Rega Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Grały jedne i drugie. W moich warunkach i z moim sprzetem lepiej wypadają mniejsze. Co nie znaczy, ze u Asi też by tak było. To kolumny raczej do tranzystora, choć u mnie z lampą też wypadają ok. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Ja stawiam na : lub Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Zamiast kominka... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 5 godzin temu, Rega napisał: Grały jedne i drugie. W moich warunkach i z moim sprzetem lepiej wypadają mniejsze. Co nie znaczy, ze u Asi też by tak było. To kolumny raczej do tranzystora, choć u mnie z lampą też wypadają ok. Piękne Dziś cięęężko znaleźć kolumny z takimi dużymi niskotonami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 @Rega Większe JBL nie mieściły się dźwiękiem, czy co się stało że gorzej grały? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 @Arko55 wbrew temu co widać większym basem dysponują L-86. W L100 czuje się większą siłę brzmienia ogólnie, natomiast bas jest lepszy (w/g mojej opinii) w L86. No, ale może to wpływ działania Sanui Alpha lub mojej lampy, z którymi były spięte w czasie porównań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 42 minuty temu, Arko55 napisał: nie mieściły się dźwiękiem, Możesz wyjaśnić? Bez podtekstów pytam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 @gienas Niektórzy czuja jak kolumny się dusza w pokoju i za zwyczaj bas dominuje nad resztą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 @Asia Jeszcze jest jedna ciekawa opcja, popularny Pumpurek z Allegro ma sporo kolumn do odsłuchu, miejscowość pod Krakowem więc nie aż tak daleko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Dałbym jeszcze puchar, ale nie ma w opcjach. W jaki sposób kolumny mogą się dusić? Prostym wytłumaczeniem jest akustyka. Jeśli będzie poprawna, to nawet kolumny z Black or white zmieszczą się w 20 coś tam metrach. Jeśli jest , jaka jest, to nawet audiofilskie pudełko po butach nie zagra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Na prośbę autorki wątku zamykam temat. Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts