Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 (edytowany) Dużo (dobrych) rzeczy przytrafia mi się przez przypadek. Choć byłabym hipokrytką gdybym nie zauważyła, że tym przypadkom wyraźnie sprzyja osłupienie, że jestem kobietą. Choć, właściwie, to nie osłupienie tylko miłe zaskoczenie. Edytowano 6 stycznia 2022 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Ja widząc takie https://allegro.pl/oferta/kolumny-pioneer-hpm-100-oryginalne-11386955491 (Niezależnie od ich jakości) rozglądam się jak je upchnąć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Mnie się podobają francuskie Cabasse Goelette M2, ale kto wie jak to brzmi. Poza tym w oko wpadły mi Kef Concerto, ale nie wygląda na to żeby łączono je z triodami małej mocy. O dziwo nie jestem taka wyrywna żeby kupować w ciemno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 2 minuty temu, Asia napisał: 3 minuty temu, Asia napisał: Cabasse Goelette M Niedawno chyba wątek o nich założyłem ale nikt się nie odezwał Nie są dramatycznie drogie Jakbym miał miejsce to bym kupił https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-glosniki-cabasse-goelette-m2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Nie zauważyłam niestety. Coś tam znalazłam na francuskim forum, ale niewiele. W każdym razie nie przeważyło. Mam jakieś w zasięgu ok. 100 km, ale nie chce mi się jechać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Dnia 21.12.2021 o 13:27, Asia napisał: Czy była już jakaś wzmianka o grającym obrazie? może coś pominąłem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Kolejny głośnik Sonosa, nic szczególnego, ale w kuchni, na parę chwil się sprawdza (nie miałam tam miejsca na nic innego). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 16 minut temu, Asia napisał: Kolejny głośnik Sonosa, nic szczególnego, ale w kuchni, na parę chwil się sprawdza (nie miałam tam miejsca na nic innego). Pewnie sufit z płyty KG wolny, ale najważniejsze ze gra muzyka, dosłownie i w przenośni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Sufit to nawet nie, ale szklane fronty szafek 🙈. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 @Asia wyprobuj jeszcze zamiast tego Arioso Unison Research Simply Italy, ktory kiedys Ci polecalem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Niektórzy mówią pas, a u nas zabawa trwa w najlepsze. Poznajemy się z papierowymi membranami, które pamiętają ubiegły wiek: Coral 10SA-5A. 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Grają już? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Dnia 6.01.2022 o 16:43, Fafniak napisał: Niedawno chyba wątek o nich założyłem ale nikt się nie odezwał Nie są dramatycznie drogie Jakbym miał miejsce to bym kupił https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-glosniki-cabasse-goelette-m2 Ja cię kręcę, extra są te cabassy, dla mnie wyglądają tak że o nic więcej nie pytam. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 2 godziny temu, Asia napisał: Niektórzy mówią pas, a u nas zabawa trwa w najlepsze. Poznajemy się z papierowymi membranami, które pamiętają ubiegły wiek: Coral 10SA-5A. Jakie parametry tej kolumny ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Jeśli chodzi o skuteczność to wieść niesie, że 93 dB. Impedancja 8 Ohm, 50 W. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 3 godziny temu, Asia napisał: Poznajemy się z papierowymi membranami, Lampy podobno "lubią" takie membrany. Parametry kolumny też sprzyjajace. Pytanie zatem... jak to gra? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Gra przyjemnie. Nie zmusza do wysiłku słuchania. Stanowczo więcej w środku w porównaniu z Ariami, a bas o wiele lepszy, nie ma takich odbić - nie ma potrzeby używania korekcji. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Wiadomym jest, że gdyby nie wciśnięta kopułka głośnika i zgłoszony wyżej problem to Focal 'a pewnie by dziś nie było. Inna sprawa to 22D ... teoretycznie powinien wszystko wyrównać, nasycić, poprawić brzmienie, ale nie to jest jego zadanie, zas dobrze zestawiony zestaw ... będzie bronił się sam, dlatego wcale nie dziwi mnie taki wpis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 (edytowany) 10 godzin temu, Asia napisał: Gra przyjemnie. Nie zmusza do wysiłku słuchania. Stanowczo więcej w środku w porównaniu z Ariami, a bas o wiele lepszy, nie ma takich odbić - nie ma potrzeby używania korekcji. Miałem te kolumny ale nie przypadły mi do gustu. Myślę że wymagają bardzo "ciepłego" wzmacniacza I również uważam ze średnica jest ich najmocniejsza stroną. I dla mnie byłyby to kolumny dobre do naszych "starych" krajowych zespołów Edytowano 15 lutego 2022 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 13 godzin temu, Asia napisał: Niektórzy mówią pas A kto tak mówi 😉? Nooo to już faktycznie kolejny krąg wtajemniczenia. Ostatnio miałem okazję spotkać się z jednym miłośnikiem starszych konstrukcji, który zachęcał mnie do poszukiwań, ale jednocześnie potwierdzając, że w tym światku dobrze mieć przewodnika aby się nie naciąć. Fakt, sprzęt ogólnie dostępny w sklepach można wypożyczyć, posłuchać u siebie, potestować. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Ja to raczej traktuję jako drogę. No i właśnie ze starszymi konstrukcjami jest trudniej - rzadko można wypożyczyć przed zakupem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 2 godziny temu, Asia napisał: Ja to raczej traktuję jako drogę. Tak z ręką na sercu , na czym " grasz" obecnie ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Haiku Bright + Coral + Sonos/MF Przymierzam się do nowych lampek do hybrydy. I mentalnie do sprzedaży Arii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 2 godziny temu, Asia napisał: Ja to raczej traktuję jako drogę. Oby to nie była droga przez mękę 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Do krwi ostatniej to w innych wątkach. Co kto lubi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts