Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 godzin temu, Fortepiano napisał:

, grających bardzo melodyjnie, naturalnie, ze świetną średnicą oraz przestrzennie?

Kurde , jak byś pisał o moich ProAc Response One S :) Nie wiem czy HI END, ale lepszej średnicy nie słyszałem :) 

To te mniejsze :) 

IMG_0776.JPG

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Kurde , jak byś pisał o moich ProAc Response One S :) Nie wiem czy HI END, ale lepszej średnicy nie słyszałem :) 

IMG_0776.JPG

Dobrze grają bo zapewne ten gruby przewód z elektrowni atomowej je elegancko napędza :D 

Realizacja nagrania ma duży wpływ , przy niektórych bywają dreszcze czy inne fajne emocje , i chyba o to chodzi by sprzęt umożliwiał Nam lepsze wrażenia ;) 

Napisano (edytowany)

Kubak nic nie  pisz o przewodach, ja napisałem o zaślepkach rca  i dostałem od Pana  Pszoniaka reprymende, uważaj co piszesz,niech Ci ręka zadrży  najpierw

Edytowano przez Arturas
Poprawka
Napisano
13 minut temu, Kubakk napisał:

Dobrze grają bo zapewne ten gruby przewód z elektrowni atomowej je elegancko napędza :D 

Spoko , pociągnąłem wprost ze słupa naprzeciwko , żeby mi sąsiedzi prądu nie zanieczyszczali :) 

/ Koda YV-8229/

Napisano
2 minuty temu, audiowit napisał:

Po tym modelu odszedl z firmy. Razem z licencja na niego.

Zgadza się i żałuję , że nigdy nie miałem okazji do porównania moich z jego pierwszymi kolumnami we własnej firmie czyli Danish Physics Point Zero , z wyglądu identycznymi ale jak piszą po pewnych modyfikacjach.

Napisano
14 minut temu, audiowit napisał:

Na allegro wszystko jest albo hiendem lub kultowe... A vintage to juz wogóle jest the best.

No cóż , wiele osób zorientowało się , ze wystarczy użyć kilka magicznych słów by zwrócić uwagę klienta , ale Audiowit to i tak pikuś w porównaniu ze słownictwem używanym w recenzjach , jeszcze w recenzjach samych klocków panuje względna powściągliwość bo te mogą podlegać w miarę prostej weryfikacji ,albo po prostu producenci trzymają rękę na pulsie i nie pozwalają na odbieganie od realiów. Za to opisy akcesoriów to już inna galaktyka ...... 

Napisano
6 godzin temu, Fafniak napisał:

Od kilkudziesięciu (chyba już kilkudziesięciu) lat nie kupujemy samego sprzętu lecz wykreowaną obietnicę zmiany na lepsze.

AJJJJ Ależ to prawdziwe ! Aż ukuło.

Tu piszę ze swojego prywatnego doświadczenia.

Piotr

Napisano

S4home, nie przesadzaj. Od kilkudziesieciu lat następuje ewolucja brzmienia. Nie są to wielkie skoki tylko ewolucja. Chocby w kolumnach czy też nośnikach.

Dobre brzmienie, w dobrze dobranych systemach czaruje już od wielu lat, natomiast internet i taniość sprzetu spowodowała, że audio stało się dostępne dla kazdego, nawet takiego bez pojęcia. Co zresztą widać :)

Napisano (edytowany)
18 godzin temu, tomek4446 napisał:

IMG_0776.JPG

Dzięki za odpowiedź. Liczy się dobra postawa dzielenia się informacjami z forumowiczami.

Pozdrawiam tych którzy swojego doświadczenia i wiedzy nie trzymaja tylko dla siebie. F.

Edytowano przez Fortepiano
Napisano
17 godzin temu, S4Home napisał:

AJJJJ Ależ to prawdziwe ! Aż ukuło.

Tu piszę ze swojego prywatnego doświadczenia.

Piotr

Nie wiem czy piszesz "na serio" ale niektórym naprawdę ciężko zrozumieć że produkt np. taki :

PM-14S1-BK-SE-logo_L.png

(uprzedzam - nie uważam tego za hajend)

z punktu widzenia zadania marketingowego jest "takim samym" produktem jak takie :

smartfon-samsung-sm-n960-galaxy-note-9-5

czy też

ff59cd47e1e844f5b6d89d796e729d3f.png

:) zmieniają się tylko media w których pojawiają się te produkty.

zasady kreowania potrzeby, chęci nabycia, potencjalnej zmiany, przyjemności z nowego nabytku, przyjemności kupowania itd. itp.

I nie ... nie jest to wynikiem chęci zrobienia "dobrze" kupującemu ale tylko i wyłącznie z chęci zysku. A drogi do osiągnięcia tych celów są bardzo... kręte ;)