Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Glass Onion: Film z serii 'Na noże' (netflix) - słabszy niż poprzednia część , aktorzy niby znani ,ale jednak bez szału. Tajemnica mordercy prosta do rozwikłania , gdyby nie Daniel Craig film nie do oglądania ;) 

Napisano
1 godzinę temu, Kubakk napisał:

Glass Onion: Film z serii 'Na noże' (netflix) - słabszy niż poprzednia część , aktorzy niby znani ,ale jednak bez szału. Tajemnica mordercy prosta do rozwikłania , gdyby nie Daniel Craig film nie do oglądania ;) 

Ale to nie jest tradycyjny kryminal jak u Conan-Doyl'a czy Christie, a raczej zabawa, satyra na klasyczna konwencje. Moze dasz rade, to obejrzyj jeszcze raz... ;)

Napisano
Dnia 26.12.2022 o 12:44, Kubakk napisał:

A mi się całkiem podobał 🤪 cały czas główny cebulowy mi sie z Elonem kojarzył 😀

Napisano (edytowany)
46 minut temu, Fafniak napisał:

Każdy powinien to obejrzeć. Ciekawy, pouczający, i niebywale dobrze nakręcony film. Nawet jeżeli okazałoby się, że  wyreżyserowany (tego się raczej nie dowiemy).

Można obejrzeć (a nawet trzeba) z małymi dziećmi (od lat 5 sprawdzone).

Edytowano przez sonique
Napisano (edytowany)

Sobotni poranek z filmem to udany początek weekendu. Midway z 2019r. 4K z dźwiękiem DTS-HD Master Audio w tego rodzaju produkcji zrobiło na mnie piorunujące wrażenie. Sam film to może majstersztyk nie jest, ale kino jest przyjemne.

shopping?q=tbn:ANd9GcQ5PehIcAvdzBOO2WA55

20230121-100954.jpg

20230121-101611.jpg

20230121-101950.jpg

Edytowano przez Butler
Napisano

No ma swój charakter , dla mnie dziwny , wolę z lat 60/70 wojenne typu Midway, Pearl Harbour , chyba coś tam jeszcze było ;)

Co prawda śmiesznie ogląda się przerobione hellcaty , shermany czy inne takie na "niemieckie" ,ale lubię klimat starego kina.

Napisano (edytowany)

U mnie na pierwszym miejscu chyba Cienka Czerwona Linia. Wysoko też Łowca Jeleni, Full Metal Jacket, Listy z Iwo Jimy, Ścieżki Chwały, Lista Schindlera, Idż i patrz, Pogorzelisko - raczej można go zaliczyć do wojennych.

Edytowano przez Adi777