S4Home Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Powodzenia i przyjemności ze słuchania, bo to jest najważniejsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 @hlary dzięki i również życzę dużo dobrej muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Witam ,mam mozliwosc kupna dac CEC DA5 za okolo 7000 zł ,uzywany ,szukalem informacji o nim w internecie ale za duzo sie nie dowiedzialem ,czy ktos ma jakies doswiadczenie z tym przetwornikiem ? i czy warto go kupic ? .Obecnie uzywam Rotel RDD 1580 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 1 godzinę temu, Himling napisał: Witam ,mam mozliwosc kupna dac CEC DA5 za okolo 7000 zł ,uzywany ,szukalem informacji o nim w internecie ale za duzo sie nie dowiedzialem Bo nikt nie testuje tak absurdalnie drogich przetworników (mówię o cenie nowego). Jak już koniecznie chcesz zaszaleć i nie potrzebujesz wyjść zbalansowanych, to rozważ Chord Qutest, bo przynajmniej jest to sprzęt obiektywnie przetestowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 44 minuty temu, Dzik napisał: Bo nikt nie testuje tak absurdalnie drogich przetworników (mówię o cenie nowego). Jak już koniecznie chcesz zaszaleć i nie potrzebujesz wyjść zbalansowanych, to rozważ Chord Qutest, bo przynajmniej jest to sprzęt obiektywnie przetestowany. @Dzik masz całkowitą rację nawet za te pieniądze nie warto kupować przetwornika DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 51 minut temu, Dzik napisał: Bo nikt nie testuje tak absurdalnie drogich przetworników (mówię o cenie nowego). Testowalem u siebie Hegla HD 30 ktory nie jest tani a mozna o nim znalezc sporo informacji w internecie .Testowalem go i dzwiek ,przestrzen duuuzo lepsza niz w moim Rotelu ,wiec w tym przypadku cena daje roznice ,Nie zdecydowalem sie na zakup ze wzgledu na cene bo jednak spory koszt plus duzy niebieski wyswietlacz ktory nijak nie pasowal do mojej Yamahy .CEC jest w podobnej cenie co Hegel (nowe) wiec moze uzyskal bym podobny dzwiek za sporo mniejsze pieniadze kupujac CEC ? . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 2 godziny temu, Himling napisał: Witam ,mam mozliwosc kupna dac CEC DA5 za okolo 7000 zł ,uzywany ,szukalem informacji o nim w internecie ale za duzo sie nie dowiedzialem ,czy ktos ma jakies doswiadczenie z tym przetwornikiem ? i czy warto go kupic ? .Obecnie uzywam Rotel RDD 1580 Wiadomo, że Rotel to starsza konstrukcja i ma swoje ograniczenia, jak chcesz iść w górę i z dźwiękiem i postępem to wykorzystaj tą okazje. PS. DACi bardzo lubią dobry kabel zasilający, mówię to o wartości 3-4k. Ja czasami podpinam mojemu (Moon 280D) ogonek za jego równowartość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Kabel zasilający za 3-4K + złote wtyczki dla ocieplenia przekazu 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Panowie gratuluję słuchu absolutnego 👍😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 32 minuty temu, Himling napisał: Testowalem u siebie Hegla HD 30 Na sąsiednim forum AS była dyskusja na temat dac i jeden user twierdził ze dużo lepiej mu zagrał topping d30 niż hegel HD30 https://www.audiostereo.pl/topic/155881-dac-chord-dave/?tab=comments#comment-5280502 Mi stare, dziwne, drogie mistyczne dace u znajomych jakiś nigdy nie grały naturalnie... Ale ładnie będzie wyglądał na granitowej podstawce z antywibracyjnymi nóżkami i kabelkiem za 5k 🤭 29 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: iść w górę i z dźwiękiem i postępem to wykorzystaj tą okazje Słyszałeś go w ogóle? Czy czytałaś pacurecke? Z 2 strony CEC robił godziwe CD, więc może źle nie jest 😉 Edytowano 18 sierpnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 17 minut temu, Dariusz Urbaniak napisał: gratuluję słuchu absolutnego Nie wiem czy to słuch jest w tym wypadku absolutny. 27 minut temu, Himling napisał: Testowalem u siebie Hegla HD 30 ktory nie jest tani a mozna o nim znalezc sporo informacji w internecie .Testowalem go i dzwiek ,przestrzen duuuzo lepsza niz w moim Rotelu Nie jestem w stanie się do tego odnieść, bo nie wiem, jak dobry jest ten przetwornik Rotela, ale wg mnie płacenie takiej kasy za DACa to jest już terytorium audiovoodoo. 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Czy czytałaś pacurecke? Nie no MUSI dobrze grać, bo jest drogi. Gdyby dobrze nie grał, to nie byłby drogi. Logiczne. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez Dzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 1 godzinę temu, Dzik napisał: rozważ Chord Qutest, bo przynajmniej jest to sprzęt obiektywnie przetestowany. I chodliwy, więc jest szansa małej straty przy odsprzedaży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 8 minut temu, marcinmarcin napisał: Na sąsiednim forum AS była dyskusja na temat dac i jeden user twierdził ze dużo lepiej mu zagrał topping d30 niż hegel HD30 W tym wypadku moge napisac ze o gustach sie nie dyskutuje .....,mialem hegla hd30 u siebie i gdyby nie cena i wyglad, zostal by w systemie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 31 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Ja czasami podpinam mojemu (Moon 280D) ogonek za jego równowartość. To mówisz Bogusław, że masz kabel zasilający za 16K zł? Bo tyle chyba kosztuje Moon 280D? Czy może źle coś zrozumiałem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 5 minut temu, Himling napisał: W tym wypadku moge napisac ze o gustach sie nie dyskutuje .....,mialem hegla hd30 u siebie i gdyby nie cena i wyglad, zostal by w systemie Ale jak widzisz w niższej cenie są urządzenia które zagrają w niejednym systemie lepiej... Tu masz pomiary takiego cuda za kilkadziesiąt k, mokry sen ałdiofilski https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-totaldac-d1-six-dac.8192/ Ale masz rację że gusta są różne. Dużo osób psioczy na ostre Toppingi, mi leżą idealnie i odbieram je jako neutralne i nic nie wnoszące Edytowano 18 sierpnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Słyszałeś go w ogóle? Czy czytałaś pacurecke? Był u mnie CEC CD5 - to dokładnie ta sama sekcja przetwornika co w CEC DA5 CEC zrobił podział .. jak ktoś chce wszystko w jednej skrzynce to jest CD5 jak chcesz kombo to TL5 + DA5 wiec, TAK, wiem, jak gra ten DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Był u mnie CEC CD5 - to dokładnie ta sama sekcja przetwornika co w CEC DA5 CEC zrobił podział .. jak ktoś chce wszystko w jednej skrzynce to jest CD5 jak chcesz kombo to TL5 + DA5 wiec, TAK, wiem, jak gra ten DAC. 👍 Z 2 strony cytując recke z HFC: https://www.hfc.com.pl/test/2566,c.e.c.-cd5.html "Granie z plików wychodzi C.E.C.-owi dobrze, ale nie tak dobrze, jak z płyt. Być może to kwestia kilkudziesięciu lat doświadczeń i doskonalenia techniki odtwarzania CD, a jednocześnie właściwie pierwszych kroków w zakresie odtwarzania plików wysokiej rozdzielczości. A może po prostu Japończycy chcieli, by płyty brzmiały lepiej, bo w końcu to jest ich specjalność." Edytowano 18 sierpnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Dużo osób psioczy na ostre Toppingi Wg mnie ktoś rzuca takie hasła, a potem ludzie się nimi sugerują i słyszą to samo, chociaż w ślepej próbie gucio by usłyszeli. 42 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: DACi bardzo lubią dobry kabel zasilający Wiadomo, że DAC lubi dobry kabel jak koń owies, ale wg mnie jeszcze większe znaczenie ma aktywność słońca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) Jak kogoś stać to czemu nie. Mój Audiolab M-DAC+ gra bardzo dobrze. Czy sprzęt droższy o 10.000 zł zagra lepiej ? Edytowano 18 sierpnia 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 1 minutę temu, hlary napisał: Czy sprzęt droższy o 10.000 zł zagra lepiej ? Czemu nie za 100 000, jak kogoś stać...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 4 minuty temu, JohnDoe napisał: To mówisz Bogusław, że masz kabel zasilający za 16K zł? Bo tyle chyba kosztuje Moon 280D? Czy może źle coś zrozumiałem? Złe - bo patrzysz na nowe ceny. złe - bo nie uwzględniłeś mojego rabatu na sprzęt. źle - bo patrzysz na cenę tego ze streamerem Mind2 No i jeszcze raz źle, bo testowo ten DAC miał testowo podpięty ogonek, który chyba przekracza 16k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 3 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: testowo ten DAC miał testowo podpięty ogonek, który chyba przekracza 16k. Ten kabel kosztuje raptem ponad 7k. Leszczu jesteś z takim tanim przewodem i nie wiesz o co kaman w audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Też jestem trochę rozczarowany tym 7k. Jednak wierzę, że Bogusław nie powiedział jeszcze ostatniego słowa na temat ogonka. Kibicuję Ci mocno @Bogusław Kożyczkowski Z tej drogi powrotu już nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Z 2 strony cytując recke z HFC: Chyba chodzi co zapodasz? Można wrzucić Depeche Mode z pliku i powiesz ze w porównaniu do Diana Kral z płyty to plik do niczego, można tez zakręcić płytą OMD a z pliku puscic Nakano Piano Trio i to plik będzie lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts