Yasica Napisano 2 listopada 2019 Udostępnij Napisano 2 listopada 2019 U mnie tez zmiany Pierwsza to za 607MR wchodzi man i black : 999DG Druga to za Pioniery cs820 na 30cm basie wchodza Pionki cs911 na 38cm basie...i to w 17m2. 94db skutecznosci teraz w końcu można słuchać ciężkich brzmień, rocka i metallu Teraz ładne regulowane podstawki musze wymyśleć. Nic nie buczy, nic nie dudni, jest szybkosc i transjent. A jak trzeba to przyłoży basem i stopką. Co go grania w trybue pure direct to tez uważam ze np w 607MR wpiecie sie z tylu prosto na końcówkę dodaje powietrza i podnosi ten poec o kolejny poziom PS. To co pisał Samcro o sprzedazy 607ki MR to pewnie jedna z nich miał na mysli mówiąc o mojej. Kupilem od forumowicza, pasjonata i kolekcjonera, odrazu byla zawieziona na pełne czyszczenie i regulację do Mariusza (Marr). Mialem takze 607 NRA II ale po dluzszym odsluchu i porownwn zdecydowanie wolalem MRke, jednak kilka lat sluchania lamp w najlepszym wydaniu odcisnelo swoje piętno na preferencjach. Mrke sprzedaje glownie z jednego powodu - nie mam zamiaru zmieniac wszystkich klockow na srebrne, latwiej zostawic cala reszte, a zmienic piec:) Ps2. Pionki cs 820 tez do kupienia za smieszne pieniadze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 2 listopada 2019 Udostępnij Napisano 2 listopada 2019 (edytowany) Jak by to powiedział Lech Janerka...(o szczerości) #dokrormun wiem dokładnie co masz na myśli, bo czuję się tak samo i dziękuję za dobre słowo. Myślę że w życiu nie ma przypadków i w końcu trafiłem na coś bez napinania się na opisy i zachwyty innych. Nie twierdzę, że chwyciłem Pana Boga za nogi ale mam wielką przyjemność z muzyki, a to jest najważniejsze. Rozruszalem Limited i już mam pewność, że Japońska fascynacja JBLem jest uzasadniona. Limited jest na poziomie !!! końcówki 2302. Może to zbyt emocjonalny wpis ale w końcu to głośniki pod lampę i ten wzmak rozkwitł nowym życiem. Odpowiadając na pytanie, to obudowa jest konstrukcją DIY ( klarkson x15 sklejka) a przetworniki to Altec 416/8A i 808/8A + zwrotnica Altec 809/8A Niby nic specjalnego a spełnia oczekiwania mimo braku porządnego źródła. Chyba sprawdza się powiedzenie, że dobrze to już bylo Edytowano 2 listopada 2019 przez Wuwuzela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 2 listopada 2019 Udostępnij Napisano 2 listopada 2019 Ważne, że jest progres ! U mnie też po wydawałoby się niewielkim działaniu udało się osiągnąć poziom pełnego zadowolenia ! Takiego wglądu w materiał na płycie jeszcze nigdy i nigdzie nie słyszałem ! Jeszcze tylko muszę swoje kabelki kolumnowe trochę przedłużyć bo nie sięgają i muszę sztukować kawałkami zwykłej miedzi ... no i potem pół roku grzania no ale ze złotem i srebrem inaczej się nie da ... Pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexandar Mladenovic Napisano 11 listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 listopada 2019 Hi everyone , So exited to land on Sansui lovers place . Still reading pages ( pg 83 ) one by one. Now I need advice and help from more experience ones. Recently I bought 911DG with foulty volume motor. Remote works , changes inputs. When I push volume butons there is voltage on motor wires but does not moves. Is it known problem on 911DG ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 11 listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 listopada 2019 Hello Alexander You probably need change rubber belt. With time it become less flexible. I'll suggest start from this. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexandar Mladenovic Napisano 11 listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 listopada 2019 Maybe I wasnt clear in text . There is another motor on volume pot which does not move at all. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pygar Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 Hello This engine will not work if the rubber transmission belt is not tight enough. You need a new belt! Regards Pygar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 (edytowany) Wy naprawdę nie rozumiecie co ten człowiek pisze ??? Jemu nie działa potencjometr volume bo silnik lub kondensator na nim najzwyczajniej padł na pysk ... co ma do tego silnik selektora ???? Edytowano 12 listopada 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 Hey, easisest way to describe if there is a problem with volume motor is to desolder wires from it and apply 5V as far as i remember and check if there will be any reaction. if no, you have two options, there is a electrical problem with motor or mechanical with the clutch inside gear box, i vote for the second option because faulty motors is very rare issue Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Może Kolegów poszukujących części, zainteresuje to ogłoszenie https://www.dba.dk/tilbehoer-andet-sanken/id-1061075011/ Pozdrawiam właścicieli i miłośników Sansui. Edytowano 13 listopada 2019 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Tranzystory trochę podejrzane - jasne, błyszczące obudowy nie wróżą tego iż są oryginały Sanken. Edytowano 15 listopada 2019 przez RoRo Odpisując na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Nie jestem ich właścicielem, ale obstawiałbym że są oryginalne. To nie Polska. Wystawiający są o niebo uczciwsi. Miałem okazje przekonać się nie raz. Edytowano 13 listopada 2019 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Ożga Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Mam wzmaka Sansui Alpha 607XR. Świetny wzmacniacz 😁 Ale ostatnio mój wzmacniacz „zaniemógł”. Znikł jeden kanał... Mam swoje podejrzenia co nawaliło, ale nie znam się na tym do końca. Szukam kogoś w Warszawie lub okolicach kto by naprawił, koniecznie na „oryginalnych” częściach. Kiedyś woziłem do Pana Jana do Grodziska ale ostatnio kontakt się z nim urwał... Będę wdzięczny za podpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 @Mariusz Ożga w Warszawie lub okolicach z mojego doświadczenia nie ma nikogo dobrego.....wręcz przeciwnie. Jeśli w grę wchodzi wysyłka to nikogo lepszego jak @Marr nie znajdziesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychowicz Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Potwierdzam Moja alpha też była na serwisie u Mariusza @Marr Polecam ,tylko daleko od Warszawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 (edytowany) Kolejka wydłuża się, przyklepałem już na styczeń .... Edytowano 15 listopada 2019 przez RoRo Odpisując na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Tylko Marr. W moich nic nie bylo naprawiane, ale pelne czyszczenie, regenersvjs i regulacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 Również polecam kolegę Mariusza (Marr). Aktualnie mój 907Xr jest w jego rękach. Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 Dnia 24.03.2019 o 16:43, Marr napisał: @1Ender ja jestem z Wałbrzycha, można posłuchać 907MR jeśli przetwornik to must-have to zostaje tylko 911DG Cześć czy to aktualne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 Tak, zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Witam u mnie przez weekend grało coś takiego Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 (edytowany) Darek A dlaczego "przez weekend" ? Bo brzmi, jakby było "tylko" przez weekend.... Edytowano 25 listopada 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Hej 2105 odpoczywała jakiś czas i stała w innym systemie.... teraz przyszedł czas na system pierwszego wyboru, chodziło też o sprawdzenie całości z nowymi zestawami głośnikowymi DIY -konstrukcji mojego Przyjaciela. System jeszcze wymaga chwili na ułożenie... końcówka też musi łyknąć troszkę prądu.... - stała bezczynnie kilka miesięcy. po kilkudziesięciu godzinach jest bardzo bardzo dobrze, zapowiada się wiec że będzie super. Kolega wiedział co robi.... konstruował głośniki, zestawy a także końcówki mocy... sam mam dwie..... B 2105 nie pozostawia wątpliwości, gra zjawiskowo, scena jest genialnie ułożona, w kontekście 607 mos - więcej góry i dołu, jakby to określić - jest „obszerniej”, w prezentacji sceny jeszcze trzeba ciut poczekać, ale wydaje mi się, że jest więcej szczegółów. Wiecej wrażeń już za kilka dni.... Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Witam Darian31 ale dlaczego to wszystko takie czarne? 😁 Fajny zestaw. Mam prośbę, może pokusisz się o test B2105 bez, i z pre i parę słów na ten temat. Myślę, że to będzie cenna opinia dla kolegow, którzy zastanawiają się co wnosi pre Sansui, nie ważne do której końcówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Maciek No właśnie o to chodzi, że ważne do ,której ... C2301 jest bardzo dobrym rozwiązaniem zarówno do starszych końcówek (tak może a nie musi - jak już wspominałem ...) ale i do nowszysch jak B2103 MOS oraz B2105 MOS. Prezentacja zyskuje niespotykany dotąd rozmach , przestrzeń i zwiększoną skalę - no a kto by tego sobie nie życzył ? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts