S4Home Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Na Yamaszce? O ile wiem to tylko przez MusicCAST. NA tym polega ograniczenie tych modeli. Na innych urządzeniach obojętnie czy Chromecast Biult In czy aplikacja firmowa. Ale nie sprawdzałem. Jeśli Jan jest pewien to ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Nie zupełnie, możesz uruchomić aplikację Tidal na telefonie lub tablecie i połączyć się z Yamahą przez AirPlay (iOS wymagany) lub BT. Masz wówczas możliwość sterowania z telefonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Bt tak ale to nie ta jakość. A IOS nie wiem bo nie mam. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Ktoś wie, czy wciśnięcie w RN803 przycisku PURE DIRECT wyłącza także funkcję YPAO? Instrukcja nic na ten temat nie wspomina, ale jakaś logika by w tym była. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 @Kraftwyłączy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 @Mateo89i jak... udało się ci coś zmienić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 W jakim sensie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 22 godziny temu, S4Home napisał: Bt tak ale to nie ta jakość. A IOS nie wiem bo nie mam. Pytanie dotyczyło możliwości sterowania z telefonu i taka funkcjonalność istnieje. Co do jakości takiego rozwiązania, to już zupełnie inna sprawa ale tragedii nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 No ale to po co płacić za Hi-Fi wtedy Jesteście pewni że Pure Audio gasi YPAO? Bo ja nie wiem, ale nie wydaje mi się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 @S4Home może napisz maila z pytaniem do dystrybutora Yamahy? Przyda się tę kwestię jednoznacznie rozstrzygnąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Nie pamiętam czy tak się da, ale spróbuj w trybie PD wejść w ustawienia Music Cast i zobaczysz czy przełączniki YPAO są aktywne. Jeżeli są, to wiadomo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 19 minut temu, Kraft napisał: @S4Home może napisz maila z pytaniem do dystrybutora Yamahy? Przyda się tę kwestię jednoznacznie rozstrzygnąć. Haha dobry żart , pisałem niedawno do dystrybutora w temacie kolumn focala , dali mi link do instrukcji i cisza ... na żadne fachowe pytanie którego nie ma w manualu producenta nie odpowiedzą = czytaj instrukcję https://www.audioappraisal.com/yamaha-r-n803d-musiccast-network-receiver-review/ YPAO is also disabled in pure direct mode. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 54 minuty temu, Kraft napisał: @S4Home może napisz maila z pytaniem do dystrybutora Yamahy? Przyda się tę kwestię jednoznacznie rozstrzygnąć. Jest tu przecież Top Hi-Fi powinni wiedzieć. Sklep dystrybutora. Handlowiec nie wie na pewno 35 minut temu, Kubakk napisał: Haha dobry żart , pisałem niedawno do dystrybutora w temacie kolumn focala , dali mi link do instrukcji i cisza ... na żadne fachowe pytanie którego nie ma w manualu producenta nie odpowiedzą = czytaj instrukcję Troszkę jest w tym prawdy. Dystrybutora w szkoleniach wyręczają specjaliści , goście, konkretnych firm. I to oni prowadzą szkolenie swoich produktów. Dystrybutorzy znają się na liczeniu. Nie ma w tym nic złego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 24 minuty temu, S4Home napisał: Troszkę jest w tym prawdy. Dystrybutora w szkoleniach wyręczają specjaliści , goście, konkretnych firm. I to oni prowadzą szkolenie swoich produktów. Dystrybutorzy znają się na liczeniu. Nie ma w tym nic złego. No dystrybutor to inaczej mówiąc handlarz i nie musi mieć pojęcia o specjalistycznych aspektach oferowanego produktu. Mnie głupio bo pisałem bezpośrednio do focala po angielsku ,a informację otrzymałem od <salon-focal@fnce.pl>, liczyłem iż tak duży producent byłby w stanie zmierzyć bo zapewne ma takie stanowisko parametry kolumny , ale widać mogłoby wtedy wyjść nie tak jak piszą więc olali ? Natomiast jw. znalazłem info o YPAO w yamasze , 20s mi to zajęło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Dzięki Kubakk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Dystrybutor nie musi się znać na rzeczy. Ma swoich specjalistów, pracujących w salonach. Znam takich którzy pracują też z pasji czy zamiłowania. Oczywiście jest też grupa "przypadkowych specjalistów" którzy wiedzą raczej nie wiele... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 22 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2018 Chłopaki Pure wyłącza te funkcje YAPO gdzieś chyba widziałem w instrukcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAMOJO Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 Dzięki za pomoc z Tidalem, po BT wiadoma sprawa że wszytko pójdzie co w smartfonie. Wykupiłem pakiet Spotify i tam bez problemu pokazuje mi Yamahe i jest możliwość sterowania bezpośrednio z smartfona(nie trzeba nawet włączać amplitunera z aplikacji MusicCast ani z pilota). Chodziło mi dokładnie o takie sterowanie jak w przypadku Spotify( tu jakoś nie ma ograniczenia). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 Integracja Yamaha Musiccast i Spotify jest IMHO bezbłędna Jeszcze tylko jakość FLAC i będzie całkiem spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 Zdaje się że Yamaha RN803 też wspiera Flac. O jakiej formie odtwarzania piszesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAMOJO Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 tzn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 5 godzin temu, Miras23 napisał: Zdaje się że Yamaha RN803 też wspiera Flac. O jakiej formie odtwarzania piszesz? Yamaha owszem, ale Spotify niestety nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Yamaha czyta FLAC czy to po sieci czy po USB. Co do Spotify to od ponad roku pojawiają się już plotki że mają wprowadzić format bezstratny. Wprowadzą to wprowadzą nie to nie. Dnia 22.09.2018 o 14:07, Mateo89 napisał: Chłopaki Pure wyłącza te funkcje YAPO gdzieś chyba widziałem w instrukcji Jeśli wyczytałeś to ok. Jak mówię ja nie wiem. Ale moim zdaniem powinno to być włączone. Tak samo jak pokrętło "balance" we wzmacniaczach NAD, które nie jest uwzględnione z pure audio. Dla mnie to ma sens. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Dnia 22.09.2018 o 14:07, Mateo89 napisał: Chłopaki Pure wyłącza te funkcje YAPO gdzieś chyba widziałem w instrukcji Ja takiej wzmianki w instrukcji nie widziałem. Jest tylko tekst, że należy wyłączyć PD przy kalibracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Kraft wierze że to sprawdzisz. I rozwiejesz wszelkie wątpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts