S4Home Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Ja już na nie czekam bo jestem bardzo ciekawy Ale podobne to one są tylko z wyglądu. Jet jest znanym i cenionym przetwornikiem. Myślę że wafle stosują jednak tańszy odpowiednik. Podobnie z dołem. Tu znana z wafli już konstrukcja kewlarowa. Tak czy siak firma złamała nieco nurt. Jeszcze ich nie miałem ale jestem bardzo ciekaw co potrafią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 No dobra. Kolejna kolumna do odsłuchu wytypowana. Kurcze, firma z nie mniejszym dorobkiem technicznym niż KEF (i jeszcze dłuższą historią) i podobnie inżynierskim podejściem do konstruowania kolumn. Jak nic będzie kolejna falka trollowanka. Dobrze chociaż, że nie produkowana w Chinach:). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 8 minut temu, Kraft napisał: Jak nic będzie kolejna falka trollowanka. Niezła rymowanka 😋 Piszesz o Wharfedale? Czy innej marce? Tej pierwszej bardzo dobrą prasę ma Linton Heritage. Bym nabył ale minimum impedancji 3,5 Ohm tylko ... Czytałem recke na jakimś zachodnim forum. Gość płakał ze wzruszenia słuchając tych kolumn. Znaczy chyba fajne 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 Wciągnęło mnie. Jestem zaabsorbowany myślą, co nowego pokażą mi kolejne kolumny. W KEF-ach tą nowinką były wspaniałe wokale. Zobaczymy, co będzie popisowym numerem kolejnego aplikanta. Jego tożsamość niech na razie pozostanie tajemnicą. Jak przyjdzie czas, to założę dla niego nowy temat (chyba, żeby RoRo zmienił nagłówek obecnego, to można by kontynuować opowieść). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 40 minut temu, Kraft napisał: Jak nic będzie kolejna falka trollowanka. Co do trollowania - to sporo jest kandydatów... A jeśli chodzi o zmianę nagłówka - skoro to będą kolumny innej firmy to po prostu zaczniesz nowy wątek. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 Cóż za szybka reakcja! Okazuje się, że na forum jednak jest moderacja. Szkoda, że staje tylko w obronie swoich pupilków. Ale co mi tam. Nie moje małpy, nie mój cyrk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Dnia 15.10.2019 o 20:32, Kamill00 napisał: R3 nie słyszałem, ale mimo to zakładam, że w stosunku do R300 nie mam jakiejś przepaści w brzmieniu. R300 mam i lepiej on nich grają (jako nowe 6500zł, a zapewne po rabatach wyciągnie się jeszcze taniej) Chario Delphinus. A z czym Ci grają te paczki ? Również mam Kef-y R300 i cos podobnego bo Chario Hiper 2000 mk2 . Panowie nie ukrywam ze bardzo fajnie się czytało ten wątek i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy Jestem ciekaw co wybierze autor wątku 🤔 Najgorsze w tym wszystkim jest to , ze już myślę o innych wzmacniaczach 😭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 Widzę, że metalowe membrany nie cieszą się na forum estymą. Większość preferuje bardziej naturalne materiały. W sumie ja też zamieniłem ostatnio metal i ceramikę na papier i jedwab. Zobaczymy, co przyniesie mi kolejna wolta. Też jestem ciekaw, co wybierze autor;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 16 minut temu, Kraft napisał: Większość preferuje bardziej naturalne materiały Piotrek ma w swoich Uszerach beryl i nawet diament. WPszoniak w Heresach chyba tytan miał, wielu ma Fyne Audio gdzie tytan dominuje, Focale też metal o kefach nie wspominając .... wcale nie mniejszość chyba ma metalowe przetworniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 (edytowany) Nie dostrzegasz, choćby na swoim przykładzie, mody na powrót do tradycji? Mam wrażenie, że na forum zrobiło się ostatnio bardziej ECO;) Ale może faktycznie przesadzam. Edytowano 17 października 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 1 godzinę temu, Mike24 napisał: A z czym Ci grają te paczki ? Również mam Kef-y R300 i cos podobnego bo Chario Hiper 2000 mk2 . Na dziś dzień czekają na docelowy wzmacniacz. 100% wybór jeszcze nie został dokonany. Obecnie KEF-y są podpięte do Sansui AU 777..... w oczekiwaniu na powrót z serwisu Telefunkena TRX - ale tak jak napisałem wyżej ani 777, ani TRX to nie jest ich docelowy wzmacniacz ( zarówno jeden jak i drugi jest przeznaczony do drugiego systemu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Mój przypadek jest szczególny. Gdybym znalazł kolumny z dużym niskotonowym przetwornikiem, impedancją powyżej 6 Ohm, czułością powyżej 90 dB za rozsądne pieniądze to nie zwracałbym uwagi na to z czego jest kopułka ale jak się zgrywa z moją lampą lub "laid back'owym" Audiolabem. Heresy byłyby chyba OK ale cena dla mnie za duża. Chodziło mi po głowie jeszcze żeby zapolować na Snell E III ale są większe od BMN jeszcze i trochę droższe 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2019 (edytowany) 11 minut temu, MariuszZ napisał: Gdybym znalazł kolumny z dużym niskotonowym przetwornikiem, impedancją powyżej 6 Ohm, czułością powyżej 90 dB Prawda jest taka, że ze świecą szukać producenta, który rzetelnie poda impedancję i czułość/skuteczność swoich kolumn. Może BMN jest tym jedynym. Nie wiem. Przydałby się jakiś niezależny test. Chyba, że sam potrafisz zmierzyć te wartości i wiesz, że na pewno są prawdziwe. Edytowano 17 października 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 7 godzin temu, MariuszZ napisał: Mój przypadek jest szczególny. Gdybym znalazł kolumny z dużym niskotonowym przetwornikiem, impedancją powyżej 6 Ohm, czułością powyżej 90 dB za rozsądne pieniądze to nie zwracałbym uwagi na to z czego jest kopułka ale jak się zgrywa z moją lampą lub "laid back'owym" Audiolabem. Heresy byłyby chyba OK ale cena dla mnie za duża. Chodziło mi po głowie jeszcze żeby zapolować na Snell E III ale są większe od BMN jeszcze i trochę droższe 😋 Magnat transplus 1500? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 43 minuty temu, S4Home napisał: Magnat transplus 1500? Bardzo ciekawa opcja. Tylko duże strasznie. Tu ciekawa recenzja z pomiarami. Z pomiarów wynika, że to dość efekciarskie granie może być ale w realu ? Ten wie kto słuchał 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Magnat jest fajny tylko ,że 2 takie paczki zajmują sporą część pokoju. Ciekawe co tam Kraft do testów bierze nie made in china Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2019 Według recenzji i opinii ekspertów powinna być bajka. Pożyjemy, zobaczymy. Niestety dopiero po weekendzie:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Dnia 11.10.2019 o 17:05, Kraft napisał: Kolejne odsłuchy R3. Anna Maria Jopek "Upojenie" Dzięki za przypomnienie płyty ! Posłuchałem wczoraj. Ale to jest bomba ! Jakoś w głowie Jopek skojarzyła mi się też z Lipnicką i Porterem. Też fajnie się słuchało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Kraft, próbowałeś napędzić swoje Diamondy umownie "lepszym" (mocniejszym/bardziej wydajnym) wzmacniaczem? Może okazać się, że zamiast innych kolumn warto będzie przetestować kilka wzmacniaczy😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2019 1 minutę temu, Stream napisał: Kraft, próbowałeś napędzić swoje Diamondy umownie "lepszym" (mocniejszym/bardziej wydajnym) wzmacniaczem? Mocniejszym? To ile ma mieć watów? 200, 500 czy 1000? Daj spokój... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Tylko sugeruję alternatywne rozwiązanie. Gdybyś miał taką możliwość, warto sprawdzić. A swoją drogą - śledzę wątek i kibicuję w wyborze kolumn. Powodzenia, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 30W w klasie A powinien wystarczyć Ile nF w zasilaczu ma marantz pm8005 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Chyba 18000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2019 (edytowany) 18 000, ale razy dwa, czyli 36 000 uF. No i nie jest chiński, więc chyba powinien wystarczyć:) Edytowano 18 października 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 6 minut temu, Kraft napisał: 18 000, ale razy dwa, czyli 36 000 uF. No i nie jest chiński, więc chyba powinien wystarczyć:) U mnie po 50000 na kanał w 9W lampie , oczywiście o innym napięciu ,ale jednak Marantz porządnie wygląda więc pewnie tyle ile dali jest wystarczające , ale to też mówi wiele o tym jak się buduje sprzęty. Czytałem ,że któryś z onkyo (może a9050) ma coś koło 55000 łącznie , a chyba jest "gorszym" wzmakiem względem pm8005. Tak czy siak tak jak kiedyś tak i teraz polecam przetestować jakiś porządny wzmak lampowy , można zmienić zdanie o tym ile mocy potrzeba oraz zaskoczyć się brzmieniem PS: na AVS sinusaudio będzie mieć 3 wzmaki 300b , kt88 i diabły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts