soberowy Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 Dnia 4.12.2021 o 23:08, wormjazz napisał: Pewnie masz rację. Też nie rozumiem tego. Działa sposób powyżej mam qobuza. Nadal działa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2022 W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ... 29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa. http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ... 29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa. http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html Ale to jest artykuł z 2017r, a Qobuza jak nie było, tak nie ma 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Ale to jest artykuł z 2017r, a Qobuza jak nie było, tak nie ma 🤭 😅😂🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 8 minut temu, slaw0001 napisał: 😅😂🤣 😛😆😆😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 (edytowany) 2 minuty temu, J4Z napisał: 😁 Czyli wchodzą do Polski tak jak spotify dodaje flac. 😂 Dokładnie tak 😁😁😁 Daleko mają do Polski, co się dziwisz ...😉 Edytowano 30 maja 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2022 No .. tego nie doczytałem. Bravo za czujność, a swoja drogą to podobny kłamczuch jak ten Spotify. I nadzieja właśnie umarła .... chociaż nie dal wszystkich ... bo ja mam. Pakiet rodzinny na 6 sztuk i po 200 za cały rok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 Więc tak, po ostatniej modyfikacji systemu m.in zmiana DAC (z KORG-DS-DAC-10R na leciwy, hybrydowy T+A PreDA 3000) okazało się, że (w mojej konfiguracji)… cyferki nie grają. KORG przyjmował do 24/198 i DSD 128, T+A obsługuje jedynie 44.1 oraz 24/48kHz - za to w jakim stylu… Wracając do tematu, Quobuz przestał mi być potrzebny a ponieważ mam wykupiony roczny plan który biegnie do 10.04.2023 pomyślałem, że gdyby znalazł się chętny na pozostałe prawie 9 miesięcy dostępu to zapraszam do PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2022 Jak na Qobuz który jest dostępny tylko w ... chyba 12 krajach to wysoki wynik popularności względem ogólne dostępnego Tidal i Spotify, ludzie doceniają jakość streamingu chociaż głosów ogólnie niewiele. https://www.hifichoice.com/content/what-hi-res-streaming-service-do-you-use 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2022 Mnie zaskoczył ..... Spotify, tak mocno popularny w naszym kraju, podobnie jak tragiczny wynik często tu linkowanych piosenek, czyli darmowy YouTube. To niestety pokazuje naszą rzeczywistość względem zachodu. No i jest kolejna zapowiedz (która to już?) lepszego Spotify. https://spidersweb.pl/2022/10/spotify-platinum-hifi.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Ja mam dwa serwisy - Spotify Family i Deezera, ale częściej słucham tego drugiego. Jak widać jestem w mocnej mniejszości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 (edytowany) 21 minut temu, J4Z napisał: Co do spotify lossless - widać badają rynek. Widać przez te wszystkie lata myślą o tym, ale niebardzo im się to opłaca, bo wyskakują z ceną 20usd/mc. Chyba ich tam gnie. To i tak nie jest dużo. Jak na tyle muzyki. Jedna płyta potrafi kosztować koło stówki. Edytowano 17 października 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 28 minut temu, J4Z napisał: wyskakują z ceną 20usd/mc. Ja za to kupuję 4 płyty CD. No ale kupuję miesięcznie więcej niż te 4, więc streaming wciąż byłby dla mnie oszczędnością. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Streaming nie jest w stanie zastąpić nośnika. Ani nośnik streamingu. Oba rozwiązania nie wykluczają się a - przeciwnie - wzajemnie dopełniają. Dlatego nie zwracam aż takiej uwagi na jakość tego pierwszego. Nigdy też nie była ona dla mnie problemem. Streaming jak biblioteka publiczna. Niektóre książki w słabszym stanie… lub w słabszych tłumaczeniach… nie nasze to i w dodatku (niemal) za darmo więc marudzić nie wypada. Dlatego każda z obecnie funkcjonujących „wypożyczalni nagrań” będzie OK. Jeżeli Qobuz czy jakikolwiek inny bezstratny zaistnieje w Polsce i jego cena nie będzie podobna do ceny TIDALa to pozostanę przy obecnym serwisie. Zostanie więcej pieniędzy na płyty…;) Mam konto na trzech serwisach (z czego tylko jedno płatne) i nie widzę żadnych większych między nimi różnic. Najbardziej „leży” mi co prawda aplikacja Deezer ale to w sumie nieistotny (dla mnie) szczegół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Na razie to Platinum mnie nie przekonuje, zwłaszcza że o tych dodatkowych rzeczach nic nie wiadomo. Trzeba poczekać (ile lat 💀) na więcej informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Z Qobuz jest kolejna blokada. kolega założył konto na Hiszpanie i zapłacił za pakiet familijny i tu zaczęły się kłopoty o ile dodanie stworzonych kont email przez vpn przebiegało bezproblemowo okazało się, że jeszcze trzeba dopisać numery telefonów do każdego dodanego konta członka rodziny dla potwierdzenia przez obsługę Qobuz z danego kraju!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 Ja od dziś użytkuje Kubusia i jestem mega zadowolony. Sporo utworów w hires gdzie tidal nawet w słynnym nieslawnym mqa nie oferował 😉 pomimo braku connecta z volumio przyzwoita obsługa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2023 Qobuz prócz muzyki testuje również sprzęt Audio i właśnie ogłosił listę najlepszych produktów za rok 2022 ... bez wchodzenia w dokładne opisy: Wzmacniacz zintegrowany/streamer Rose RS520 Streamer Silent Angel M1T Wzmacniacz stereo Rotel RA-6000 Zintegrowany zestaw kina domowego/streamera NAD T778 Bezprzewodowy głośnik McIntosh RS150 Soundbar Devialet Dione Monitory Podstawkowe Audio Srebrny 100 LE Słuchawki Sennheiser Momentum 4 Wireless Wzmacniacz słuchawkowy Chord Mojo 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2023 7 minut temu, Bogusław 66 napisał: Streamer Silent Angel M1T ciekawe to to . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2023 18 godzin temu, tomek4446 napisał: ciekawe to to . Zapakować i podesłać do testów? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts