Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Myślałem ze Mullard Blackburn to używki, a one ciągle modyfikują brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 A w jakim kierunku to idzie? Ile godzin grały? Dziś nie próżnowałem. Produkcja qrd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 @audiowit - z jakiego materiału to jest zrobione? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Styrodur. Zrobienie tego to bulka z masłem. Ale pomalowanie, tragedia. Jutro skonczę. Nie mam czarnej farby. Koszt, narazie 0zł. Jutro za farbe musze zaplacić. Przepraszam, kupilem na olx noz do termicznego ciecia styroduru. Ale niepotrzebnie. Nożem tapicerskim wszystko zrobilem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 (edytowany) Dzisiejszy poranek. ....... środek ciężkości niskich tonów, gdzieś na dolnym skraju, płyt CD z basem nie dało się słuchać. Vangelis ostatnia płyta, fortepian na wysokich dźwiękach, matowy. Grały 9.00 do 13.00 potem przerwa do 17.00, teraz bas się wypełnia, ale jeszcze ten najniższy nadal przebasowany, góra się otwiera. Idą świsty, już je słychać gdzie nigdzie. Jak na razie ta lampa jest za ciepła jak dla mnie. Edytowano 23 lipca 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 (edytowany) Jest ciepła. Ale czekaj jeszcze. Zacznie troche bardziej kontrolowac bas. Mowilem Ci, ze w poczatkowym okresie wygrzewania rozlezie Ci się bas. A może u Ciebie te sybilanty to normalna rzecz. Na poczatku tego watku pisalem o tym... Cholera, szkoda, ze nie moge tego usłyszeć... Mullard lagodzi wysokie tony... ale one są bardzo dźwieczne i slodkie. Napewno nie drażniące.. Edytowano 23 lipca 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 3 minuty temu, audiowit napisał: Zrobienie tego to bulka z masłem. Nie trzeba jakoś tego mierzyć i kombinować ? Jakiś schemat czy wzorek, czy jak ? 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Dzisiejszy poranek. ....... środek ciężkości niskich tonów, gdzieś na dolnym skraju, płyt CD z basem nie dało się słuchać. Boguś z całym szacunkiem, masz wspaniały system i słuchać się nie da ? Ja czytać nie mogę jak narzekasz normalnie. Posłuchał byś u mnie to wszystkie bolączki by Ci przeszły hehe. Pozdrawiam 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 2 minuty temu, audiowit napisał: A może u Ciebie te sybilanty to normalna rzecz. Na poczatku tego watku pisalem o tym... Cholera, szkoda, ze nie moge tego usłyszeć... Mullard lagodzi wysokie tony... ale one są bardzo dźwieczne i slodkie. Napewno nie drażniące Nie będziemy jeszcze panikować, to było na cd Tracy Chapman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Ta płyta? Wydanie Elektra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Boguś z całym szacunkiem, masz wspaniały system i słuchać się nie da ? Ja czytać nie mogę jak narzekasz normalnie. Posłuchał byś u mnie to wszystkie bolączki by Ci przeszły hehe. Pozdrawiam 😀 hehe.... lampy raczej świeże i dlatego tak, .....już jest lepiej, niewiele? Ale lepiej. Nadal wole Brimar z lepiej kontrolowanym basem o wielu twarzach, teraz mam ścisk na niskich u Mullarda. Dajmy im grać dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Co prawda, teraz mam porozpinany główny system ale płyta jest przebasowiona. Sybilanty są ale nie są metaliczne, drazniace. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 9 minut temu, audiowit napisał: Ta płyta? Wydanie Elektra? Nei. Ta..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 No to du.a. plik mam, ale płyty nie mogę znaleźć. To nie bedzie miarodajne. Pozatym mam porozpinane pc audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Jedna z niewielu, tamtego okresu z napisem DDD. Te z czarnym paskiem na płycie to kopie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 I co tutaj ma być kiepskiego ? słucham i elegancko brzmi 🙄 Niestety trzeba te minimum ~50h odczekać z finalną oceną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Ty no sprawdź czy to nie jest rip z LP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Boguś ja się bardzo nieznam ale może to kolumny kuleją. W gruncie rzeczy przebudowałeś już cały zestaw, nabrałeś osłuchania i może to co kiedyś uchodziło, obecnie jest mało strawne na tych głośnikach. To nie możliwe żeby cały czas coś syczało, szeleściło. Po za tym, niektórzy, w tym ja, przy takim tempie zmian dostaliby pomieszania zmysłów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 (edytowany) Dajmy pograć nowym lampom, to że coś tam za syczy, to nic, pewnie tak ma być. I tak jest duża poprawa po zmianie coax AQ na xlr PAD. Z tego czym dysponuje z szkle wybiorę pasujące i poczekam na głośnikowe, bo już kilka razy w klubie Maca dostałem reprymendę. Pozwolę by kable sobie trochę po grały, a w międzyczasie poszukam ze 3 pary ecc83 i ustawie wszystko pod ucho. Taki jest plan. Edytowano 23 lipca 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 No i dobrze. Pospiech w audio jest niewskazany. Boguś, ja jestem sprinterem i tempo zmian jest u mnie ogromne ale raczej przed powzieciem decyzji z jakims zestawieniem to muszę się zastanowić :)... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 U mnie logistyka, potem dostrojenie do finansów i konsekwentne dążenie do celu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 Też tak miałem , w prywatnym domu. Wymiana za wymiana. Nowy, używane,byle coś innego. Ale uspokoiłem się nieco. Teraz bywa że po odsłuchach w pracy w domu tydzień wzmaka nie włączam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 24 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 Ja tez dążę do uspokojenia ..........na jakiś dłuuuuższy czas, zdając sobie sprawę że "pieniądz gra" i że kolejne udoskonalenia będą kosztowały X2. Wkrótce nadejdzie czas, przestać słuchać sprzętu a zacząć słuchać muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 (edytowany) A może by zaadaptować pomieszczenie akustycznie?? Wynajmij jakiegoś speca od akustyki. Niech pomierzy wszystko. I wykona. Myślę, że połowę tego co wydałeś na sprzęt już, suma sumarum, przyniosłoby bardzo fajny efekt. Przemyśl to. Jak akustycznie będzie tip top, wtedy szukaj. Pozdrawiam Edytowano 24 lipca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 Ja bym zrobił tak samo jak pisze @1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 A ja bym radził cofnąć się w stronach i przeczytać iż Bogusław nie ma możliwości adaptacji akustycznej w pomieszczeniu o czym parę razy wspominał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts