Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

@S4Home

To model z najmniejszym wypasem, nie czyta SACD, co w niczym mi nie przeszkadza, a powiem wręcz, że się ciesze z tego powodu, bo napęd SACD kreci się szybciej i robi większy hałas.

----

Wisze, że nasz Piotrek model rekomenduje, akceptuje i już przyklepał i to tylko po renomie firmy? .. ładnie to tak?  Piotrze! -- hehe..Ty wiesz jak to gra .. prawda?

To jeszcze tylko dopisze, że zmieniłem sieciowy na AQ Thunder i prąd ze siany.  

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano (edytowany)

No ... nie wiem? 

Brakuje mi tu tych smaczków, szczegółów, szorowania miotełką, to wszystko zostało ułaskawione, a wręcz wycofane w tło. Ayon.. to granie bliżej naturalnemu.. To tak, jakby ktoś mi tu przykręcił potencjometr treble.

CD10 mk2 to oaza spokoju i dostojeństwa. Ale dla mnie, to granie u sąsiada, za ściana z rigipsu. niby wszystko słyszę, wszystko jest, ale .......

Nie wiem czy tak chce?

Powróci digital AQ Carbon i podepnę się jeszcze pod DAC Moon. 

Napęd jest szybki, szybko wybiera nagrania losowo. Display fajny i w miarę użyteczny. Pewnie gdybym użył Ayon jako DAC znajdzie się tam więcej informacji poza ilością utworów na płycie i numerem obecnie granego, oczywiście z pokazem czasu we wszelkich możliwościach. Można też się przełączyć na regulowany poziom grania pre- i sterować końcówkami mocy, widząc poziom na wyświetlaczu. O przyciemnianiu do całkowitego wygaszenia... nie będę przypominał.

Przyjedzie Kolega Marcin @degsterr i oceni dźwięk na swoje ucho, ale sądzę, że jemu się spodoba taki styl grania. 

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

Jak miałem ori dac-a też grał bardziej górą , było efekciarsko , ale z perspektywy czasu jednak równe brzmienie jest przyjemniejsze. Niby mogę wrzucić inne lampy sterujące + podnieść kolumny na kolcach i trochę tej góry powróci ,ale sporo dołu zniknie ...

Napisano

Sorry. 

Pomimo, że moneta już wysłana z przyczyn technicznych musiałem odwołać zamówienie. 

Aby S4 nie był poszkodowany przez moje zamieszanie, dokonałem zamówienia innego ... i to w ciemno.

Purist Audio Design Aquila Power Cord - 1m

Napisano

"Cyfrowy przewód zasilający Aquila. Jeszcze bardziej oczywistą niż w przypadku analogów kwestią jest, że przy zastosowaniu cyfrowego przewodu zasilającego najmniejsza zmiana może powodować fenomenalne różnice brzmienia, słyszalne dla wyćwiczonego ucha."

Hmm, czyli nic mi po nich 🤔

Napisano
1 minutę temu, MobyDick napisał:

Trzeba ćwiczyć,  ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć :) i wtedy może otworzą się wrota audiofilskiego raju.

Trzeba robić przerwy 4-5 dniowe , wtedy za każdym razem jest szał. Przy codziennym słuchaniu nawet najlepszy sprzęt będzie "nudny" i będzie się żonglować :P  

Napisano

E!  a pisałem przecież.

4 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

dokonałem zamówienia innego ... i to w ciemno.

Metrowy zamówiony w USA, będzie za  ~ dwa-trzy tygodnie.

To nie jest testowy, ale testowy można pożyczyć 1,5m od S4

osobiście, wolał bym na rodowanych wtykach a nie złotych, ale co zrobić, jest jak jest.

Napisano

Fajny kabel na rodowanych wtykach furutecha i z drutem furutech albo neotech można zrobić za 1200-1500zł zależnie co i jak , do tego otulina z imieniem właściciela i nikt takiego nie ma :) 

To co teraz Bogusław testuje bo ja zgubiłem wątek na wzmacniaczu nada :(