makro Napisano 29 marca 2007 Udostępnij Napisano 29 marca 2007 Kto zna jakieś ciekawe przykłady nietypowych przeróbek znanych utworów. Tylko nie odsyłajcie mnie do tańca z gwiazdami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 29 marca 2007 Udostępnij Napisano 29 marca 2007 Sporo takiej produkcji znajdziesz w linku poniżej, ale trzeba trochę poszukać. http://www.wrzuta.pl/audio/najnowsze/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro Napisano 13 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2007 A o jaki gatunek Ci chodzi? W jazzie bardzo ciekawe wersje utworów rockowopodobnych tworzy Brad Mehldau. Na większości jego płyt zanjduje się od jednego do kilku utworów tego rodzaju. Mehldau wręcz wyspecjalizował się w Radiohead, nagrał swoje wersje Paranoid Android(2 wersje), Everything in It's Right Place, Exit Music i Knives Out. Oprócz tego improwizuje też na tematach Beatlesów, Paula Simona i Nicka Drake'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 listopada 2007 1) Richard Cheese. Bluźnierczo zabawne wykonania wszelkich hiciorów. Gra z czymś w rodzaju big-bandu a bardziej inteligentni i obeznani zwą tę muzykę "lounge". Naprawdę odlotowe! Zapuściłem to na sylwestra i też działa! Wyobraźcie sobie System of a Down, Britney Spears, Nirvanę w wersjach swingujących! Ten facet to robi!2) Abba grana przez kapele hard-rockowe i metalowe. Również to spełnia Twoje zapotrzebowanie na wersje nietypowe, jak sądzę. Powiedzmy sobie szczerze - wykonawcy to nie jest absolutna szpica metalu, jednak niektóre utwory obroniły się zarówno jako żart, jak i piosenka.Niestety, obie pozycje raczej niełatwo osiągalne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 2 listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 listopada 2007 Z ciekawych coverów których ostatnio słuchałem mogę polecić Joe Cockera "Heart & Soul" "dostępnego"w "Płytach z najwyższej półki" oraz Annę Serafińską "Gadu Gadu".Może nie są tak "odlotowe" jak te ,które wymieniłeś powyżej ale też warte zaintersowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiola_Ka Napisano 4 listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 listopada 2007 Kilka przykładów z rodzimego kraju Anna Serafińska - utwór z tekstem A. Osieckiej "Kiedy mnie już nie będzie". Ewelina Flinta - utwór "Respect" z rep. Arethy FranklinEdyta Górniak - utwór "Aleją Gwiazd" z rep. Zdzisławy Sośnickiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina955 Napisano 22 marca 2017 Udostępnij Napisano 22 marca 2017 Polecam wysłuchać coveru "Demons" wykonanego przez Boyce Avenue. Moim zdaniem cover lepszy od oryginału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PianoMan Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Ostatnio na Tidalu trafiłem na taką płytę... Ciekawe, minimalistyczne aranże. Album bardzo dobrze nagrany. Często wracam do tej płyty... A to stare, polskie przeboje również zaaranżowane bardzo ciekawie, z wielkim smakiem. Fantastyczna płyta, również rewelacyjnie nagrana z bardzo "intymnie" oddanym wokalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października To powinno się spodobać...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts