Fafniak Napisano 14 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 KT77 nie sa ciepłe - to na 100% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 W lampyelektronowe.pl wypożyczają różne lampy. Trzeba pogadać bodajże z p.Iwoną (może pomyliłem imię), podobno kobitka nieźle ogarnia tematy, opowiada jak które brzmią i za kaucją 100zł wypożyczają do domu co się chce. Nie trzeba płacić pełnej kaucji powiedzmy 1500zł za lampy tylko tę stówę i przysyłają np 3 różne modele. Trochę niewiarygodnie to brzmi, ale kobitka mówi, że jeszcze nikt ich nie oszukał, każdy zwraca lampy. Jeśli zdecydujesz się na któreś to tę kaucję 100zł odliczają od ceny zakupu. Jeśli nie kupisz nic to wiadomo, stówa z w plecy i zdobyte doświadczenie. Oczywiście jakaś tam kolejka jest, około miesiąca przynajmniej trzeba poczekać, bo lampy jeżdżą po ludziach. Nie korzystałem osobiście, ale dwóch znajomych tak. jeden jest już po testach, drugi jest umówiony i właśnie czeka w kolejce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 zamówiłem sterujące 6sn7 tungsola - niestety anulowano zamówienie - podobno są braki na rynku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 3 godziny temu, Fafniak napisał: zamówiłem sterujące 6sn7 tungsola - niestety anulowano zamówienie - podobno są braki na rynku O jak mi przykro Nie mogłem , nie mogłem się powstrzymać ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 To masz fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 3 godziny temu, tomek4446 napisał: O jak mi przykro Nie mogłem , nie mogłem się powstrzymać ... U mnie też leżą wygrzane brzmienie zbyt jasne jak dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 6 minut temu, Kubakk napisał: U mnie też leżą wygrzane Nie kopie się leżącego ! 1 godzinę temu, Fafniak napisał: To masz fajnie Wiem Spokojnie , pojawią się na rynku w przyszłym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 1 godzinę temu, Kubakk napisał: mnie też leżą wygrzane brzmienie zbyt jasne jak dla A podobno są to ciepłe lampki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 11 minut temu, Fafniak napisał: A podobno są to ciepłe lampki wokale są fajne właśnie przez to ,że górna średnica i góra są mocne , ale dół jest mocno słaby przez co brakuje równowagi. Ciepłe to są sylvanie 6f8g , stary rock na nich fajnie brzmi , ale też brakuje równowagi - to mają jedynie marconi 6sn7gt z lat 60 (szare niskie) Musisz sam się przekonać , może zależy od systemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Zawsze zależy od systemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Dnia 15.12.2021 o 07:59, Fafniak napisał: zamówiłem sterujące 6sn7 tungsola kolejne podejście - moze tym razem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 No chyba nie będzie mi dane tego spróbować ale cuś takiego : https://sklep.toroidy.pl/pl/p/6N8S-NOS/785 - cena żadna a moze być inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Fafniak jak chcesz mam te ruskie lampy mogę sprzedać parkę mam jeszcze w opakowaniach z tamtych lat. Daj cynk na PW jakbyś był zainteresowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 54 minuty temu, Wing0 napisał: Fafniak jak chcesz mam te ruskie lampy mogę sprzedać parkę mam jeszcze w opakowaniach z tamtych lat. Daj cynk na PW jakbyś był zainteresowany. są sparowane ? Pomierzone ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 (edytowany) No jakby były nie sprawne to bym nie proponował. Używane były kilkanaście godzin. Nie będę wysyłał lamp za kilkadziesiąt złoty na pomiar za kilkadziesiąt złotych :). Chyba że fundniesz pomiar to pomierzymy Edytowano 28 stycznia 2022 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 No nie zrozumieliśmy się. ok... Chodzi mi o to czy jak je kupowałeś to z jakiegoś sklepu ? Pomierzone były ? Przez kilka naście godzin raczej nie rozjechały się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Te ruskie 6H8C niczym szczególnym się nie wyróżniają. Warto poszukać od sprawdzonego sprzedawcy tych z "0" w rombie co oznacza, że była lampa wyselekcjonowana do radiotechnicznego sprzętu wojskowego czyli na pewno sprawdzona z uwzględnieniem tolerancji parametrów. Słuchałem ich jakiś czas i mogę napisać, że u mnie nie wyróżniły się na korzyść i nie poległy w żadnym aspekcie brzmienia. Po prostu dobrze działające lampki, które na pewno długo posłużą. Moje z 1985 roku są, Kupione jako NOS prawdopodobnie z pozostałości zakładów remontowych sprzętu radiotechnicznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 @Fafniak lampy są w świetnym stanie tyle mogę cię zapewnić były do mojego wzmacniacze specjalnie dobierane przez bardzo dobrego fachowca w tej dziedzinie. Tylko słowo moje może o tym świadczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 6H8C jak i inne rosyjskie lampy oktalowe mają przede-wszystkim problem z mikrofonowaniem. Proszę uruchomić wzmacniacz i postukać delikatnie w lampy - wszystko słychać...Tutaj szczególnie konstrukcje amerykańskie (Sylvania, RCA,..) były dużo lepiej wykonane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Faktycznie. Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. Z ciekawości zamontowałem przed chwilą te 6H8C i po pobudzeniu bańki opuszkiem palca trochę dzwoni w głośniku. Słychać słuchając w bezpośredniej bliskości głośnika bez muzyki w tle. Ledwo ale jednak coś tam dzwoni 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Ja mam problem z "mikrofonowaniem" lodówki , jak stukam to butelki w środku słyszę Te lampy powyżej co pokazywał Mariusz , w Sinusaudio były zmontowane na wzmacniaczu , szału nie było , brakowało mi sceny , w sumie to takie nijakie były Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 22 godziny temu, Kubakk napisał: Te lampy powyżej co pokazywał Mariusz , w Sinusaudio były zmontowane na wzmacniaczu , szału nie było , brakowało mi sceny , w sumie to takie nijakie były Może wzmacniacz był do... zmiany 😂 U mnie te ruskie 6SN7 niewiele gorsze od zachwalanych Marconi szarych patrząc na holografię przekazu muzycznego. Inaczej te lampki grają barwą ale wiele zależy od układu odniesienia. Marconi na przykład są wg mnie "cremy", a te ruskie "spicy" upraszczając. Mikrofonowanie we wzmacniaczu na "wygibakach" antywibracyjnych z niewielkimi poziomami SPL nie przeszkadza wg mnie idąc za komentarzem @elektron6 @Fafniak pisz na prive gdybyś był zainteresowany lampami. Inpostem puszczę to sam ocenisz jak to gra. Jak obiecasz, że za miesiąc odeślesz to do paczki dołączę szare Marconi i coś extra do testowania "próżniaków" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 To ze lampa mikrofonuje lub nie to oczywiście nie oznacza definitywnie iż jest do wyrzucenia aczkolwiek jeśli walczymy o top jakość dźwięku to w teorii może pogarszać to scenę dźwiękową etc. Natomiast w przypadku tych lamp to pokazuje jednak dlaczego lampy amerykańskie są dużo droższe od rosyjskich … a lampy które bardzo mocno mikrofonują to 6H9C - tutaj ta lampa niema startu do 6SL7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 Do mnie przyszły po dwóch miesiącach Psvane 5U4g ,miały zastąpić lampy Rosyjskie .Niestety po włączeniu jedna z lamp wewnątrz delikatnie brzęczy .Po chwili to zanika ale dobrze to nie świadczy o jakości wykonania .W Chinach zapłaciłem za nie prawie tyle samo co kosztują w Polsce .Na jakiś czas mam dość zakupów u Chińczyków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 Nie lubię tych rusków. Praktycznie wszystkie inne 6sn7 były od nich " lepsze" też mam ich trochę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts