten rynek audio to najważniejsze, aby zestaw był mniej więcej na jednym poziomie. Jeden słabszy element obniża jakość całego systemu. W każdym razie cały system u mnie jest kompletny. Może i coś by można wymienić na lepsze, ale na razie nie ma potrzeby. Edytowano 13 listopada 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 (edytowany) A miał nic nie wnosić? A jakby rozjaśnił a nie ocieplił to by było dobrze. Pzdr Edytowano 12 listopada 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Jak nie poprawia dźwięku, to też lipa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Oczywiście, jednak pytanie jest inne czy źródło podoła wymaganiom i przekazuje tylko to co chciał realizator czy artysta. Jak początek będzie skopany to DAC cudów nie zdziała. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 To co chciał artysta a to co producent sprzetu to raczej nie jest to samo. Najważniejsze że koledze się podoba. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 (edytowany) Realizator - nagrania Nie Producent sprzętu. To po co te wywody na początku o liniowości i podejściu przez niektórych producentów. Gra i mi pasuje to kupuję 😁. Takie dorabianie ideologi do swoich wyborów i na koniec kupno czegoś innego i jeszcze zazwyczaj bez odsłuchu. Pzdr Edytowano 13 listopada 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ormats Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 (edytowany) Zamówiłem dziś Gustard X16. Pomiarowo wyglądał zachęcająco. MQA po coaxialu i optyku było motywujące, żeby zostać "królikiem doświadczalnym" https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/gustard-x16-balanced-mqa-dac-review.17419/#js-post-564093 Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Edytowano 16 listopada 2020 przez ormats Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Ten Gustard zapowiada się na prawdę dobrze. Na papierze przynajmniej ma wszystko czego potrzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 A jaką masz resztę toru do sprawdzenia tego DACa? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts