Kubakk Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Przeszło , jakieś stare playstation testujesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 @Bogusław Kożyczkowski , trzeba było powiedzieć od razu , mam na zbyciu fajnego discmana Sony , niezależne , bez przydźwięków źródło zasilania / 2x bateria/ A poważnie to co to ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Ayon? Edytowano 3 czerwca 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Ten CD to dokładnie ten model... https://www.ayonaudio.com/products/cd-playertransport/cd-10-ii/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Ayon na pewno będzie najlepszy. Tyle lat Bogusław szuka ,że to już musi być to Jak gra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Dałem znak zapytania bo podobno były jakieś chińskie "wersje" z dziwną nazwą ale nie wiem nic więcje Jedno z moich marzeń, raczej nei do zrealizowania bo wole wydawać na cos innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 A Ty Bogusławie nie korzystasz z SACD? Bo tak mi się wydawało. No i jak? Ten już zostanie. Tak czuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) @S4Home To model z najmniejszym wypasem, nie czyta SACD, co w niczym mi nie przeszkadza, a powiem wręcz, że się ciesze z tego powodu, bo napęd SACD kreci się szybciej i robi większy hałas. ---- Wisze, że nasz Piotrek model rekomenduje, akceptuje i już przyklepał i to tylko po renomie firmy? .. ładnie to tak? Piotrze! -- hehe..Ty wiesz jak to gra .. prawda? To jeszcze tylko dopisze, że zmieniłem sieciowy na AQ Thunder i prąd ze siany. Edytowano 4 czerwca 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) do usunięcia Edytowano 4 czerwca 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 2 minuty temu, Fafniak napisał: 😈 dzięki ...poprawiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 czyżby @Bogusław Kożyczkowski dogonił króliczka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) No ... nie wiem? Brakuje mi tu tych smaczków, szczegółów, szorowania miotełką, to wszystko zostało ułaskawione, a wręcz wycofane w tło. Ayon.. to granie bliżej naturalnemu.. To tak, jakby ktoś mi tu przykręcił potencjometr treble. CD10 mk2 to oaza spokoju i dostojeństwa. Ale dla mnie, to granie u sąsiada, za ściana z rigipsu. niby wszystko słyszę, wszystko jest, ale ....... Nie wiem czy tak chce? Powróci digital AQ Carbon i podepnę się jeszcze pod DAC Moon. Napęd jest szybki, szybko wybiera nagrania losowo. Display fajny i w miarę użyteczny. Pewnie gdybym użył Ayon jako DAC znajdzie się tam więcej informacji poza ilością utworów na płycie i numerem obecnie granego, oczywiście z pokazem czasu we wszelkich możliwościach. Można też się przełączyć na regulowany poziom grania pre- i sterować końcówkami mocy, widząc poziom na wyświetlaczu. O przyciemnianiu do całkowitego wygaszenia... nie będę przypominał. Przyjedzie Kolega Marcin @degsterr i oceni dźwięk na swoje ucho, ale sądzę, że jemu się spodoba taki styl grania. Edytowano 4 czerwca 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Jak miałem ori dac-a też grał bardziej górą , było efekciarsko , ale z perspektywy czasu jednak równe brzmienie jest przyjemniejsze. Niby mogę wrzucić inne lampy sterujące + podnieść kolumny na kolcach i trochę tej góry powróci ,ale sporo dołu zniknie ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Ayon ... wrócił już do salonu. Będze jeszcze jeden skrzynek pożyczony od S4 i to na tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Czekamy na opinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Sorry. Pomimo, że moneta już wysłana z przyczyn technicznych musiałem odwołać zamówienie. Aby S4 nie był poszkodowany przez moje zamieszanie, dokonałem zamówienia innego ... i to w ciemno. Purist Audio Design Aquila Power Cord - 1m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 "Cyfrowy przewód zasilający Aquila. Jeszcze bardziej oczywistą niż w przypadku analogów kwestią jest, że przy zastosowaniu cyfrowego przewodu zasilającego najmniejsza zmiana może powodować fenomenalne różnice brzmienia, słyszalne dla wyćwiczonego ucha." Hmm, czyli nic mi po nich 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i wtedy może otworzą się wrota audiofilskiego raju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 1 minutę temu, MobyDick napisał: Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i wtedy może otworzą się wrota audiofilskiego raju. Trzeba robić przerwy 4-5 dniowe , wtedy za każdym razem jest szał. Przy codziennym słuchaniu nawet najlepszy sprzęt będzie "nudny" i będzie się żonglować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 hehe.. widzę, że niektórzy nie muszą martwić o zasilanie. PAD jest ekranowany 100% // EMI i RFI go nie dotyczą. ----- no nie... ćwiczyć to se można ....na trąbce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Spojrzałem na ten kabel , 3800zł ? SA mają przerąbane z Bogusławem Wypożyczy , zwróci i potem taki kabel im leży latami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 E! a pisałem przecież. 4 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: dokonałem zamówienia innego ... i to w ciemno. Metrowy zamówiony w USA, będzie za ~ dwa-trzy tygodnie. To nie jest testowy, ale testowy można pożyczyć 1,5m od S4 osobiście, wolał bym na rodowanych wtykach a nie złotych, ale co zrobić, jest jak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Fajny kabel na rodowanych wtykach furutecha i z drutem furutech albo neotech można zrobić za 1200-1500zł zależnie co i jak , do tego otulina z imieniem właściciela i nikt takiego nie ma To co teraz Bogusław testuje bo ja zgubiłem wątek na wzmacniaczu nada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Ostatnio były napędy CD. Teraz będzie pewnie ten kabel ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 No tak, historie tego wątku zapoczątkowywał wybór wzmacniacza. Błędem z mojej strony było wspomnienie o kablu, no cóż... poza małym photo jak już dojedzie, więcej info o PAD już nie będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts