Fortepiano Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 (edytowany) połączenie z priviettą Edytowano 29 stycznia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 A czyli taki standard HiFi. Podobno nieco tłumi wysokie ale privetta też w nich nie oszczędza zatem komplet idealny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 A to ,jak by ktoś chciał ze szpuli do bi-wire na wysokie / wiadomo, ze szpuli będzie taniej/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Tak z ciekawości Mógłby ktoś określić jaką pozycję w tej całej piramidzie może mieć firma Pioneer? Mam sprzęt Pioneera i do tej pory uważałem ja za b.dobra firmę przez wiele lat nieosiągalna dla mnie, coś jak kiedyś Technics którego też posiadałem. Tak mnie naszło na napisanie tego posta bo w ostatnich latach przeczesalem różne fora,wątki,opinie i dotarło do mnie że ogólnie Pioneer jest mało popularny i polecany! Kwestia tylko czy z powodu kiepskiej jakości ogólnie(wykonanie,dźwięk,funkcje,awaryjnosc,prestiż) czy z jakiegoś innego powodu!? Ciągle przewijaja się Denon,Marantz,Onkyo,Yamaha, i czasami coś exclusiv, tutaj nie napiszę firm bo zwyczajnie ich nie znam a nie chciał bym czegoś zaszufladkować nieodpowiednio? Nie wstydźcie się! Podzielcie się opiniami!? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Pioneer w zasadzie robił tylko dobre odtwarzacze. Podobnie jak wymienione przez Ciebie firmy zajmowalby podobną ale niską pozycję. Kiedyś jeszcze te firmy coś sobą reprezentowały. Od lat 90 tendencja znizkowa. Firmy te od czasu do czasu robiły limitowane serie, ale to raczej margines. Budowały je zeby utrzymać prestiż. Zeby pozycjonowac audio trzeba mówic o konkretnych modelach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 3 minuty temu, audiowit napisał: Pioneer w zasadzie robił tylko dobre odtwarzacze. Podobnie jak wymienione przez Ciebie firmy zajmowalby podobną ale niską pozycję. Kiedyś jeszcze te firmy coś sobą reprezentowały. Od lat 90 tendencja znizkowa. Firmy te od czasu do czasu robiły limitowane serie, ale to raczej margines. Budowały je zeby utrzymać prestiż. Zeby pozycjonowac audio trzeba mówic o konkretnych modelach. robił również bardzo dobre i piękne amplitunery w latach 70-80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 O tym mowię. Niestety albo stety rozwój w tej firmie poszedl raczej w kierunku masowki. Muszę jednoczesnie przyznać, ze pioneer n70A jest niezły i niewiele odstaje od droższej konkurencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko28 Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Mam N50 pioneer-a i nie narzekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 (edytowany) Czy można przyjąć że Denon,Marantz,Onkyo,Yamaha stoją wyżej w hierarhi!? Bo wydawało mi się że to ta sama półka z tym że Pioneer jest mniej polecany i doceniany!? Mam rację czy się mylę? Edytowano 30 stycznia 2019 przez DEMOLKA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 3 minuty temu, DEMOLKA napisał: Bo wydawało mi się że to ta sama półka z tym że Pioneer jest mniej polecany i doceniany!? Wyczytałem tu na forum, że Pioneer zostało wykupione przez Onkyo i praktycznie robią ten sam sprzęt tylko pod inną nazwą, możliwe, ze w innych zakładach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 1 godzinę temu, audiowit napisał: Pioneer w zasadzie robił tylko dobre odtwarzacze.(...) Takie dobre że mój blu-ray bdp160 padł po odtworzeniu 30 filmów a problemy z nim miałem po wyjęciu z pudełka? Może to przypadłość konkretnego modelu ale nie zraziłem się i kupiłem A30? 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Wyczytałem tu na forum, że Pioneer zostało wykupione przez Onkyo i praktycznie robią ten sam sprzęt tylko pod inną nazwą, możliwe, ze w innych zakładach. Tylko to jest chyba tak jak w moto? Audi jest premium w porównaniu do VW a VW premium w porównaniu do skody? Chociaż i tu są rozbieżności bo Onkyo 686 jest dużo tańszy od lx 303 a to bliźniacze modele! Niby! To tak jak by A6 było tańsze od B5 hehe chyba że faktycznie jest tańsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 11 minut temu, DEMOLKA napisał: Czy można przyjąć że Denon,Marantz,Onkyo,Yamaha stoją wyżej w hierarhi!? Bo wydawało mi się że to ta sama półka z tym że Pioneer jest mniej polecany i doceniany!? Mam rację czy się mylę? Z tego zestawu, to raczej Onkyo cieszy się mniejszym uznaniem niż reszta (zresztą też niesłusznie). Pioneer ugruntował sobie obecną pozycję wzmacniaczami A50 i A70 oraz odtwarzaczem N70, o których było swego czasu głośno. Droższe wyroby Onkyo przechodzą za to u nas bez echa. Duży wpływ ma na to układ sił w prasie branżowej. Ani Audio, ani AV nie recenzują ich urządzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 No właśnie Onkyo cieszy się największym uznaniem jeżeli chodzi o KD +/-2000pln Nie wiem jak reszta sprzetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 (edytowany) Ale nie jest to coś wybitnego.( n50). Zrezztą A50 i A70 tez trudno nazwać chociazby hiendem... Edytowano 31 stycznia 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Teraz robi także HiEndowe odtwarzacze BD. Dlatego mówię nie możemy grupować po firmach a modelach. Chyba że to o czym mówił Ender. Czyli jake osiągnięcia w audio ma Pioneer jako firma. Ale to co innego. Teraz moim daniem to firma po prostu HiFi, Tańszy i średni pułap cenowy. Produkty są ok. Należy do Onkyo i wraz z nim teraz rozwija technologie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 3 lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 Zależy od firmy jakie ma założenia, jedne firmy nastawiaja się na zamożniejszego klienta,inne na baaaaardzo zamożnych i sa przez to kojarzone tylko z hi-endem tak zwanym, a inne nastawily się na zwykłego Kowalskiego i robią w swoim repertuarze, poszczególne modele wyższej klasy,ale sa to modele nadal przystępne cenowo dla klasy średniej, widocznie im się to opłaca i taka jest polityka firmy. Onkyo i Pioneer to takie firmy kojarzone z kinem domowym i strumieniowcami i tanimi wzmacniaczami, ale mają też w swojej ofercie swietny a 70da i M 5000r i a 9070 i a 9000r i C 7000r i sa to już wyśmienite klocki, które sa nadal w przystępnych cenach, jakby tam był inny znaczek to cena by była dwa razy wyższa, a dzięki temu można potem kupić używany w świetnej cenie, jeżeli oczywiście pojawi się na rynku wtórnym, bo wielu z nich się nie uświadczy, ponieważ ludzie nie sprzedają ich, bo sa baaardzo dobre ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Dokładnie tak. A te jak trafnie zauważyłeś zamożniejsze. Często gęsto lądują później w różnych grubach , koncernach. Sonus Faber, Macintosha itp. ci z pasją walczą o bycie solo. Ale rynek jest jaki jest. Marketing zjada całość. Nie ważne co jest lepsze. Tylko kto więcej na reklam i jest bardziej rozpoznawalny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Dnia 31 stycznia 2019 o 07:44, S4Home napisał: Chyba że to o czym mówił Ender. Czyli jake osiągnięcia w audio ma Pioneer jako firma. Ale to co innego. Piotr Ender nic nie mówi! Chyba coś Ci się pomyliło! ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 lutego 2019 To było w nawiązaniu do twojego wcześniejszego postu. Nawet wrakach pochwały. Nie chcesz to nie. Oddawaj Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts