Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 🤣🤣🤣 Nie będę już korygować marnej konstrukcji zdania. 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: jesli nigdy nie próbowałaś zamocować czegoś w scianie lub suficie Ja, ja nie próbowałam?! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Ja, ja nie próbowałam?! Przytrzymaj mi ten młot udarowy, zaraz ci wyjaśnię 🤣🤪😝 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 A na serio, co to robi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Będzie idealny jak wpadam na chwilę do domu i coś działam w kuchni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 4 minuty temu, J4Z napisał: Muzykę gra To jak kobieta. Jak mężczyzna to "Gra muzyka". 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Ale to samo jest czymś all in one ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Mam jakąs tam wyobraźnię, ale lampy i guz 🤔 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Gwoli wyjaśnienia - plafon sufitowy z przykręcanym na środku metalowym talerzem, który trzyma taflę szkła oraz brak paru centymetrów wzrostu żeby to dobrze trzymać w trakcie demontażu. Ale szkło utrzymałam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Myślałem o lampach we wzmaku... Że już zakurzone? Śmy się dogadaliśmy 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Polecam używać małej drabinki, dwu-trzy stopniowej, żona posiada a ja mam zakaz jej dotykania, ale nie wiem czemu? że ubrudzę? czy dlatego że to amelinium? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 @Bogusław Kożyczkowski to była, jak (zbyt) często w moim przypadku, całkowicie spontaniczna akcja. 5 minut temu, gienas napisał: Myślałem o lampach we wzmaku Hehe, nie samym audio człowiek żyje. ........ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 10 minut temu, Asia napisał: @Bogusław Kożyczkowski to była, jak (zbyt) często w moim przypadku, całkowicie spontaniczna akcja. I to nie pierwszy raz, 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 3 godziny temu, Kraft napisał: Pogłos musi być, ale nie za duży i nie za mały. O to, żeby był nie za duży ma właśnie zadbać aranżacja akustyczna. u mnie średnio wychodzi ~300ms , dobre to czy niedobre ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 2 godziny temu, Asia napisał: Ja, ja nie próbowałam?! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 9 godzin temu, Kubakk napisał: u mnie średnio wychodzi ~300ms , dobre to czy niedobre ? Czas pogłosu jest wyłącznie parametrem obiektywnym dla oceny akustycznej wnętrza. Pozwala on na określenie parametrów wynikających z wzorów dotyczących jego chłonności akustycznej. Nie daje wiedzy odnośnie jakości dźwięku w tym pomieszczeniu. W wiki podają, że w zależności czy to sala koncertowa czy studio nagrań czas pogłosu rozciąga się od 200ms do 2,1s. Nie ma wskazówek ile powinno być w mieszkaniu czy audio salce. Trzeba mierzyć, dokładać ustroi akustycznych i sprawdzać czy pasuje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Szacun To teraz jeszcze kabel pod tynk 🙃 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 15 minut temu, MariuszZ napisał: Czas pogłosu jest wyłącznie parametrem obiektywnym dla oceny akustycznej wnętrza. Pozwala on na określenie parametrów wynikających z wzorów dotyczących jego chłonności akustycznej. Nie daje wiedzy odnośnie jakości dźwięku w tym pomieszczeniu. W wiki podają, że w zależności czy to sala koncertowa czy studio nagrań czas pogłosu rozciąga się od 0,2ms do 2,1s. Nie ma wskazówek ile powinno być w mieszkaniu czy audio salce. Trzeba mierzyć, dokładać ustroi akustycznych i sprawdzać czy pasuje "Recommended values of reverberation time depend on the type of system (e.g. music or home theater), the size of the room, and the type of speaker. However, 300 ms to 500 ms (0.3 to 0.5 seconds) is a commonly recommended range. It can be seen that this room is within this range but towards the high end for a good part of the frequency band." wg forumowicza który nie raczy odopowiadać na pytania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 2 minuty temu, Kubakk napisał: wg forumowicza który nie raczy odopowiadać na pytania Podaj źródło i/lub chociaż przetłumacz dla potomnych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 26 minut temu, MariuszZ napisał: Podaj źródło i/lub chociaż przetłumacz dla potomnych Pytaj tego forumowicza , lubi dużo kolumn testować - a to jego zapiski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 7 godzin temu, Asia napisał: otrząsnął się ze wstrętem, a ja decyzję podjęłam w mgnieniu oka Dlaczego ? Dlaczego ze wstrętem ? fajne to to , długo się wyrabia zezwolenie ? Bo legalne chyba nie jest ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 A jednak niektóre świecą... I grają pięknie Tung sol z 1942 roku "round plate" na chwilę w moim posiadaniu. Przyznam, że wywołuje dreszcz emocji pudełko z 1942 roku z napisami : U.S. ARMY SIGNAL CORPS 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Pudełka to 50% brzmienia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Mi sprzedający na Alle przysłał 6SN7 Marconi w rolkach po papierze toaletowym. Zadzwoniłem do niego, że profanacja itd. Śmiał się ale bronił sposobu pakowania twierdząc, że się czepiam. Nie wiem czy to wpływ opakowania czaruje te lampki ale i tak było warto kupić 😂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 A myślałam, że tylko przedszkolaki zbierają kartonowe tutki z papieru toaletowego 😉. Osłuchuję te lampy, i za jakiś czas do nich wrócę, ale po głowie bardziej chodzą mi kolumny "przeznaczone" do wzmacniacza lampowego małej mocy. Byłam na odsłuchu kolumn Pioneera z 1973 roku z papierowym membranami i było to zupełnie inne granie niż moje Arie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 1 minutę temu, Asia napisał: Byłam na odsłuchu kolumn Pioneera z 1973 roku z papierowym membranami i było to zupełnie inne granie niż moje Arie. Czyli wpadłaś Teraz zaczniesz szukać miejsca gdzie postawić pączki z papierowymi membranami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts