Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
21 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ja długi czas używam RCA Prolink na którym pisze hajend (lol) Digital coaxial cable

Mam ten kabel , jest to pierwszy kabel jaki nabyłem . Do dzisiaj mi służy do testów. Jak coś się dzieje np. z kanałami , to zaczynam od sprawdzenia kabli. A , że większość to moja twórczość ,to aby nieć 100 % pewność , że to nie kable podłączam tego konfekcjonowanego Prolinka. I tak już od lat :) 

@Asia kabli coaxial  / 75 Ohm / możesz używać jako zwykłych IC , odwrotnie już nie. Ten Prolink spokojnie może służyć jako pojedynczy cyfrowy.

Napisano

Ok. Wcale się nie chwale. (Moderator prosił o wstawianie zdjec) Ale też mam jeszcze ZN w garażu🤣. Mam zamiar w najbliższym czasie ,,wystrugać,, kilka nowych IC z przewodów z pierwszego zdjecia. Mogą być na poziomie Beldena 8402. Jeśli będą coś warte to wyśle Ci do sprawdzenia. Mogą tez być niewiele wartym niewypałem , tak jak te srebrne. Zobaczymy. 

Napisano

Nie, tu jest dużo kabli, ale zaledwie cześć z nich jest coś warte. I nawet czasem srebro, polecane do lamp, sprawdza sie gorzej niż miedź. A czasem jest tak , że bardzo budżetowy kabelek  zagra dobrze. Trzeba sprawdzać. U mnie najlepiej sprawdzaja sie DIY, które zrobiłem sam lub Kolega Audio Autonomy.

Napisano
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

pierwsze wrażenie 👌

Przyznam, że cieszy mnie to niezmiernie i tym bardziej jestem ciekawy dalszych wrażeń, gdy nieco "siądą" :) 

42 minuty temu, tomek4446 napisał:

O ! Nie poznałem kolegi !

Pomyślałem, że przy okazji zamieszania z wyglądem forum i ja nieco ocieplę wizerunek, a że minionek jest już zajęty... :) .

Żeby nie było Beksiński mi się nie znudził. Bardzo lubię jego obrazy. Takiego mroku jak w jego pracach, próżno szukać na okładkach płyt metalowych ;)  (nawet niektórzy sobie pożyczyli, np wrzucony jakiś czas temu przez @Adi777 Antestor - poniżej - i do tego całkiem popsuli kolory :|  ). Niemniej jednak, na jakiś czas przechodzę na jasną stronę mocy. Choć muzyki się nie wyrzeknę 🤣 

1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Piotrek , zapisuję się na XLR.

Akurat są wolne :) Pakować ?

Antestor.jpg